Seriyi okuyacaklar için resmi olarak paylaşılmış bir haritaya denk geldim. Kitaplar baz alınarak Varşova Üniversitesi öğrencileri tarafından çizilmiş. Eğer okurken aklınızda canlandırması zor oluyorsa ki bana olmuştu, gayet güzel bir çalışma olmuş.
Kitabı okurken harita olmaması canımı sıkmıştı, güzel olmuş.
Kitap, dizi ve oyun hangi sırayla gidilmeli? Kitaplar tamamlandı mı? Dizi final yaptı mı?
Kitaplar oyundan öncesini anlatıyor diye biliyorum. Dizi ise “sözde” kitapların dizisi. Oyunda en son. Ben ilk oyunu biraz oynamıştım ve başı kitapların başına benziyordu o yüzden kesin konuşmayayım ama.
Oyunlar kitap serisinin devamı. En başta kitaplar okunmalı bence. Dizinin ilk sezonu ilk kitabın fena olmayan bi uyarlaması olsa da 2. sezonun kitaplarla neredeyse alakası yok.
Tamamdır. Oyunları indirimden almıştım ama başlamadım. Kitaplarla başlayalım o zaman. Teşekkürler.
Kitabı okumadan ilk oyunu oynarsan efsane spoiler yiyorsun
. Özellikle son kitapta öğreneceğin bir olayı İlk oyunun sonunda öğreniyorsun 
Öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler 
İkinci sezon harbiden çok kötü. Elim varmıyor izlemeye daha bitiremedim. Böyle saçmalarlarsa bırakırım izlemeyi.
Ben de çok zor bitirdim. Kötü değil ama kitapları okumama rağmen olayları anlamıyor olmak can sıkıcı. Yani gereksiz yere çok karışık ilerliyor. Bir de casting o kadar kötü ki Yennefer ve Triss’e baktıkça ağlayasım geliyor neden bunları seçtiniz diye…
O casting olayı zaten apayrı bir şey. Hadi kafanızda karakterleri kuramadınız. Neden oyundakiler gibi yapmadınız karakterleri.
Valla dizi hem oyundan hem de kitaplardan aşırı bağımsız ilerlediği için diyecek bir şey bulamıyorum artık…
Şu 8. kitap hakkında bir bilgi var mı ya? Kaç sene oldu bekliyoruz. Fiyatlar alıyor başını gidiyor.
3.sezon çıkış tarihinde belki yayınlarlar diye tahmin ediyorum
Aynı ben de kitap ve oyun deneyiminden sonra daha nasıl kötü bir cast yapılabilir bilmiyorum. Witcher evreninde büyücü kadınlar dişilikleri ve güzellikleriyle öne çıkar. Hatta neredeyse hepsinin kendine has kokusu vardır.
Oyunun hikayesini alıp geliştirerek dizi yapsalar çok daha iyi olurdu.
Finali de 3. oyunun ( ana oyunun) “kötü sonu” denilen çarpıcı ve bence tüm seriye en yakışan son ile bitirsinler.
Son sahnede Geralt ellerini başının arasına almış oturuken, bulunduğu yeri dört bir yandan gelen canavarlar sararken ekran kararır ve son.
Bu yıl 8.kitabın çıkması lazım. 8.den sonra başka basilmayan kitabı kalmıyor değil mi?
evet 8. son kitap 2013 yılında yazıldı
Yazarın başka kitapları var mıdır basılmayan? Cevap için teşekkürler.
Merhaba. Ben de dizisini izledikten sonra kitaplarını okuma isteğine kapıldım fakat çeviriyle ilgili endişelerim var. Çevirisi bu hikayedeki gibi mi acaba? https://kayiprihtim.com/dosya/witcher-donusu-olmayan-yol-kisim-2/