Teknoloji Forumu | Sorular, Öneriler, Haberler

Hocam, eğer amacınız sadece günlük olarak kullanmaksa, tablet almayı da düşünebilirsiniz.

Ayrıca -laptop için- buradan farklı sitelerdeki fiyarları da görebilirsiniz.

Kişisel görüşüm: İndirim olmadıkça, bu bütçe ile parasını hak eden bir laptop almak zor.

Eğer bilgisayar deneyimi yaşamak istiyorsanız ve monitörünüz (HDMI girişli televizyon da olur) varsa şu tableti, Dex, özelliği sayesinde bilgisayarmış gibi kullanabilirsiniz.

Ayrıca -az sayıdaki istisna hariç- birçok Windows oyunu Linux’ta çalışıyor. Linux Mint kurcalarken Lutris ile çeşitli oyunları sorunsuzca oynayabilmiştim.

1 Beğeni

Ne için kullanacağını iyi belirlemek çok önemli. Bende birkaç ay önce yeni pc aldım. Aklımda ilk seferde dizüstü vardı. Oyun ve 3D programları açmasını hedeflediğim için ASUS ve Lenova’nın modellerine yöneldim. Onlarda oyun dedin mi zaten 100k ya kadar çıkıyor fiyatları.

İnternette gezinmek ve birşeyler izlemek için istiyorsanız işler ama çok değişir. Hemde fiyat baya aşağı düşer. @birey dediği için tablet bile olur kullanım için. i5 seviyesi bir dizüstü sizi çok rahat götürür. Daha ucuz olur. Masaüstü toplamak belki daha da ucuza gelebilir. Ben masaüstü almaya karar verdim. Dizüstüne göre yarı fiyatına geldi.

Bu arada Monster bilgisayarlara da bakabilirsin.

1 Beğeni

Evet genel olarak günlük kullanım için arıyorum arkadaşlar. Ancak mantığım olmuşken, olabiliyorken bir tık üstü olsun daha uzun süre götürsün şeklinde. Şu anki dizüstüm 12 yıllık ve yeni alacağım dizüstü de beni en az bunun yarısı kadar idare etsin istiyorum. Tabii bir de oyun konusu var. Oyuncu değilim ama madem yeni bir dizüstü alıyorum, oynamak için ortalama oyunları neden düşünmeyeyim diyorum. Tabii ki bu ikinci planda. Kararsızım ve alırsam ve kötü çıkarsa korkusu var. Şans. :slight_smile:

Düzgün ekran kartı, işlemcisi ve soğutması olmayan laptop ile oyun oynanmaz (Eski ve grafik gücü istemeyen oyunlar oynanabilir). Giriş seviye oyuncu laptopları ise 30-35.000 lira civarında satılıyor.

Eğer dizüstü şartınızdan feragat edebilirseniz, bütçenize uygun ve güncel oyunları yüksek grafiklerde çalıştırabilecek, masaüstü hazır toplanmış bir sistem alabilirsiniz.

1 Beğeni

Evdeki pilleri artık sarj edilebilir pillere çevirmek istiyorum. Farklı mA de ürünler ve markalar var. Kullanan kişiler varsa hangi marka ve mA değerini tercih etmeliyim?

Aşağıdaki öncelikle bütçeme(20 Bin - 25 Bin) uygun olarak belirlediğim marka ve modellerden hangi dizüstü bilgisayarı önerirsiniz? İki markada karar kıldım: HP ve Lenovo.
Kullanım Amaçlarım: %70 günlük kullanım, %30 ilerleyen zamanlarda ortalama ve altı oyunları oynayabilme. Son kez fikir soruyorum. Sordukça kafam daha çok karışıyor. :slight_smile:

Teşekkürler.

• HP 255 G9 [Ryzen 7+16 GB RAM+512 GB SSD+15,6’+FreeDOS]
  • HP 250 G10[Ryzen 5/Intel i5+32GB RAM+512 GB SSD+15,6’+FreeDOS]
  • HP 250 G9[Ryzen 7+16 GB RAM+1TB SSD+15,6’+FreeDOS]
  • Lenovo V15 [Ryzen 7/Intel i7+16 GB RAM+512 GB SSD+15,6’+FreeDOS]
  • Lenovo Thinkbook 16[Ryzen 7+16 GB RAM+512 GB SSD+15,6’ FreeDOS]
  • Lenovo Thinkbook 16 [Ryzen 5+32 GB RAM+512 GB SSD+15,6’+FreeDOS]
  • Lenovo Thinkbook 16 [Ryzen 5+32 GB RAM+1 TB SSD+15,6’+FreeDOS]
0 oylayan