Galadriel’in kişiliğini tam oturtan var mı? Kitaba göre güç isteğine yenik düşüp yüzüğü alması gerekiyor. Ama ben son bölümde güç için mi yoksa intikam için mi aldığını pek anlamadım. Birde niye orta dünyaya ait kelimeleri söylerken hırlıyor. Böyle olunca atarlı ergenlere benziyor.
Bitmesine sevindim, meteor adamın aksiyon sahneleri iyiydi hakkını verelim. Onun dışında pek şaşırtıcı bir şey yoktu zaten tahmin edilen şeyler.
Genel bir yorum yapayım. Dizi boyunca genel olarak tüm öne çıkan karakterlerin kadın olması beni rahatsız etti üstelik feminist bir insan olmama rağmen. Galadriel ve nümenorun kraliçesi kitaplarda kadın doğru ama tek bir iyi erkek karakter ortaçağ gibi zamanda geçen kurgusal bir evrende nasıl öne çıkmaz! Mantıklı mı? İnandırıcılık burada kopuyor. Gel gör ki çağın akımlarına kurban ettikleri dizide hizmetçi kadın elfler görüyoruz. Detaylar diziyi fazlasıyla ele veriyor.
İkinci sezonda adını değiştirsinler dizinin. Biz de rahatlayalım.
- ve sonuncu bölüm iyiydi, genel olarak ise vasattı.
Tahminlerim doğru çıktı, dizinin olumlu tek yanı bu ![]()
Ayrıca bomboş bir bölüm olmuş. Yeni bir şeyle ve şokla çarpılmadım, öngördüklerimii izledim sadece. Oldukça keyifsizdi. Bazı yerlerde çok sıkıldım, diyaloglar vasat. Darlıyor insanı bir süre sonra.
Yüzüklerin oldu bittiye gelmesine şaşırdım, dizinin adı güç yüzükleri ama ne gördük? Ayrıca Sauron-Galadriel olayını çok değişik buldum. Sauron reddedilip ortalığı kasıp kavuruyor yani, bu mudur? Farklı bir evren olsa bu mantık belki tutardı, Amazon bu evreni anlayamamış…
Özet
Sauron ve Galadriel sahnesi dizinin tüm bölümleri arasında en iyiydi evet, ama yine de aklımda birçok soru var.
Sauron’un kişiliğini hissettim, tatlı dil olayı yüzünden. Fakat evreni bilmeyenler için aralarında aşk vardı ve reddedildiği için böyle yaptı gibi fikir uyanacak. Çoğu yerde okuduklarımdan bunu hissettim ![]()
Evreni bilen biri olarak bir an öpüşecekler sandım
Hahahah
Aynen öyle bir şey bekledim ben de, evreni hiç bilmeyenler Sauroncuğum yaaaaaa canıımm
modundalar, şarkılı videolar yapmışlar. Delireceğim
Ben çok farklı hayal etmiştim. Hüsran oldu. Anatarın entirikalarını, yüzüklerin yapılışlarını, ırklara ve onların krallıklarına dağıtılışını görürürüz diye düşündüm. Çok büyük hüsran oldu.
Bu dizide çalışan herkesle senaristler, kurgucular ve yöneticiler hariç film ve dizi yapımcıları havada kapması lazım. İnanılmaz çalışmışlar. Görsel şölenden tutun sembolizme kadar ilmek ilmek çalışmışlar.
En güncel örnekten bir şey göstereyim.
Sauron ile konuştuktan Celebrimbor’un gölgesine bak zincir ile bağlanmış. ![]()
Fakat işte senaryo olmayınca bunların hiçbir önemi olmuyor. Çalışanların emeğine yazık.
Tek bir olumlu yanı görsel şölen zaten
Bir de Sauron sahnelerinde sonunda bir oyunculuk gördük, Galadriel’in mimikleri yine sinir bozucu tabii ama görmezden geldim.Oyunculuğunu başarısız ve berbat bulduğum karakter Galadriel. İkinci sezonda daha iyi olur belki. Diziyi izlemeyenler sadece son bölümü izlese hiçbir şey kaybetmez.
Galadriel’in Sauron’u Orta Dünya’ya getirmesi ve Maladriel olması. Yüzüklerle ilgili detayları daha çok görmek isterdim doğrusu. Yüzeysel geçmişler, pek bir anlamı yok gibi. Zincir var ama evreni bilmeyenler ne anlayabilir ki?
Sabahtan beri bu montajı izliyorum. Ağlanacak hale gülüyorum. Uzun zamandır gördüğüm en iyi monte.
Tabiki sezon sonu süpriz bozan içerir.
Bu tür dizilerin ana kitlesi kitapları okuyanlar değil. Bizler için yapmıyorlar ama yine de kitap okuyucularının anlayabileceği göndermeleri ekliyorlar. Hiç Tolkien okumamış arkadaşlarım beğendi mesela. Aynısı Zaman Çarkı dizisi için de böyle oldu.
Hiç kimse final bölümünün sonundaki yüzükler şarkısını dinlememiş sanırım. İnsanlar da haklı, çoğu sıkılıp sonunu izlemeden kapatmıştır.
Tam bir James Bond film müziği. John Barry dirildi mi acaba dedim. Şarkının teması James Bond hiç şüphe yok.
Demircinin İntikamı adlı baş kötüyü Sauron’un oynadığı bir James Bond filmine çok yakışırdı.
Nereden tutarsan elinde kalıyor. Çok kötü.
Kardeşim Tolkien okumadı, ama sevmedi. Etrafımda evreni bilmeyen arkadaşlarımla konuştuğumda yavan bulduklarını söylüyorlar. Doğrusu ben diziye tapan, seven, göklere çıkaran kimseyi göremedim henüz. Analiz bile yapılamıyor, ortada büyük bir şey yok çünkü. Yorum yapıyoruz ve geçiyoruz. Ses getiren bir yapım böyle olmamalıydı.
Ben her şey kitaba uygun olsun diye uzatmak istemiyorum artık. Tatsız ve tuzsuz çorba hissi vermeseydi yine beğenirdim belki. Olması gerekenler hızlı hızlı işlenmiş altı boş senaryolarla. Dizinin adını değiştirip öyle anlatsınlar kendi masallarını o halde.
Ahh, Sauroncuğum. Üzümlü kekim benim diye yorumlar görüyorum bir de şu edit her yerde karşıma çıktı
Sauron’a “bad boy” seven kadınlar hayran olmuş durumda.
Aynı yorumları bende okudum ama edit harika oturmuş. Ismarlasan böyle yapamazsın. Ne konuşmak istersek sezon sonu ne konuşur hale geldik. Şahsen bende tarafımı karanlık gölgeye doğru geçireceğim. Biraz heyecan olsun.
Ek olarak bu şarkının klibi yok galiba. Sezon boyunca yapılacak editlerden harika klip çıkar. ![]()
Diziyi beğenenden kastım bayıldıkları anlamında değil. Kötü bulmuyorlar. İzlenebilir vasatın bir tık üstü fantastik bir dizi olarak görüyorlar. Ben Twitch de final bölümünü yüzlerce insanla izledim. Sonunda da anket yaptık inanılmaz iyi bulan %3-5 iyi bulan %7-8 gerisi vasat ve çok kötü olarak dağılıyordu pastadan en büyük payı alan da vasat çıktı hep. Vasatta ortala demek zaten. Bu dizi aynı vakıf dizisi gibi. İzledin mi onu bilmiyorum ama kafa aynı kafa. İnanılmaz kaliteli her şey ama senaryo Allah affetsin seviyesi.
Edit güzel olmuş tabii
Karanlık tarafta işlerin daha heyecanlı yol alacağı kesin zaten. Ben tarafsız bir gözle izlemeyi düşünüyorum.
Ben de vasat buluyorum, kötüye değil vasata oy verdim tw anketlerinde. Bu kadar eleştirmeme rağmen kötü demek istemiyorum. Sonuçta sevdiğim bir evrenden ağzıma bal çalındı, ne olursa olsun heyecanlandığım birkaç sahne oldu ve dozumu aldım ![]()
Senaryo iyi olsaydı, bu dizi kitaba uysun ya da uymasın vasata oy verenler olarak daha az sesimiiz çıkardı. Gerçekten de senaryo berbattan da öte bir şey olmuş. En üzüldüğüm nokta bu.
Vakıf’ı okumadığım için izlemedim maalesef. O dizi hakkında tartışmalar çok anlık olmadı mı ya? Herhalde baya kötü, millet bela okuyup geçti sanırım. Pek bir şey görmedim ben çünkü.
Galadriel’in oyunculuğunun olmadığı birkez daha kanıtlanmış oldu.Resmen o
‘Sauron’ a bıçak çektiği sahnede hırlasa şaşırmazdım bile.
Bu arada bu olaydan sonra kesin Bad boy ve Mary Sue aşkı seven fanfiction yazarları türeyip sonunda Kylo Ren Ve Rey tarzı bir olaya girdirebilirler diziyi en azından yaptırırlarsa şaşırmam.