Amazon askeri danışman kullanmıyor mu yoksa askeri danışman olarak bedelli yapmış kişiler mi kullanıyor? Hayatımda gördüğüm en saçma süvari saldırısıydı. Galadriel ablam zaten savaşı boşvermiş direkt Gazi koşusuna gidiyor.
Lore bağımsız izliyorum ama yine de dizi her bölüm daha kötü olmayı başarıyor.
Altıncı bölüm şimdiye kadar en çok beğendiğim bölüm oldu. Gerçi ilk 5 bölüm berbat olduğu için beklentilerimi ona göre ayarlamıştım.
Neyse; ilk defa aksiyonu ve temposu yüksek, saçma sapan diyaloglarla illallah ettirmeyen, son sahnesiyle epik olarak bile niteleyebileceğim bir iş çıkarmışlar. Bu defa müzikleri de beğendim, özellikle Adar’ı atla kovalamaca sahnesinde giren vokaller tüylerimi diken diken etti. O sahnede kovalamacaya 30 saniye sonradan dahil olan Halbrand’ın Adar’ın diğer istikametten karşısına çıkıp ata çelme takması saçmalığına bir şey demiyorum.
Elbette bu bölümde de senaryo saçmalıkları ve savunmaya yönelik taktik hatalar vardı. Senaristlerin ne kadar çapsız olduklarını anlamayan kalmadı zaten.
Sanırım bu bölümün diğerlerine kıyasla daha kaliteli olmasında yönetmenin payı büyüktü. Yönetmen Charlotte Brändström, gözlemlediğim kadarıyla dizide işinin ehli, kaliteli tek kişi. Sağdan soldan topladıkları diğer çapulcu yönetmenlerden en büyük farkı tecrübesi. Özgeçmişi bayağı bir dolgun. Bu bölümde zaten bariz şekilde Peter Jackson’ın üçlemesinde kullandığı yakın çekim ve dövüş tekniklerini kullanmış. Mesela süvari saldırısı ve orklarla yakın dövüşler maziye selam niteliğindeydi.
Bu arada ben Halbrand’ın halen Sauron olmadığını düşünüyorum. Tamam, bir sızdırma oldu ama yine de olmaz. King of the Southlands olduğu kesinleştiğine göre büyük ihtimalle Witch King veya başka bir Nazgûl olması daha olası. Hem mantıken de öyle olması gerekli; Halbrand’la bu kadar bölüm boyunca duygusal bir bağ yaratılmaya çalışıldı. İleride bu adamın Sauron’un etkisinde bozulması, şeytanlaşması ve onun kulu kölesi olmasının işlenmesi çok daha vurucu olurdu.
Sauron’un usta bir manipülatör olduğunu biliyoruz ama Halbrand bildiğin kanka modunda takılan, içinde iyilik olan bir kimse gibi gösterildi yav. Yani şu adamı Sauron yaparsanız hakkaten malsınız.
Murat abinin senaryodaki saçmalıklara değindiği kopartan yeni videosu:
Sauron’un ikinci çağda yüzükler yapılırken elfler ve insanlar arasındaki ismi Annatar. Anlamı ise hediyeler veren. Sizin mesajınızla Sauron’un ikinci çağdaki ismi uyuşmuş. Bu bölümün sonundaki gibi sürpriz de yapabilirler.
Halbrand’ın Adar’ın önüne çıkmasının neden saçma olduğunu sorabilir miyim? Onların köyden çıkış istikametinden farklı bir yöne hareket etti ve Adar kaçarken düz bir doğrultuda gitmedi.
Adar’ın kaçarken düz bir doğrultuda gitmediğini nereden anladınız? Bana basbayağı düz bir yolda at koşturdular gibi geldi.
Kovalamacayı tekrar izledim; Halbrand’ın başka bir tarafa yönelmesine dair tek ipucu sağına bakıp Galadriel’in Adar’ı takip etmesini görmesi. Bunun üstüne kendisi ileriye bakarak o istikamette at koşturmaya başlıyor ve sahne orada kesiliyor.
Kendisini bir sonraki görüşümüzde teleport olmuş gibi diğer ikisinin tam önüne çıkıyor. “Adam oraları avucunun içi gibi biliyor, kestirme yoldan gitmiştir” geyiği yapılacaksa o kestirmeyi veya kavisi iki saniyelik ekstra bir çekimle bir zahmet gösterselerdi. Böylesi bana yapmacık geldi.
Hadi dediğiniz gibi olsun, Adar düz gitmeyip spekülatif bir şekilde yönünü 90 derece batıya doğru kırmaya başlasın. Benim kafam yine pek basmadı önlerine nasıl çıktığına. Şöyle absürt bir manevra gerçekleştirmiş olması lazım.
Galadriel Adar’a yetişebilmek için atına elf büyüsü yapıyor. Yani normal şartlarda yakalayamayacağı Adar’ı atına büyü yaparak, hızlandırarak yakalıyor.
Halbrand ufak tefek bir adam değil, Galadriel’den en az yirmi beş kilo ağırdır. Takibe sonradan başladığı ve atına da büyü yapılmadığı halde Galadriel’in büyü ile zor yakaladığı Adar’ın önünü kesiyor.
Bu mantıklı mı ?
Reddit’te yer alan sürpriz bozan yazıyı sonuna kadar okudum. Sanırım bu kadar hevesle okumam iyi bir şey değil aslında; çünkü normalde sürpriz bozanlardan hep kaçınırım ve bu da diziyi çerez gibi izlediğimi gösteriyor. Önemsemediğimi…
Yazıyı okuduğuma hiç pişman olmadım. Aslında çoğu bizim burada başından beri parça parça söz ettiğimiz varsayımların bir aradaki ve tasdik edici hali. Kendi açımdan çok iyi oldu, çok da güzel oldu. Eyyorlamam bu kadar.
Halbrand’ın orayı çok iyi bildiği zaten bir gerçek. Ayrıca Adar’ın düz gitmediği net görülüyor. Koşunun her anını da göstermiyorlar. Pek çok yapımda da bunun gibi kovalamacalar var. Bir kişi normal peşinden gitmeyi bırakır başka yöne gider ve nasıl olduğu gösterilmese de bir anda kaçanın önünde belirir. İlk kez burada yapılmıyor. Her konuda bu dizinin yaptıklarının eleştirilmesi sizce de garip değil mi? Her yapımda olan şeyleri RoP yaptığında suç oluyor. Yapımcılara haber verelim de her detayı ayrıntısıyla anlatsınlar.
Galadriel’i oynayan kızın bence suçu yok. Hikayenin görünümü itibariyle bariz olan yetersizlikten nasibini almış oyuncu. Ona ne verildiyse onu oynuyor. Adamlar ergen kafali trip atan kız karakteri vermişler o da onu oynuyor.
O at gibi ağzını ve burnunu havaya kaldırıp yaptığı haraket de mi senaryo suçu ya sürekli aynı bakışı atması mı?Ergen karakter çok gördüm dizilerde ve filmde hatta 2 sene oldu şahsen ergenlikten çıkalı tamam hep tribaldik ama hani olaya ve duruma göre daha farklı tepkilerle veriyorduk buna.Kız yine elinden geleni yapsa ya oyuncu da elinden geleni yapıyor ama işte senaryo kötü derdik ama iki yönden de karakter kötü .
İlk iki bölümden sonrasını izlemedim. Yok yani olmuyor izleyemiyorum elim izle butonuna gitmiyor bir türlü. Her bölüm sonrası daha da artan olumsuz yorumlardan ve de gördüğüm bazı şeylerden sonra dizi ile bağımı koparttım. Gerçi o bağ hiç oluşmamıştı da. Biz House of the Dragon’dan devam ya.
Köprü olayına hala gülüyorum
Dizide bazı olaylar olmadan önce tek cümle dahi olsa açıklansa keşke. Resmen izleyiciyi salak yerine koyuyorlar çünkü bu kadar mantıksızlığı başka türlü yorumlayamıyorum.
Senaryo mantıklı olsa (lore falan değil valla geçtim ben orayı), yaşanan olayları mantıklı bir şekilde açıklasalar (dizideki zaman sıkıntısı, tek bir köprüden girişi olan korunaklı kale varken 10 hanelik dandik köye sığınmak, Halbrand’ın dümdüz giderken bir anda galadrielle diğer tipin önlerine çıkması gibi) bu kadar kızmayacak lore’a rağmen gayet keyifle izleyecektim.
Zaten ilk iki bölümden cidden keyif almıştım
Not: bu arada dizi benim için hala WoT kadar kötü değil