The Lord of The Rings The Battle For Middle Earth 2 Taktikleriniz?

Benim için hiç eskimeyen bir oyun olan The Battle For Middle Earth 2 oyunu. Bu oyunda kullandığınız stratejileri, taktikleri, hangi ırkı seçtiğinizi ve ırkları neye göre seçtiğinizi, hangi haritada daha çok oynadığınızı öğrenmek istedim.

Senelerdir oynamama rağmen şu Gollum’u bulup kaybetmek çok zoruma gidiyor :smiley: Onunda bir püf noktası var mıdır?

Görüş ve önerilerinizi belirtirseniz sevinirim.

2 Beğeni

Yıllardır oynarım Yüzüklerin Efendisi oyunlarını. Ama aralarından en çok bfme biri severim. Arada sırada da oynarım. :slight_smile:

Bfme2’de genellikle Elf ırkını seçerim. Arkadaşlarla oynuyorsak alanın savunması bende olur. Okçular ve kulelerle savunmayı yapmaya çalışırım. Tek oynadığım zamanda botlara karşı miğfer dibi haritasını oynarım. Zevkli oluyor. :slight_smile: Teke tek oynadığımda ise büyük ihtimalle dwarfları seçerim. Yıkım oranı ve mancınıkları çok iyi. Kahramanlarını saymıyorum zaten. Kuralsız oyunda karşı tarafı çok kolay yenebilirsiniz.

Yüzüğü bulma işi tamamen şans. Bazen düşmanın tam içinde bazen de kendi sınırınızın içinde çıkabiliyor. Kısacası püf noktası yok benim bildiğim. :smiley:

1 Beğeni

Elfleri alıp thranduil, legolas ve geri kalana komple okçu basardım. Normal zorlukta oynardım galiba, taktik maktik bilmezdim bam bam bam :smile:

1 Beğeni

Atlı süvariler okçuları çok çabuk dağıtıyor.

@SJack Kuleler mancınıklara karşı çok zayıf kalıyor. Hem mancınıkların atış mesafesi daha fazla. Bana göre de Elfler çok iyi ama işte bu dezavantajları var.

1 Beğeni

Öyle ama mancınık gücü olmayan ülkelere karşı çok iyi bir savunmadır. :slight_smile: Uzun menzilli saldırı özellikleri tepelik bir yerdeyse çok işe yarıyor. Öyle ki bazen mancınıklar bile yaklaşamıyor.

1 Beğeni

Zaten karşıdakinde pek ok gücü yoksa Mordor tarafındaki koç başları çok işe yarıyor. Çok kısa sürede her binayı yıkabiliyorlar. Troller de çok iyi gerçi ya, biz ne kadar Elfleri övsek de mükemmel bir denge var.

1 Beğeni

Gençliğim bu oyunla geçti, hatta dün arkadaşıma bu oyundan bahsetmiştim. Elflerle başlardım oyuna ilk çıkardığım kahraman her zaman legolastır

1 Beğeni

Nasıl oynuyorsunuz yav? Windows 10’da bir türlü çalıştıramamıştım ben oyunu.

Taktiğim, Rohanlı süvarilerle mızraklı orklara kafadan dalmak.

Sonuç… Hezimet!

Hiç şaşmaz :smile:

1 Beğeni

Mızraklı olanlara uzun mesafeden okçularla atak yapsaydınız belki işin rengi değişebilirdi :smiley: Ancak okçuları kullanarak süvarilere karşı pek şansınız olmuyor çok hızlı ilerliyorlar çünkü.

1 Beğeni

Hey gidi hey be… Bayadır oynanıyorum ama zamanında epeyce saati gömmüştüm bfme 2’ye. Sürekli oynadığım sabit taktik veya ırk yoktu ama archer ağırlıklı oynardım daha keyif verirdi.

Uzun uzadıya yazmaya üşeniyorum powerlar vs ama en sevdiğim harita Helm’s Deep uzunca bir süre ve keyif alarak kullandığım favori kombinasyonum ise basitçe; Fire arrow upgrade almış bolca Uruk-Hai Crossbowmen, önlerinde Uruk-Hai Soldier ve Pikemen karması ve tabii ki Lurtz idi

Bu arada Mirkwood Archer’lerin gönlümdeki yeri ayrı, sevgim daimdir. Okunuz sonsuz, yayınız her zaman gergin olsun yeşil kapüşonlu yiğitlerim…

2 Beğeni

Görev yaptığımda bu mızraklı cengaverler çok uğraştırırdı. Çareyi surlara okçu kulesi yapıp o mızraklıları da Eomer le oraya kadar çekmede buluyordum. Yoksa 1 bölük mızraklı 10 bölük rohrrimi tahtalı köye gönderiyor. :smiley:

1 Beğeni

Çok basınca yaklaşamadan ölüyorlar :smile: güçlendirme ve zırh da açmalı tabii. Mancınık gelirse de thranduil yolluyordum, rank10 yeteneği tek atıyordu yanılmıyorsam. Atmıyorsa bile çok çabuk hallediyordu thranduil.

Bu arada ben lotr evrenine bfme1 ile girmiştim. Ama oyunun lotr oyunu olduğundan haberim yoktu. Tvde yüzüklerin efendisi yayımlandığında denk gelmiştim, gollum, troll şu bu görünce bu ne biçim film ya deyip geçmiştim. (ortaokulluydum napayım) sonra red alert 2den bıkıp yeni strateji oyunu arayıp bfmeye denk gelmiştim. 1 yıl oynamışımdır. Bir gün okulda ring’in yüzük demek olduğunu öğrendim. Oyunu açtığımda ismine dikkat ettim " lord of the rings", ring yüzük demekti, lord lord demek, yüzüklerin lordu o zaman, YOKSA BU YÜZÜKLERİN EFENDİSİ DENEN FİLMİN OYUNU MU??!
Derken filmleri indirip 1 günde üçlemeyi izlemiştim.
3-4 yıl sonra da lotr’un kitap uyarlaması olduğunu öğrenip kitaplarına dalmıştım :smile: böyle de kültürsüzümdür yani :smile:

1 Beğeni

Estağfirullah hocam :smiley: Herkes her kitabı, her filmi, her oyunu çıktığı yıl bilecek, okuyacak, izleyecek, oynayacak diye bir kaide yok. Bana da sürekli ‘‘Harry Potter okumadın mı sen ya, Harry Potter okunmaz mı, izlenmez mi ya, çok şey kaybediyorsun’’ falan diyen bir sürü insan var. Derdimi anlatamıyorum, okuyamadım ilerlemedi, sevmedim.

1 Beğeni

“Harry potter izlemeyen film izledim saymasın kendini”, “Half life oynamayan kendine oyuncu demesin” “joyce okumayan kendine okurum demesin” gibi cümle kalıplarını hiç sevmem. İnternet ortamında çok kullanılıyor ama.

Liseyi bitirene kadar doğru dürüst internet kullanmadım, sadece oyun ve film indiriyordum, haliyle birçok konuda bilgim de yoktu. Halbuki bir sosyal medya hesabı açınca ister istemez birçok şeyin hücumuna uğruyor insan. İnternet kullanmadığım dönemde kafam çok rahattı, hayat daha yavaş akıyor gibiydi. Kendi fikirlerimi oluşturabiliyordum sözgelimi. Yüzüklerin efendisini de o dönemlerde, fantastik nedir bilmeden, doğru dürüst film izlememiş halde, internetten ve ortamından bihaber durumda izlemiştim. O yüzden yeri çok başka bende. Şimdi bir film izleyeceksem imdbye bakayım, yorumları okuyayım falan diyorum. Kafamda tonla zıvır uçuşuyor. Veya bir kitap okuyacaksam yorumlara bakıyorum, yorumlar çok övüyorsa kitaba yükseliyorum, kötüyse okumuyorum bile. Veya okuduktan sonra yorumlara baktım ve yorumlarda olumsuz birçok şey saymışlar, bu sefer kitaptan soğuyorum. Bu durumu sorgulamaya başladım biraz.
Şöyle olsa sorun olmazdı; bir arkadaş grubuyla yüzyüze, hoşça tartışarak fikir alışverişinde bulunsak çok güzel olurdu. İnsan-insan ilişkisi olurdu. Ama internette her ne kadar teoride insan-insan ilişkisi olsa da aslında insan-nesne ilişkisi olduğundan tam doyum sağlanmıyor. Ayrıca bir dakikada on yorum okumak insanı duman ediyor. Yav ne uzattım, konu nerden nereye geldi :smile: Kısaca bfme2 oynadığım dönemlerde ve lotr izlediğim dönemlerde internetteki yorumlardan vs habersiz olduğumdan onları tamamen kendim keşfettim gibi hissetmiştim. Düşünsenize, yüzüklerin efendisi hakkında hiçbir bilginiz yok ve orta dünyayı adım adım, ork ork troll troll keşfediyorsunuz :smile: Şimdi öyle bir ortam kalmadı. Bfme3 çıksa böyle keyif alacağımı hiç zannetmiyorum.

1 Beğeni

Harry Potter serisini arkadaş çevrem tavsiye etti ama arkadaş çevrem sadece Harry Potter, Alacakaranlık falan okumuş :smiley: Dediğiniz gibi çevremizde böyle insanlar olsa zaten internete, forumlara ve sanal topluluklara ihtiyaç kalmaz.

Benim bir arkadaşım vardı çok kitap okuyorum falan diyordu. Ama sürekli bana Emily Bronte-Uğultulu Tepeler diye bir kitap öneriyordu. Başka kitaplardan konu açılınca bilgisi olmuyordu, ama çok okuduğunu iddia ediyordu :smiley:

Nereden bu konuya geldik bilmiyorum ama gündelik ve çevresel sorunlar her konuya sirayet ediyor :smiley:

1 Beğeni

Merhaba. Bu oyunu aktif tutmak için uğraşıyorum. You Tube’ye 1vs7 videolar atıyorum. Bu oyunu oynayan insanları bir araya getirmek gibi bir çabam var. Bana ulaşabilirseniz sevinirim.

1 Beğeni

Hala varmıymış oynayan ya… Hocam zamanında az miğfer dibi savaşları yapmadım. Hani şu herkes iki kahraman kontrol ediyor bütün oyun atak yiyorsun savunmaya çalışıyorsun.

Orjinal cd si ne yazık ki Ankara’da evimde kaldı. bildiğim kadarıyla STEAM de de yok oyun… Yoksa geceleri katılırdım… Ne günlerdi ya :frowning:

1 Beğeni

Bende hala oynayanlar arasındayım. :slight_smile:

Haftada birkaç kez açıp oynuyorum hatta. Şu ara Witch King genişleme paketinde bilgisayara karşı oyun oynuyorum. Online oynama şansımız var mı?

1 Beğeni

Bugün Ankara’dan dönerken getirdiğim oyunumu yüklüyorum. Bu oyun steam de yoktu o yüzden teeeee Ankara’dan cd getirmek zorunda kaldım. Hala oynayan varsa takılabiliriz. Özellikle gondor bölümü vardı online da çok severdim.

Edit: Açılmıyor oyun :frowning:

Oyun exe sag tıklayıp uyumluluk modu ile çalıştır
gibi bir şey olacak onu yaptın mı?