Terry Pratchett Kitapları (Diskdünya) (Delidolu Yayınevi)

diskdünya serisinde kitaplardaki boy farklılığını dert etmediğimi fark ettim. bunu tolere etmemin sebebi sanırım tudem’in işini düzgün şekilde yapması. yani yayınevi işini hakkıyla yaptıktan sonra sanırım bu tür hatalar rahatlıkla görmezden gelinebiliyor :slight_smile:

13 Beğeni

Açıkcası diziden pek umutlu değilim keşke bbc yerine hbo falan yapsaydı ama umarım beni yanıltır bbc. Kitapları yavaş yavaş param oldukça topluyorum yeterince ilgi görmeyen ama bir o kadarda mükemmel bir seri.

1 Beğeni

Diskdünya haritasının Türkçe HD halini elinde olan varsa paylaşabilir mi?

2 Beğeni

İşinizi görür mü bilmem ama…

8 Beğeni

Ben de Türkiye’deki derin DiskDünya hayranlarındanım ve serinin böyle sevildiği görmek harika!!!

Burada DiskDünya ile ilgili kısa yazımı paylaşmak isterim:

Yazar: Erdoğan Küçükçelik ” TheCitizenofOkzo

DiskDünya!

Ah o DiskDünya!

Sonsuz ve İkinci el bir evrenin boşluğunda, amansız ve amaçsız yolculuğunu yapan uzay kaplumbağası Büyük A’Tuin, kabuğunun üzerinde dört fil ve fillerin sırtına oturmuş bir Disk, Disk’in üzerinde de bir gezegen…

Öyle bir gezegen ki (aslında başlangıçta Tanrılar pizza yapmak istemişler ama ortaya bu gezegen çıkınca yemek girişimde bulunmayıp bırakmışlar) Ters Dönen Dağlar, Sakar Büyücüler, konuşan kılıçlar, kotalı hırsızlar, ödül avcısı kahramanlar, sıkılmış Tanrılar, umarsız cadılar, katiller, krallar, soytarılar ve tabii ki bir memur ciddiyeti ve bıkkınlığıyla işini yapan ölüm… Kısaca fantastik bir evrene dair ne varsa her şey, YALNIZ HİÇBİRİ BİLDİĞİNİZ GİBİ DEĞİL!

Usta yazar Sir Terry Pratchett’in 41 kitaplık DiskDünya serisi, her yaştan okura hitap eden, fantazyayı mizahla harmanlayan ve kesinlikle okumadan bu dünyadan göçmemeniz gereken bir seri. Altı alt kitap serisinden oluşmaktadır(Rincewind Romanları, Ölüm Romanları, Cadılar Romanları, Bekçi Romanları, Tiffany Aching Romanları, Moist von Lipwig Romanları).

Terry Pratchett okurken her satırda tetikte olmak gerekir, derim ben. Çünkü her an bir paragrafın arasından kafanıza bir taş gelebilir. O, DiskDünya’da keskin kalemiyle sıradanlığa, sıkılganlığa, cehalete, kibre, varlığa ve yokluğa savaş açmıştır. Serinin kitapları dünyada on milyonlarca satmıştır. Ve eserleri en çok çalınan yazardır Özellikle, fantastik edebiyat masalsıdır, çocuk işidir diyen yetişkin okurlara HODRİ MEYDAN diyecek bir eserdir.

DiskDünya, okuyucuyu bazen kahkahalarla güldürecek, bazen hayrete düşürecek, bazen de gerçekleri alnının çatına vuracaktır. DiskDünya, bilim, felsefe, tarih, edebiyat, siyaset, müzik, tiyatro ve daha birçok alanda bilginizi yoklayacak, dokundurmalarıyla zekanızı gıdıklayacak bir eserdir.

Terry Pratchett okuyun, DiskDünya okuyun! Okumadığınız her gün için pişman olacaksınız! Ben oldum mesela.

‘’Yerçekimi, kurtulması zor bir alışkanlıktır.”

‘’Ölüm acımasız değildir, sadece işinde çok çok iyidir!”

‘’Zaman geçiyordu, çünkü işi buydu.”

‘’Bunu ölmek olarak düşünme, sadece bir yere kalabalığa kalmadan ulaşmak gibi düşün.’’

‘’Yalnızca rüyalarımızda özgürüz. Diğer zamanlarda maaşa ihtiyacımız var.’’
‘’Beklediler, hiçbir şey olmadı, zaman geçti hiçbir şey olmamaya devam etti.’’

Teryy Pratchett

18 Beğeni

Sanırım kütüphaneden yarım bıraktığı Kış Ustası’nı tekrar alıp okuyacağım. :slight_smile:

1 Beğeni

Hasbüyü’yü okuyorum. Rincewind yine formunda :joy::joy::joy::joy::joy:

Harika bir kitaptı. Arka kapak yazılarını okumadan sıradan okumaya devam. Rincewind canım benim ya :joy::joy:
Sihirbazlar ve Kahramanlar Serisinde şu an en çok bu kitabı beğendim. :grin:

4 Beğeni

resim

20 Beğeni

Aylardır bu seriden kitap almıyorum, fiyatlar gözümün önünde artıp duruyor. Ah ulan Korona yaktın beni!

4 Beğeni

Bekleyenler için hayırlı uğurlu olsun. Darısı benim beklediklerime :slight_smile:

13 Beğeni
5 Beğeni

Buradan okuduğum güzel yorumlarla ilk 2 kitabı aldım. İçinden harita çıkması gerekiyor muydu?

1 Beğeni

Büyünün Rengi kitabının arkasında olması lazım.

1 Beğeni

Teşekkürler gözümden kaçmış. Biraz yırtılmış. :cry:

1 Beğeni

Ön yargılı biri değilim fakat kitap kapak tasarımları dahil çocukça gözüktü gözüme. Sizce yetişkinlere hitap ediyor mu,pişman olur muyum ? Yorumlarınız çok değerli…

2 Beğeni

Bu biraz beklenti ve zihin durumuyla alakalı sanırım. 40 yaşındayım, şimdi otursam Harry Potter’ı aynı zevkle okurum. Ama benle aynı yaşta olup “bu ne be çocuk kitabı gibi” deyip de bırakacak insanlar da vardır.

Konusuna bakıp, merakınızı cezbediyorsa, en azından ilk kitabını okuyup kendiniz karar verebilirsiniz.

6 Beğeni

Çocuksu bir yetişkin kitabı diyebilirim… İçinde “Yalnızca rüyalarımızda tamamen özgürüz. Diğer her an bize maaş gerek.” yazan çocuk kitabı olmaz :sweat_smile:

17 yaşımda okuduğumda eğlenmiştim. 37 yaşımda tekrar okuduğumda daha çok eğleniyorum :smile:

10 Beğeni

Bakın kimler gelmiş kimler… :star_struck: :star_struck: :star_struck: :star_struck:

23 Beğeni

niye hala çıkmadı bu diye sabah düşünüyordum :slight_smile:

3 Beğeni

Bugün yarın sitelere eklenir

2 Beğeni