K’ ya gerçekten haksızlık etmişiz ama ilk kitapta da yapmadığı ya da düşünmediği pislik kalmamıştı. Kitabın güzel yanı bu bence hocam. K ile ilgili tam bir yargıya varamayacağız sanırım son kitabın son sayfasını okuyuncaya kadar.
K. yine pasif kaldı okuduğum yere kadar. Geçmişi aktif şimdiki hali pasif demek daha doğru olur gerçi. Tam kılıca iblis bağladı artık başlasın aksiyon dedim onu da kuzu kuzu teslim etti yakalanınca. İlk kitapta da pasif kalmıştı hep. Bu pasifliği ne zaman kıracak acaba?
Evrenimizde ejderha da varmış. Galiba 3. kitap da göreceğiz onu. Tanrımızı da gördük. Ya arkadaş bir insan hiç böyle mürit yapılır mı? Ama yazarın anlatımı ve betimlemeleri güçlü.
Doktor Moreu’nun kıskançlıktan çatlayacağı bir ada kurmuş yaşlı K. kendisine. Genç K.'yı şimdi kim kurtaracak derken Henka’nın süper planı devreye girdi. Tien’in geri gelmesi de güzel oldu. İlk kitapta da keyifle okuyordum onun kısımlarını. Şu takdimi nasıldı ama çadırın perdesini açarken?
“My most holy lord and emperor of all goat droppings, the greatest shit-stained soul to ever pollute the earth, bane of distracted wizards out for a pint with their sister, cancer in the bones of society, and all-around dung-heap of a human, I prithee enter and enjoy your stay among your dutiful slaves.”
Brenwick tam meyhanede hikaye anlatan dayılara benziyor. Biraz fazla sallamayla Kuruppe derdim. Şu ikinci gittiği yerdeki halkın yaşam tarzı da iyiymiş.
They exported piracy, rape, pillage, and theft, and imported the spoils of their constant raiding.
Son olarak hikayenin tek bir K’nın parçaları ele geçirmesi yerine birden fazla K’nın güç mücadelesine dönmesi güzel oldu. Bir de Henka hangisini seçeceğine nasıl karar verdi onu öğrenebilirsek tamamdır. Tanrımız da bir ara görünür ama görünmese daha iyi akıl sağlığımız için .
Bir de bu Nhil ne ayak? Onun yanına gidebilen tek K bizimki mi? Başka K’lar da gitti mi, gittiyse Nhil neden söylemedi.
@Epichan gel hocam bizim buralarda su çok güzel. We dream in blood.