Terry Pratchett Kitapları (Diskdünya) (Delidolu Yayınevi)

Gözümüz aydın olsun.

7 Beğeni

Kaldı 14 kitap… 2.5 sene yapar. Okumadan durmak çok zor. Keşke 2021’de 7 kitap gelse… Neredeyse tüm Terry kitaplarını basan Delidolu acaba yan kitapları da basar mı? :thinking:

7 Beğeni

Yazarı Terry olanları basacaklardı sadece. Yani atlaslar vesair basılmayacak onları diyorsan.

2 Beğeni
5 Beğeni

Yetişemiyorum bu hıza. Ne yapsam 3 sene geriden takip ediyorum.

2 Beğeni

Sevgili dostlar, Son Kıta yani yazım sırasıyla 22. Kitap çıktı. Tüm Diskdünya hayranlarına keyifli okumalar.

Delidolu büyük bir gayret ve hızla seride ilerliyor. Kendileri sırf diskdünya ile ilgili verdikleri sözle ve beklemeden dinlenmeden bu harika seriyi çeviren Niran Elçi, yılın yayınevi ve çevirmeni ödülünü sonuna kadar hak ediyorlar. Tüm Diskdünya hayranları adına onlara teşekkür ederim :clap::grinning_face_with_smiling_eyes::tada:

9 Beğeni

İlk kitabı okudum çok beğendim. Her alışverişte Diskdünya siparişi vereceğim. Okumasam da vereceğim. Kitap hediye ederken Büyünün Rengi’ni tercih edeceğim. Böyle değerli iş yapan insanlara ne kadar teşekkür etsek az.

9 Beğeni

RUH MÜZİĞİ Terry Pratchett Spoilersız Kısa İnceleme

soul-music-2

Sahibinden az kullanılmış ikinci el bir evrende, gökkaplumbağası Büyük A’tuin amansız ve amaçsız yolculuğunda, sırtında dört kaplumbağa ve adına Diskdünya dedikleri bir diski taşırken, Ölümün acemi torunu Sussane, Müziğin Ruhunun bam teline 2 4’lük bir vuruş yapar ve müziğin ruhu, Llamedos’tan kopuk gelen Imp y Celyn’i , İçinde Taşlar Olan Grup’un(Ki bu grup bir insan, bir cüce, bir trol ve ilerde ekibe dahil olacak sürpriz bir isimden olışuyor) yıldızı yapar ve bu müzik tüm Disk’i sarar.

Dünyanın en sıkıcı işini bıkkınla yapan ölüm, yine durduk yere varlığı, varlığını ve kaderi sorgulamaya başlar. O başını alıp gittiği zaman ise, Disk’te her şey tepe taklak olur. Zaman dur durak bilmeden işini yapsa da Ölüm için geçmiş de gelecek de hatırlanacak bir şeydir. Bir anda o da geleceği hatırlamaya başlar.

Ruh Müziği , üstat Terry Pratchett’in (r.i.p) Ölüm Romanları Serisinin 3. Kitabıdır. Kendisinden önce Mort ve Tırpanlı Adam’ın okunması şiddetle tavsiye edilir.

Üstadın akıp giden dili, mizahi ve hicvî üslubu zaten kendisini geride bıraktığı koca 41 kitaplık külliyatla kanıtlıyor. Ruh Müziği ise diğer disk romanları içinde buram buram müzik kokan, Rock’n Roll’la ortamı alev alev saran bir kitap. Yazar, 50’ler, 60’lar, 70’ler Rock müziğinin popüler müzisyenlerinin grup isimleri, şarkıları, yaşadıkları olayları üstte bahsettiğim hikayenin akışı içinde öyle özel bir şekilde işliyor ve bizleri alıp götürüyor ki romana hayran kalmamak elde değil. Kitabın sonundaki çalma listesi ise, bu kitabı okurken neler dinlemeniz gerektiğini veren çok hoş bir detay.

Niran Elçi çevirisi yine muazzam ve ayrıca kitapta kaçırmamız muhtemel detayları da dipnotlarıyla gözümüze sokması takdire şayan!

Ruh Müziği 10 üzerinden 10’luk şahane bir disk romanı. İyi okumalar dostlar

‘’ GİTAR YANLIŞ TARAFTA OLDUĞUNU YENİ FARK ETMİŞ BİR MELEK GİBİ HAYKIRDI’’
Ruh Müziği - T.Pratchett!!!

Erdoğan Küçükçelik

8 Beğeni

The Watch’ı izliyorum, dizi hoşuma gitti. Diziden sonra kitaplara geçmek isitiyorum. Diskdünya’ya direkt Bekçi serisinden başlanabiliyor mu, yoksa illa Büyünün Rengi’ni mi okumak gerekiyor?

1 Beğeni

Hocam ilk mesajda bir okuma rehberi yer alıyor. İstersen şuna da bakabilirsin:

3 Beğeni

İstediğin alt seriden başlayabilirsin, ufak tefek göndermeler haricinde çok sorun olmaz.

2 Beğeni

Teşekkürler. Okuma rehberinden pek bir şey anlamamıştım.

2 Beğeni

Rica ederim. Ben yayınevinin bastığı sırayı takip ediyorum, Bekçi en sevdiğim alt seri ama diğerlerinin de aşağı kalır yanı yok ondan.

2 Beğeni

Ben de basılış sırasıyla okumayı düşünüyordum, ama dizideki karakterleri sevince Bekçi serisiyle başlamaya karar verdim. Bu arada Ölüm karakteri de hoşuma gitti, dizide o da vardı. Onun serisini de okurum.

2 Beğeni

Ölüm seride en orijinal karakterlerden biri. Genellikle her kitapta karşına çıkar.

Sırayla okumanın şöyle bir artısı da oluyor. En son Küçük Tanrılar kitabını okudum, bir paragrafta Sihirbazlar serisinden tanıdık bir karakter görünüyor. Daha önce o seriyi okumayan ne olduğunu, neden bunları yaptığını anlamayabilir. Bilmeyen çok bir şey kaybetmez ama kim olduğunu anlayınca ufak bir gülümseme oluyor.

5 Beğeni

Bunu buraya bırakayım. Sanırım The Watch dizisinden de aşağı yukarı böyle bişey beklemiştim. Dizi Fena olmasa da bu film daha çok tat verdi bana.

6 Beğeni

Film çok tatlıydı. Tam bir Diskdünya yorumu renkleri ve diyaloglarıyla çok güzel olmuş :clap::grinning_face_with_smiling_eyes:

3 Beğeni

Yetiş Niran Elçi! Tiffany Sızıya geçersem elimde avucumda Diskdünya kalmayacak.:disappointed_relieved: Gerçekten harika bir seri, okumamak için kendimi zor tutuyorum. Yine başarılı olamadım tabi.:roll_eyes:

9 Beğeni

Kitaplığımın tamamını elden çıkarmak zorunda kaldım. Hiçbirinde üzülmedim de şu seriyi ilana koyunca için cız etti. Şimdilik okumaya ara vermek zorundayım. Bir gün yine döneceğim.

5 Beğeni

9 Beğeni