Erman bey, başta-ilk bölümlerde- WoT’u da savunuyordu yanlış hatırlamıyorsam. Pekala hala beğeniyor da olabilir.
WoT kadar rezil bir iş çıkması çok zor bence, WoT kötü bir yapımın iyi taklidi yapmaya çalıştığı kepazeliği farklı bir boyuta çıkardı.
Erman bey, başta-ilk bölümlerde- WoT’u da savunuyordu yanlış hatırlamıyorsam. Pekala hala beğeniyor da olabilir.
WoT kadar rezil bir iş çıkması çok zor bence, WoT kötü bir yapımın iyi taklidi yapmaya çalıştığı kepazeliği farklı bir boyuta çıkardı.
Şimdilik 2 bölüm izlemiş. ![]()
Neil Gaiman’ın açıklamasını samimi buldunuz mu?
0 oylayanlar
Brandon Sanderson yüzünden yazarların dizi/film hakkındaki görüşlerini ciddiye alamıyorum
Yaşayan en popüler yazar(fantastik alanında) eserlerinin diziye/filme çevrilmesi için aman yapımcılarla kötü olmayayım diye yalan açıklamalar yapıyorsa diğerleri neler neler yapar…
Neil Gaiman, izleyicilere dizimi izleyin yoksa Netflix ikinci sezona onay vermez diye dilenmiyor muydu son zamanlarda? Pazarlama olanaklarını açık ve geniş tutmak gerek. Amazon da bir seçenek sonuçta. Hiçbir noktalarını ciddiye almaya gerek yok.
Brandon Sandersonun nasıl bir açıklaması var ki? ![]()
Netflix Sandman’in fişini çekerse diye köprüleri yakmak istememiş Jeff amcayla
.
Galadriel’in eline frida kahlo’lu çanta veya telefon kılıfı verip birde zenci elf tam ayağına bağlı zincirlere basıp sıçradığı sırada arkada bir straight outta compton patlatırsak imdb’de top 10’a oynar. Bu şekli ile ben çok cinsiyetçi, ırkçı ve homofobik buldum.
Dediğim şey bu aslında. Hiç kimse samimi değil. Hiç kimse güzelce eleştirip bu yapımın gelişmesini sağlayayım demiyor. Herkes birbirine yalakalık yapıyor. Artık kimseye güvenemiyorum. Acıyorum cidden bu insanlara. Uyarlamasını yaptığı eseri küçümseyen insanların küçüklüğüne acıyorum.
Takip etmiyorum. Whatsapp gurubuna link attılar ben de onu sizlerle paylaşıyorum.
Sandman’i izledim ve beğendim. Umarım devamı gelir.
Ünlü olsam ben de böyle açıklama yapardım. Cancelcıların işidten farkı yok ki. Ya da bankadaki bakiye durumuna bağlı olarak You have no god (Allah’ınız yok lan sizin) diye de açıklama yapabilirdim.
Eğreti duruyor gerçekten. Zaman Çarkı’nın problemleri de aynıydı. Berbat oyunculuk, garip renk paleti, kötü senaryo tercihleri, neredeyse ortalama altı kurgu. Aynı hissiyat bu fragmanlarda da var. Burada da mimikler yapay, replikler saçma sapan gaz kısımlardan alınmış ve vasat, renk paleti garip yine. Zaman Çarkı nasıl fiyaskoysa aynısının bütçelisi olmuş gibi.
Rosamund Pike ürpertiyle hayran olduğum bir insan. Onu tenzih edebilir misiniz acaba?
Yazarın eşi her şeye onay vermişken Sanderson mı sahip çıkacaktı? Şifreli halde bu kitaptaki Zaman Çarkı değil bile dedi resmen. “Bu Çarkın farklı bir dönüşü” lafından çıkan mana bu.
Kendisi kendi uyarlamaları için paraya ihtiyacım yok, uyarlama konusundan net söz hakkım olmalı vs laflar da etti yakın zamanlarda. Zaman Çarkı tecrübesi ile iyice netleştirmiş kafasında, uyarlamadaki söz hakkını diye düşünüyorum.

![]()
İlk bölümlerde kitaba uygun olmayan kısımlara rağmen hikaye kendi içinde oturaklı gidiyordu ama sonra orası da dağıldı. Koca sezonda tekrar bakmak isteyeceğim tek sahne mızrağın kızı dövüş sahnesi başka da elle tutulur yanı yok. Ha bir de Loial çok iyi olmuştu es geçmeyeyim.
Ama bu dizide kamera arkası ekibin CV’si WoT ile kıyaslanmayacak kadar iyi. Dizi ve filmlerde de en dikkat ettiğim konu senaryo oldu şimdiye kadar ve o nedenle dizinin çıkmasını bekliyorum. Yine de beklediğim gibi olmama olasılığı da var tabi ki her zaman.
Umudumun var olduğunu kaybetmemek adına ankete “iyi” seçeneğini tıklayarak katıldım. Ben de özellikle son fragmanı beğenmedim, diziye günler kala keşke bu fragmanı yayımlamasalardı. Çok heyecanlıydım ama gittikçe tükeniyor diziye dair hevesim. Umarım şaşırtır ve iyi bir şeyler görürüz…
Rosamund Pike abla bence yeterli bir Moraine’di onu saymayalım. ![]()
Açıkçası son senelerde çıkan uyarlamalar o kadar kötü ki artık uyarlama yapılmasın daha iyi diyorum kendime.Eğer ki Sanderson’ın serilerinden biri uyarlanırsa umarım Sanderson yapımcıların kendi eserini mahvetmelerine izin vermez.Ki bu konuda en güveneceğim yazar da Sanderson.