The Rings of Power Yorumları (Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Dizisi)

:smiley:

Bir daha Ayrıkvadide gezersen bacaklarını kırıram.

Geçmiş olsun hocam enteresan olmuş valla ama komik yani …

2 Beğeni

İlk sezonun verdiği kötü tad sonrasında yeni sezonu seyretmemeye karar vermiştim. İyi yapmışım galiba. Yorumlarını takip etmek daha eğlenceli.

2 Beğeni

‘‘Sevgili Gimli,
Sen bu forum yorumunu okurken baban Gloin daha Yalnız Dağa gitmemişlerdi şunu bilmeni isterim ki ileride sarı saçlı elf bir afet karşına çıkıp ben Saouronu aramaya gittim derse inanma Mervelere gitmiş.’’

İşin geyik tarafını bırakırsak herhalde dizi içerisindeki en sevdiğim bölüm oldu diyebilirim.Puanım 6.5 daha fazla vermek isterdim yada 6.5 tan 7 yuvalarlamak ama hakkın bukadar.

Şu kuşatma yada film tarihindeki en epik savaşı yaptık geyiği son bulsun miğferdibi gibisi bir daha gelmez.

Bölümü sevmemin hatrına gereksiz sahneleri yazmak ve Galadriel için daha fazla slut shaming yapmak istemiyorum izleyince anlarsınız.

2 Beğeni

Cerebrimbor’un Truman Show aydınlanması, Christopher Nolan’ın elf şubesini görmek (Vorohil, Charlie Rix), Galadriel’in tüm duygularını kaşlarını indirip kaldırarak vermesi, Numenor ve Hobbitlerin yokluğunda 5. bölümdeki tempo yükselişinin yinelenmesi, bu bölümde göze çarpanlar… Yüksek bütçeli bir b-movie (nasıl oluyorsa) tandansında finale kadar geldi. Bir sene kafalar rahat olacaktır.

Edit: Bu da iyiymis.

https://eksisozluk.com/entry/168705791

1 Beğeni

Bu ne seviye bir rezillik?

1 Beğeni

Ne yapar ederler daha kötüsünü çekerler. :joy:

2 Beğeni

Savaş sahnelerinin diziyi kurtaracağını düşünen bir kesim vardı. Alın savaş işte… Karman çorman bir şey çektiler. elfler ölürken ses çıkarmayan atı ölünce deliren elronda ne demek gerek acaba. Ya savaşa girmeden cesaret konuşması yapan durine ne diyeceğiz??? Bu sahne niye vardı acaba? Demirayak bu cüceleri görse kendi ırkım falan demez katlederdi.

Bundan daha aptalca bir şey izledim mi emin değilim.
Hatırlatmakta fayda var. Mete handan bu yana düzenli ordu var, savaş stratejisi falan diye bir şey var, taktik falan. Ata binen saldırıyor! En iyisini Adar yaptı yine duvarı yıkma planı falan var.

Siyahi elf ölünce (sözde karizmatık iyi karakter ya) herhangi bir şey hisseden var mı? İçi boş karakterlerin! Adar bunu öldürünce çok iyi yapmış dedim. O kadar itici

4 Beğeni

Yemin ediyorum watped gibi platformlarda fan hikayesi yazsam bu diziden daha iyi olur.

2 Beğeni
2 Beğeni

Açılın, makara saracağım.

Final, tüm sezon boyunca en çok eleştirilen oyuncuya meta bir çalım atmış:

Galadriel kısmında, sonda Doomsday’e karşı nasıl galip gelecekleri hususunda güneşin hala ışıdığı müjdesiyle yüzlerini göğe çevirmeleri, yeni sezonda Superman’i görebileceğimiz umudunu yeşertti.

“Hold the door… hold the door… Hodor… Grand elf… Grand elf… Gandalf…”

Grandpa’nın Leon muhabbeti öncesi eski kankasıyla Nazarethli İsa ve Şeytan sahnelemesi ile orkların Vandalların Roma’yı yıkıp yağmalamasını resmetmesi, tarihi belgeselleri anımsattı. Rome’dan Sezar’ın Saruman, Lesley Ann Brandt’ın yerine gelip Spartacus izleyicisinden vaktiyle fena küfürler yiyen aktrisin de Kraliçe rolünde arz-ı endam etmesi, bu türde eli ayağı düzgün dizi özlemimizi kabarttı. Velhasıl, 5. ve 7. bölümler haricinde kimseleri memnun edemediği sezonda en çok yorum okuyanların yüzünü güldüren dizi, bu seneyi kapatmış oldu. Gil-Galad’ın gözleri de birini andırıyordu bana, nihayet buldum: Eric Bana. Hector. Herkese iyi seyirler.

1 Beğeni

Galadriel’in rezil bakışlarıyla ve daha nicesiyle heba oldu ikinci sezon. Bir dizi nasıl final yapmazın en somut örneği bu dizi. :joy:

2 Beğeni

https://www.instagram.com/p/DAtboibu2td/?igsh=MXhsMGp3bnl6OXI3Ng==

Şu dizi için ne yazılsa az kalır öyle bir iş…Adım gibi eminim diversity adına daha çok düşünüp iş yapıyorlar son bölümdeki obez elf gözümden kaçmadı değil.Benim anlamadığım Diversity adına iş yapıp ekranda bu çeşitliği göstermek daha fazla zarar vermiyor mu ?

1 Beğeni

Ne kitaplarini bitirebildim, ne filmlerini izledim ama disaridan bana gozuktugu kadariyla dizi Meksika kartellerinin para aklama operasyonu gibi görünüyor.

4 Beğeni

Bu kadar bütçeyle bu kadar kötü bir şey çekmek gerçekten gülünç.

Bari son bölüme biraz özenseydiniz ki sahneler arası devamlılığın bile yok.

(Bir sahnede askerlerın sokaklarda asileri toplarken karmaşa çıkarması diğer sokakta her şeyin güllük gülistanlık olması bir tek benim dikkatimi mi çekti) :face_with_monocle: İki koşan adam koymak zor mu, yoksa bunu düşünecek kapasite mi yok??

Ergen Galadriel önce kendini iyileştir gibi sözde çok anlamlı ! ezik bir ifadeyle kendini tepeden atıyor. her sezon bir yerden atacak kendini yoksa DURAMIYOR! Her şey kitaplardan farklı madem, umarım ölür diyeceğim de karnından bıçaklanan elfler yarım saat sonra bir şey olmamış gibi çıkıp geldi.

(Salak mi bunu yazanlar merak ediyor insan, elfi bir bölüm önce Adar bıçaklıyor, bir bölüm sonra elf hiçbir şey olmamış gibi geliyor. Dizi evreninde yarım gün geçmedi bu arada. En azından bir sargı bir şeyle bağlayıp bıçaklanan yerine tutsa, yok ama sözde karizmatik elf hoplaya zıplaya geliyor.) :rofl: :rofl: :rofl: Şaka mı bunlar??

Bu kadar parayla böyle bir rezillik ortaya çıkarmak yetenek ister. :clap: :clap:

3 Beğeni
  1. Sezon’u izlemeyip protesto edelim, ne dersiniz? :slight_smile:
1 Beğeni

Ben varım. :joy: İkinci sezon yeter dedirtti resmen.

2 Beğeni

İkinci sezonla katıldım bu kampanyaya :smile:

5 Beğeni

https://www.youtube.com/live/mJLN3jrjuZc

Özgür Turhan kırdı geçirdi valla.

3 Beğeni

Diziden şu insan karakterleri çıkarsalar belki düzelme ihtimali var ama onlar yüzünden o ihtimal ortadan kalkıyor. Çok fazla günahı var ama sırf Numenor’u, İsildur’u gösterelim diye bildiğin koca dizi kurtarılamaz bir noktaya girdi. Tolkien Silmarilion’u elflerin gözünden anlattığı için çok sık zaman atlaması yapıyorken sırf insan ve cüce karakterler yüzünden bunu yapamıyorlar.