Sevgili @Lorien_archers’ın tavsiyesiyle bir kaç gün önce başladığım bu seriyle ilgili biraz bilgi -tabiri caizse zehirli bir ok - paylaşmak istiyorum çünkü bazı zayıf yönlerine rağmen okumaya devam etmemi sağlayacak kadar güzel.
The Obsidian Path üç kitaptan oluşan ve tamamlanmış bir seri. Baştan uyarmakta fayda var, seri kesinlikle herkese göre değil. Gerek baş karakterimiz gerekse diğerleri oldukça rahatsız edici düşünce ve eylemlere sahip olabiliyorlar. Seri grimdark olarak geçiyor ve bu tanımlamayı oldukça hak ediyor. Aşağıda ilk kitabın giriş bölümünü paylaşacağım fikir vermesi adına. (Çeviri için kusura bakmayın. )
Giriş
Her gün yapmak zorunda olduğumuzu düşündüğümüz şeyler yapıyoruz, durup da seçimlerimizi sorgulamayı ise nadiren. “Bir şeyler yapmak zorunda olduğumuza” karar vermenin kendisinin bile bir seçim olduğunu fark etmiyoruz. Yaşam boyunca hatalar yapıyoruz, başarısızlıklarımızı ve mazeretlerimizi bir kenara yazıyor, her tercihimizi sonradan uydurduğumuz gerekçelerle savunuyoruz. Gerçek şu ki, sonuçları asla gerçekten düşünmüyoruz.
Benim tercihlerimin sonuçları vardı. Çok büyük sonuçlar.
Bir krallık yıkıldı. Hayır, sırf benim başarılarımın çok gerisinde kaldıkları için onların çabalarını küçük görmemeliyim. Bir imparatorluk yıkıldı. İnsanlar öldü. Bir sürü insan. Bazıları dolaylı yoldan öldü, benim seçimlerimin sonucu olarak. Birçoğu benim ellerimde öldü. Cehennem yaratıklarını çağırmak ve (emrime) bağlamak için masum kurbanların ruhlarını söküp aldım. Siz onlara iblis diyorsunuz.
*Doğru olanı yapmaya çalışırken korkunç, çok korkunç şeyler yaptım. *
Bir kılıcın içine hapsolmuş bir tanrıyı aradım, Kederin Sonu’nu ve buldum.
Binlerce yıl önce (binlerce yıl boyunca) taptığım kadim bir tanrıyı aramaya gittim ve onu buldum. Dünyayı eski haline getirmek üzere yeniden inşa etmek için bir vizyonum vardı. O ise gözlerimi koparıp aldı ve benim vizyonumu kendisininki ile değiştirdi.
Çok fazla ölüm. Çok fazla şiddet.
Tüm bu aradıklarımı bulurken önemli olan tek şeyi kaybettim.
En baştan başlayacağım ama bilin ki bu her şeyin başlangıcı değil, sadece benim başlangıcım. Tüm bunlar benim hikayemden binlerce yıl önce başladı. Anlamayacaksın, en azından ilk başta.
Kitapların kapakları: