HoD’un fragmanı da iyiydi kendisi de şimdilik iyi çıktı. Ama Lotr’un fragmanları büyük bir soru işareti. Eminim yayınlanan ilk 2 bölüm dizinin kaderini tamamen belirleyecek. Yine de ben hiç ümitli değilim.
Direkt kötü olacak diyebilmek için önceden izlemiş olmanız lazım. Fragmana göre konuşacaksak iyi fragmanlar da yayınladılar onu ne yapacağız? Ayrıca daha önce fragmanı çok iyi olup kendisi kötü olan ya da tam tersi bir çok durumla da karşılaştık.
Ayrıca ilk bölümünü izlediğiniz dizi ile bu son fragmanı kıyaslıyorsunuz. Sonra da bu dizinin kötü olacağına hükmediyorsunuz. Sadece müzik seçiminden yola çıkarak nasıl bu kanıya vardınız? Görüntülerde de daha önce görmediğimiz pek bir şey yok zaten.
Şu ana kadar görsel olarak gayet iyi duruyor dizi ve yayınlanan müzikleri de dinlediyseniz orada da gayet iyi duruyor. Tek soru işareti senaryosu şu an ve dizi çıkmadan da o konuda yorum yapamayız. Dolayısıyla bu haliyle senaryoyu es geçince HoD hangi konularda daha iyi bu diziden?
Senaryo konusunda batırdılarsa zaten geldiğinde eleştireceğiz ama hemen bir önyargı ile kötülemeye ne gerek var? İsterlerse fragmanda arka sokakların müziğini çalsınlar ne farkedecek? Fragmanı hazırlayanlar ayrı kişiler ve o duyduğunuz şarkı da dizide yer almayacak zaten.
Kıstas Zaman Çarkı dizisiyse şu an başyapıt gibi duruyor bu dizi.
Fragmanlar diziyi yansıtır %90 oranında. Hata payı elbette olur ama bu dizinin o yüzde de olduğunu hiç sanmıyorum, görünen köy kılavuz istemez. Buradan olsa olsa daha kötüsü çıkar, çıkacak da. Elimden geldiğince diziyi her fırsatta yermeye çalışıyorum çünkü bu diziyi yapanlar iyi niyetli değil. Emekmiş, dizinin bütçesinin çoğu Miami’de gece partilerine gitmiştir eminim, o yüzden senarist bile bulamamışlar doğru düzgün. Hikaye anlatmayı beceremeyen insanlara neden bu kadar büyük işler verilir, anlamak zor. Rafe Judkins vakası. Sıkıntı müzik, görsellik, senaryonun ötesinde. Dizinin oturtulduğu temel çürük, oradan bütün dizinin bütününe yayılıyor bu.
Ben Erhan Bey ile en son Zaman Çarkı için tartışmıştım. Sezon sonunda laflarımı yedim. Bu kez sadece çıkacak olan tartışmaları okuyacağım ![]()
![]()
Fragmandan diziyi gömme ekibini ben de keyifle okuyorum. ![]()
Ben de çok kavga etmiştim arkadaşla şimdi her yazdığının altına imza atıyorum.
Bu dizi eğer düzgün çıkarsa çok şaşiracağım. Tolkien’in yaptıklarını düzelteceğim diye yola çıkan ekipten beklentim düşüktü. Her görselde konumunu koruyor.
Tolkien’in yaptıklarını düzeltme iddiasıyla Tolkien uyarlaması yapmak bile başlı başına sorunlu bir yaklaşım. Tolkien o kadar kötüyse neden onun eserlerini uyarlıyorsunuz diye sormak gerek. Burada olsa olsa bir art niyet vardır. Beğenmediği bir adamı ve eserlerini uyarlayan bir insanın olsa olsa tek derdi para kazanmaktır.
Dizi düzgün çıkarsa ben de çok şaşıracağım. Fragmanlar hiç umut vaat etmiyor.
O zaman gelin bir anket yapalım. Dizinin çıkmasına 9 gün var. Sizce dizi nasıl olacak?
- Çok iyi
- İyi
- Eh işte
- Kötü
- Tırt
0 oylayanlar
Hadi dediğiniz gibi olsun diyelim. Peki hangi fragmanı esas almamız lazım dizi için? Çok beğendiğimiz de oldu rezalet olan da.
Yine fragmandan daha kötü olacağını düşündüren nedir? Fragmandan çok daha iyi olan çok iş gördük sonuçta.
Düzgün senarist bulamamışlar demişsin ama yazar ekibine hiç baktın mı? En başta bulunan 2 kişiden ibaret olduğunu mu düşünüyorsun? Onların yanında yer alıp kariyerlerinde herkes tarafından çok iyi olduğu kabul edilen işlerde yer almış senaristler oturup bu ikisini uzaktan izlemişler galiba. Fragmandan senaryonun çok kötü olduğunu anladığına göre.
Dizinin kamera arkası ekibine tekrar bakmanı tavsiye ederim. Çok önemli işlerden önemli kişiler var. Hatta dizi açıklandıktan sonra gelen ilk haber bu ekipti ve all-star kadro kurulmuş diye konuşuldu her yerde. Yani Zaman Çarkı’ndaki gibi bir durum yok.
Tabi bunlara rağmen dizi kötü de olabilir ama bu beceriksiz olduklarından değil bu işi beceremediklerinden olacaktır.
@SJack şıklara bunu ekleyebilir misin?
Sen anket yapıp bu halkı bölmeye mi çalışıyorsun?
Bakalım fragmandan kim ne sonuç çıkarmış. Amaç kaos yaratmak değil. Öngörülerimiz nasılmış merak ettim. ![]()
Başlarda bütçe sebebiyle çok ümitli olduğum bir diziydi ama fragmanlar geldikçe ümit seviyem düştü. Şu anda alelade bir diziymiş gibi izleyeceğim. Beklentim düşük, umarım yanılırım.
Şimdi anladım. Hater tayfayı öğrenmek istiyorsun.
Ne cast, ne politik doğruculuk ne de kaynak metinden uzaklaşmaları derdim değil artık ama dizinin kendinde bir yapaylık var.
Filmdeki sahneyi görünce şimdi iyice emin oldum. Kostümler olsun, kamera netliği olsun, ışık olsun efekt hissi gözüme batıyor.
Ayrıca fragman üstünden niye bir şey eleştirilmesin? Çıkmamış diziye iyi denir mi iyi olması beklenir mi, rica ediyorum dizi çıkana kadar herkes poker face maskelerine sahip çıksın, tek mimik bile istemiyorum.
Her fragmanda gözüme takılıyor bu sahneler.
Erhan’a sonuna kadar hak veriyorum. Dizinin her yerinden ciddiyetsizlik ve tembellik akıyor. Gerçi artık bu yaygın olan bir şey yapımcılar arasında. Fragman aslında çok önemli bir şeydir. Yaptıkları işleri bir bakıma özetler. Kimse fragman önemsiz asıl önemli olan dizi/film/oyun vs diyemez. Buraya baktığımızda seçilen müziklerden, karakterlerden, oyunculardan ve daha birçok şeyden anlıyoruz dizinin kötü olacağını. Fantastik edebiyatın en önemli temsilcisi olan bir eserin fragmanını pop müzikle yapamazsın. Esere ve insanlara saygısızlık. Böyle yaparsan kimse seni ciddiye de almaz. Oyuncular zaten kitaptaki tasvirlerle alakasız. Dizinin konusuyla alakasız bir biçimde üstümüze Galadriel fırlatıyorlar. Kendilerini eleştiren insanlara laf atıyorlar. Kendilerine yalakalık yapan yazarlara ve yapımcılara yağ çekiyorlar. 465 milyon dolar bütçeye sahip oldukları halde bir zırhı bile güzel yapamıyorlar. Gözlerinin önünde Game of Thrones gibi bir örnek varken bu tarz hareketlerle kendi seviyelerini aşağı çekiyorlar. Önlerinde kitap varken kendi kafalarına göre bir şeyler uyduruyorlar ve Tolkien’e de, bizlere de büyük saygısızlık yapıyorlar. Daha denilecek çok şey var ama kendileri ve yardakçıları dışında kimseyi ciddiye almayan bu insan müsveddeleri için fazla bile konuştum.
Keşke dizinin ilk fotoğraflarının sızdığı zamanlara geri dönebilsek. Fragmanı izliyorum bir şeyler yanlış ama ne olduğunu adlandıramıyordum. Sonunda buldum fragmanda her şey var. Aksiyon, macera, epik ortamlar, savaş sahneleri hepsi var ama dizi okuduğumuz ve hayalini kurduğumuz yüzüklerin efendisine hiç benzemiyor. Fragmanın başındaki ve sonundaki yüzüklerin efendisi yazısını kaldırsalar ve yeni dizi diye duyursalar kimse fark etmez. O kadar pahalı ve ruhsuz gözüken bir iş.
Şu orkları zincirle düşürdükleri sahne nedir yahu? Sabahtan beri aklımda.