Terry Pratchett Kitapları (Diskdünya) (Delidolu Yayınevi)

https://www.eganba.com/savas-naralari-kitabi-terry-pratchett

eklenmiş

5 Beğeni

Nazar değmesin pat pat çıkıyor disk dünya. Umarım tamamını alabilmemiz mümkün olacak kadar da böyle devam eder.

8 Beğeni

böyle bir şey ile karşılaştım işinize yarar, ilginizi çeker mi emin değilim ama atayım dedim :d

5 Beğeni

O ne ki :rofl:

4 Beğeni

Çok göreceli bir durum. Sistem eleştirilerinden tutun da kült eserlere kadar her şeyi içinde barındıran bir seri Diskdünya. Yani bu seriyi düz okursanız eğlenirsiniz fakat belli bir kültürel birikim varsa çok daha zevk alırsınız. Hatta dünyayı eleştiren, eserler üstüne düşünen, sorgulayan bir yapınız varsa bağımlı olursunuz. Her konu hakkında bir gönderme, laf çarpma, alaya alma var kitaplarda ve kendine has bir dünyası… Yani biraz neyden zevk aldığınız konusu önemli.

5 Beğeni

Aşağı bıraktığım linkte tüm kitaplar için dipnotlar oluşturulmuş. Bana fazla detaylı geldi, belki okurken faydalanan olur. Aslında Türkçe baskıları için de benzer ancak bu kadar derine inmeyen bir çalışma çok güzel olabilir :slight_smile:

7 Beğeni

Bu seriyi içindeki serilerin sıralamasıyla okumak mı daha doğru yoksa basım sırasıyla okumak mı ?

1 Beğeni

Ciddi anlamda çok detaylı olmuş. Boş bir vakitte inşallah hatırlarım da detaylıca incelerim.

@Hannibal_Lecter Basım sırasıyla okumak daha iyi bana kalırsa çünkü belli bir zaman periyoduna göre gidiyor en azından. Ayrıca bazı karakterler aynı anda başka serilerde de görünüyor. Bunu kaçırmamak açısından böyle okumak daha iyi. Başlık içinde bir okuma listesi olacaktı diye anımsıyorum.

6 Beğeni

Lego firmasının “ideas” etkinliği ile dünyanın her yerinde insanlar evde yaptıkları serbest çalışmalar ile bu siteye projelerini yüklüyor. Belli bir oy potansiyeline ulaşan projeler yarışmaya alınıyor. İlk üçe giren tasarım firma tarafından üretiliyor ve ürünün genel satışından yarışmacıya %1 pay veriliyor. Bu sitede oldukça yüksek oy alan bir çalışma ;

21 Beğeni

"AFERİN OĞLUMA"

Dipnot: Gaspode’un köpek olması dışında gayet sıradan bir diyalog :grin:

8 Beğeni

Hangi kitap acaba? :smiley:

1 Beğeni

Hareketli Resimler, yanlış hatırlamıyorsam 10.kitap oluyor.

2 Beğeni

Orada köpeğin arada “hav” demesine(havlamamasına) hastayım :rofl:

4 Beğeni

Çok güzel olmuş gerçekten. Sandık da varmış.

13 Beğeni

Supernatural dizisini izleyeniniz var mı bilmiyorum ama 4 ya da 5. sezonda “Pagan Tanrıları” toplantısında, dünyayı sırtında taşıyan kaplumbağa evreninin tanrısı karakteri vardı. Kilolu, çekik gözlü bir tanrıydı. Seri ile alakası var mı acaba, merak ettim :grin::sweat_smile:

1 Beğeni

Seri içinde bir tane değil binlerce tanrı var ve elebaşları kör Io (çekik gözlü mü bilmiyorum) Öyle bir evren ki inananları bitince tanrılar da ölüyor.

2 Beğeni

Ne güzel spoiler yedik :sweat_smile:

3 Beğeni

Hayır, spoiler değil bu merak etmeyin. Zaten kıyıdan köşeden durmadan değişik tanrılar çıkıyor. İsimlerini dahi hatırlamazsınız.

1 Beğeni

Şaka yapıyordum ya, millet ota moka spoiler diyor, ben de diyeyim dedim :sweat_smile:

2 Beğeni

Diskdünya ve tanrılar dendiğinde hep aklıma Piramitler geliyor :smile:

Alıntı:
Teppic’in zihni seçeneklerle doldu. Böyle bir zamanda diye düşündü, ilahi rehberlik gerekir.
Neredesin baba?
Cismani olmayan ve çok çok uzak bir dağın tepesinde yaşayan tanrılara inanan arkadaşlarına imreniyordu. O tür tanrılara inanmak gerçekten kolaydı. Her gün kahvaltıda gördüğünüz bir tanrıya inanmak son derece zor bir şeydi.

5 Beğeni