Teknoloji Forumu | Sorular, Öneriler, Haberler

Hocam İPhone almayı düşünüyorsanız alın bence. Ben yıllardır İphone kullanıyorum. Çok memnunum. Teknik detaylardan pek anlamam ama pişman olacağınızı düşünmüyorum.

1 Beğeni

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Aslında ben de bu telefonla dünyayı kurtarmayacağım. Yapacağım şey mesajlaşmak, telefon görüşmesi yapmak, sosyal medyaya girmek, arada bir video izlemek, bankacılık işlemleri vb. şeyler. Mobil oyunları nadiren oynuyorum. Ama iyi bir kameraya, iyi bir güvenliğe, sorunsuz çalışan bir sisteme ihtiyacım var. Aslında bu herkesin ihtiyacı.

Bir sürü insan teknik detaylardan anlamakla övünüyor ama bence teknik detaylardan anlamamak bir lüks. Ben de teknik detaylarla çok uğraşmak istemiyorum. Cihaz bana minimum düzeyde sorun çıkarsın, ben de işime, eğlenceme, hayatıma odaklanayım. Tam da bu yüzden Apple markalı cihazları düşünmeye başladım.

Apple’ın eskisi kadar kısıtlayıcı olmadığının farkındayım aslında. Özellikle Steve Jobs döneminde iPhone çok fazla kısıtlayıcıydı. Sonradan biraz serbestlik getirdiler. Öte yandan Android de eskiye nazaran daha çok kısıtlayıcı oldu. Günümüzde Android’i rootlamak eskiye nazaran çok daha zor. Gittikçe de zorlaştırıyorlar. Artık bu iş için epey uzman olmak lazım. Son 3 Android telefonumu rootlamadım. Çünkü stabiliteyi bozuyor ve güvenlik problemlerine neden oluyor. iPhone’da da rootun benzeri olan jailbreak gibi işlemlere girmem. Zaten bildiğim kadarıyla Apple bunu neredeyse imkânsız hâle getirdi.

APK yüklenememesi de benim için sorun değil. Hatta güvenliği önemseyen biri olarak telefonuma APK kurmuyorum, alternatif uygulama mağazalarını denemiyorum. Google Play dışına çıkmıyorum. Bu yüzden iPhone’da da Appstore dışına çıkamamak benim için sorun olmaz.

Bu konu aklıma takılmıştı. Çünkü birtakım esnetmelere rağmen pek çok Android kullanıcısı hâlâ Apple’ı fazla kısıtlayıcı olmakla suçluyor.

Sanırım asıl olay bu. iPhone’da yapılan her şeyi Android’de de yapmak mümkün olsa da daha basit yollardan yapılıyor. Sanırım bu yüzden insanlar bu kolaylığa alışıyorlar.

Mesela bir iPhone’a Airbuds bağlamak çok kolay. Kulaklığı telefona yaklaştırdığınızda bağlamak isteyip istemediğinizi soruyor. Evet dediğinizde bağlanıyor. Sonra onu bir Macbook’a yaklaştırdığınızda ona bağlanıyor. Birinden diğerine geçmek de çok kolay. Diğer taraftaysa önce telefonun bluetooth ayarlarına girip kablosuz kulaklığı aramak gerekiyor. Sonra bağlıyoruz. Kulaklığı bilgisayara bağlamak için de önce telefonla olan bağlantısını kesmek, bilgisayarın buletooth kısmına girip kulaklığı aramak gerekiyor.

Bunun gibi bir sürü örnek verilebilir. Anladığım kadarıyla Apple cihazlarının bu rahatlığına alışan insan bu yüzden Android’i karmaşık buluyor.

Ben bunu hiç anlayamadım. Bazı insanlar her sene ellerindeki iPhone’u satıp yenisine geçiş yapıyorlar. Ben bir telefon alıp onu uzun yıllar kullanma niyetindeyim. Bence de değmez.

1 Beğeni

Ben bunu yeni gördüm. Haberin başlığını görünce “Herhalde 30 euro onlara da çok az geldi biraz arttıracaklar.” diye düşünmüştüm. Meğer 22 euroya çekmeyi düşünüyorlarmış. Herhalde bir anlık hangi ülkede yaşadığımı unutmuşum.

Yakında 22 Euro da az gelir :blush:

1 Beğeni

Yurt dışından bir elektronik alet satın aldık. Bunun gümrüklü olarak kişiler getirmek istediğimizde ne kadar gümrük çıkartıyorlar. Gümrüğünü ödedikten sonra alet kolay geliyor mu? Sorun falan çıkar mı?

Bu gümrük düzenlemesi değiştikten sonra hiç gümrüğe takılabilecek bir alışveriş yapmadım o işlerle uğraşmamak için. O yüzden size cevap veremiyorum. Ama şurada biri daha aynı soruyu sormuş ve 3-4 katına çıkabilir demişler, umarım sizin için öyle olmaz.