Yarıya geldim. Kitap henüz başlamadı. ![]()
Şaka şaka. Önsözleri falan okudum. Bir de ilk öyküyü.
Meah işte. Henüz spekülatif bir şey yok.(İroni)
Yarıya geldim. Kitap henüz başlamadı. ![]()
Şaka şaka. Önsözleri falan okudum. Bir de ilk öyküyü.
Meah işte. Henüz spekülatif bir şey yok.(İroni)
Zaman Taşkını öyküsünü beğendim. 7/10
Fikir çok orjinal, üzerine oturtulmaya çalışıldığı bilimsellik kötü ama sonu çok güzel bağlandı.
BKMKitap kitabımı değiştirdi. Hatta kusurlu kopyayı daha kargoya vermeden yenisini gönderdiler. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum.
“Aya İki Kez Giden Adam” öyküsünü beğendim. Hoş, sıcak, güzel bir öyküydü. Daha Çehov’vari bir öykü olduğu için bu kitapta olması garibime gitse de, bence kitaba zenginlik katan bir öykü olmuş.
Babalarımızın İnancı - 8/10
Çok güzel bir öyküydü. Tam bu kitaba yakışacak, tehlikeli konulara giren bir öykü olmuş.
Normalde PKD’in madde altında yazdığından bahsedilmiş. Umarım deli saçması bişey olmaz diyordum ki tam da PKD’e yakışacak bir öykü olmuş. PKD Toplu Öyküler 1’i okumuş ve çok beğenmiştim. Bu öykü de tam o kitaptaki öyküler gibi.
Bu arada öyküde Arap referansı geçiyor ama öykünün adını ilk gördüğümde daha önce Kuranı Kerimdeki bir ayet geldi. Bakara 170’de ataların inancından bahseder. Belki de PKD bilerek böyle bir ad vermiş olabilir.
700 sayfalık kitaptan 300 sayfa okumuşum. Şimdiye kadar okuduklarım benim için güzel bir deneyim oldu. (4. öykü çok karmaşıktı, onu saymıyorum.)
O sebeple okumaya devam edeceğim.
Ben de aynı yerlerdeyim. Sanırım en son PKD’in öyküsünü okumuştum. Oralarda kaldım, fırsat bulamadım sonrasında okumaya. Önsöz, öykü, sonsöz şeklinde komple okuyarak ilerledim.
Kitabı bitireceğim ama diğer aya sarkabilir ![]()
Ben de önsöz ve sonsözleri okuyorum. Gayet keyif alıyorum o sebeple.
10- Babalarımızın İnancı 3/5
Okurken PKD’nin bir kez daha uyuşturucu maddelere takık olduğunu anladım. Bu seferki hikaye beni boğmadı. Geçen yıllar bu yazarı okumaya ara vermiştim.
11-Yapboz adam - atladım
12- Haydi Yavru kemik atladım
13- Lord Randy, Oğlu - atladım
14- Eutopia - 1/5
15- Moderan’da Çıkan Hadise - Atladım
16- Kaçış - Atladım
17-Bebek Evi - 4/5
Stephen King vari bir hikaye
18- Seks ve/veya Bay Morrison - Atladım
19 - Toprak Sana Şükredecek mi? 2/5
20-Bütün erkekler kardeşse … 1/5
21- İzin verir miydin - Atladım
22-Auguste Clarot’ya ne oldu? - Atladım
23- Yapay 2/5
24- Hadi git git dedi kuş - Atladım
25- .mutlu Tür 1/5
26- Köylüyle Karşılaşma 1/5
27- Devlet Yayın Ofisi 1/5
28- Güzel Atlar Ülkesi 2/5
29- Tanıyış - Atladım
30- Yahuda 4/5
31- Tahribat Testi 2/5
32- Karsinom Melekleri 3/5
33- Auto de fe 2/5
34- Evet ve Gomora 2/5
Kitap hakkında ki genel yorumum hikayelerinin çoğunluğunun bana hitap etmemesi. Bazı hikayelerde dikkatimi bile toplayamadım. Ne anlatıyor olaylarlar nereden nereye gidiyor anlamadım. Kitap beklediğim gibi çıkmadı genel puanım 2/5.
Bilim kurgu öykü derlemesi böyle mi olmalıydı sorusunu daha tecrübeli arkadaşlar cevap verebilir. Daha önce dediğim gibi bunu basacaklarına Asimov’un Robot öyküleri antolojisini ve yurt dışında çıkan 3 ciltlik robot öykülerini bassalardı daha iyi olabilirdi benim açımdan.
Yaklaşık 3te 1ini okudum. Malum öyküyü yarım bıraktım
Şu an için aklımda yer eden bir öykü olmadı maalesef. Etkinlik olmasa okur muydum ? Şüpheli ![]()
sonunda bitirdim, hiçbir öyküyü atlamadan okudum, beğendiğim öyküler: akşamduası, mor yakalı uy’anmanın okuyasuvarileri veya tıkabasa, juliette için bir oyuncak, babalarımızın inancı ve tahribat testi, gerisi vasattı
Şarkıdaki gibi, bir ben kaldım geriye ![]()
Yeni işimin verdiği yoğunluk, çocukların yoğunluğu stres derken ara ara okumaya devam ediyorum. Güzel değişik çıkıyor aradan.
Yapboz Adam 2/5 - Bence vasattı.
Haydi Yavrum Kemik 4/5 - Sonu klişeydi ama güzeldi. Öyküde yazar özellikle kumar oynamanın hissiyatını iyi vermiş. Ama bir konuyu hariç tutarsak bu öyküye bilimkurgu öyküsü diyemeyiz. Direkt 19. yüzyıl Gotik Amerikan öyküsü. Zaten ben aynı hissiyata kapılmışken yazar da sonsözde benzer şeyleri belirtmiş.
Şarkıdaki gibi, bir ben kaldım geriye
Ben de kaldım kardeş.
Aynı sebepler bende de var. Bitirmeye çalışacağız bakalım.
Üstat ben genel olarak kitaptan memnun olduğum için sonuna kadar devam edeceğim . Yol arkadaşlığımız baki olsun.
Görü Kardeşliği ben de varım. T. Sturgeon öyküsündeyim. İki Kule’yi görücek miyiz bu yolculuğun sonunda merak ediyorum.
Ben de okumaya devam ediyorum. İş yoğunluğu ve çeşitli hastalıklar sebebiyle bitiremedim henüz. Son 80 sayfam kaldı. Umarım bu haftasonu biter. Kitaba bayılmadım ama okuduğuma da pişman değilim.
Ben de en son kaldığım yerdeyim halen. Elime alamadım sonrasında.
Şimdi bunun süresi bitti ya, bitirmeyenler yarıda bırakıp gidiyor mu? ![]()
Süre içerisinde kitabı bitiremeyenleri @magicalbronze 'a iletiyorum, banlıyor ![]()
Süre bitse, hatta üstünden … zaman geçse bile istediğin zaman yorumunu bırakabilirsin hocam. Sınırlama yok.
Süre içerisinde kitabı bitiremeyenleri @magicalbronze 'a iletiyorum, banlıyor
Boynumuz kıldan ince.
Yorumu yine video olarak bırakırım artık. Anca okuyabilmeye başladım. Yarıda falanımdır.
Bir sonraki okuma etkinliği için kitabı tekrar aday gösterip seçtireceğiz ve kitabı yarıda olanlara ek süre sağlamakla birlikte kitabı bitirmeyen arkadaşları zorla tekrar piste alacağız el mahkum
. Özellikle @J.S kitabı bitirene kadar her ay kitabı aday göstereceğiz
.