Temeraire Serisi - Naomi Novik

Yazar: Naomi Navik
Tür: Tarihi Fantastik
Yayınevi: Pegasus
Toplam kitap sayısı: 9
Cevrilen kitaplar:
Majestelerinin Ejderhası
Yeşim Taht
Barut Savaşı
Fildisi İmparatorluğu

FANTASTİKTE YENİ BİR SOLUK VE SIRADIŞI BİR DÜNYA

Tarih ve fantastik kurgunun iç içe geçtiği, zekice kurgulanmış, sürükleyici ve nefes kesici bir roma

‘‘Temeraire, korkunç derecede eğlenceli fantastik bir seri’’
-STEPHEN KING

İngilizler tarafından ele geçirilen Fransız gemisindeki gani- metler arasında bulunan bir ejderha yumurtası çatlamak üzeredir. Türü ve tam olarak yumurtadan ne zaman çıkacağı bilinmeyen ejderha ve İngiliz gemisinin kaptanı Laurence, fedakârlık, sadakat ve sevgi dolu büyülü bir dostluğa doğru giden, 1800’lü yılların arka planını oluşturduğu macera dolu bir yola çıkarlar. Ama çok geçmeden bu muhteşem ikiliyi huzursuz edecek ve Çin’in İngiltere ve Fransa arasındaki olaylara karışmasını gerektirecek denli büyük bir sebep doğacaktır.

“Muhteşem bir anlatım… Kalbinizi hikâyenin daha en başından çalan karakterler… Bravo!”
-Booklist

“Kesinlikle bağımlılık yapıcı… Beyaz perdeye aktarıldığını görmek çok heyecanlı olurdu.”
-Ain’t It Cool News.com

“Büyüleyici bir hikâye… Sanki Jane Austen, Christopher Paolini’yle Zindanlar & Ejderhalar oynuyormuş gibi.”
-Time

2 Beğeni

Henüz satın almadığim bir seri. Bu yaz 1. Kitabını almak istiyorum. Sonra baskısı filan tükenir… Umarım en yakın zamanda Pegasus seriyi tanamlar.

1 Beğeni

Şu anda N11 de ilk 4 kitap 20 TL bilginiz olsun.

1 Beğeni

Bayarmin 1. Gunu baska kitaplar satin aldim. O yüzden 1 ay beklemsi lazim.

Toplam fiyat mı yirmi lira?
Bu arada @Muhammed_Deger sanırım hızlı yazmaktan harf hatası yapmışsın, serinin adı Temeraire.
Bir de yukarıya Historical Fantasy değil de Tarihi Fantastik yazsan daha güzel olur bence.

İlk kitabı birkaç ay önce okumuş biri olarak kitabın epey hoşuma gittiğini söylemeliyim. Askeri havası biraz John Scalzi’nin Yaşlı Adamın Savaşı serisini hatırlattı bana, aynı keyfi alarak okudum. Bir de tüm bunların üzerine ejderhalar eklenince çok farklı bir havaya bürünüyor hikaye. Bildiğimiz tarihi figürlerin ejderhalar için mücadele ettiğini herhangi bir sohbette duymak, ejderhaların tarihe ustaca yedirildiğini görmemizin bir kanıtı gibi.
Maalesef ilk kitabını birkaç sene önce almıştım, bu sebeple devamını henüz alabilmiş değilim. Okuduğum zaman mutlaka gelip yorumlayacağım.

4 Beğeni

Aynen 4 kitap toplam 20 TL

1 Beğeni

Serinin devamı konusunda bir adım atılacaktı. Onu bekliyorum okumak için. İlk kitap elimde asırlardır (abartıyorum) var ama dördüncü kitapta kaldı. Bir ara devam edileceği söylenmişti ama Pegasus olunca da fiyat düşündürücü…

2 Beğeni

Hataları düzeltim. :slight_smile:

Valla kalan üç kitabı edinip okumak için sabırsızlanıyorum doğrusu, geldiğinde devamını da okurum. Çok keyifli bir hikayesi var, en azından ilk kitap için konuşursam.

1 Beğeni

İşin kötüsü yarım şeylere başlamayı sevmiyorum çünkü aradaki baskı zamanı insanlara bağlı olduğundan gereksiz uzayabiliyor. Canım okumak isterken okuyamıyorum. Baskı devam ediyor bu sefer de canım okumak istemiyor. Araya çok fazla seri giriyor. Bu yüzden de bu tarz seriler ister istemez kitaplığımda senelerce sürünüyor.

1 Beğeni

Tanesi 10 lira olsa alırdım ama 5 lira olunca serinin devamının gelmeyeceği izlenimi veriyor bana.

1 Beğeni

Burada sorulduğunda devam edecek denmişti. 4-5 seride bu kampanya yapılmış stok eritmek için olabilir. Yine de 9 kitap tamamlanır mı bilmem…

1 Beğeni

O mesajı gördüm ama pek inandırıcı gelmedi.

1 Beğeni

Çevirmen kaynakli bir sikintiymiys. Bende mi almasam acaba onun yerine Dikenlekler Prensini alırım.

1 Beğeni

Sen al. Para harcamamak için bahane arıyorum. :joy:

1 Beğeni

Ben devam etmezse 20 liraya en kötü dördünü okur sahafa verir 1 kitap alırım diye düşündüm. Hayırlısı bakalım.

1 Beğeni

@Tobizume ve @Muhammed_Deger Profil resimleriniz o kadar benziyor ki az daha flood diye sizi banlayacaktım. :stuck_out_tongue: Şaka bir yana mesajları birleştiriyordum. Soruyorum size neden? :rofl: Neden bana bunu yapıyorsunuz?

:joy: Benim profil fotoğrafım Kara Kule’ye giden yolda Roland Deschain’i temsil ediyor. Arkadaşın fotoğrafı Witcher galiba. Sadece renkler aynı.

Ufak oldukları için bana aynı geliyor. :rofl:

Herkes sizin gibi benzersiz bir fotoğraf bulamıyor.