The Witcher Serisi

Efsanevi oyun karakteri Rivyalı Geralt’ın maceralarını konu alan müthiş bir seri, Pegasus Yayınları sayesinde bizlerle buluştu ve buluşmaya devam ediyor. Şu ana kadar ülkemizde çıkan kitapları aşağıda sıralanmıştır. Kitaplar çıktıkça eklenecektir.

ÇIKAN KİTAPLAR (Parantez İçindekiler kitapların İngilizce adı)

ÇİZGİ ROMANLAR

  1. The Witcher Cilt 1 Camlar Konağı
  2. The Witcher Cilt 2 Tilki Çocuklar
  3. The Witcher Cilt 3 Kargaların Laneti
  4. The Witcher Cilt 4 Et ve Alev

1 2 3 4

DİĞER

  1. Witcher Evreni
  2. Gwent - Wıtcher Kart Oyunu Sanatı
  3. The Witcher - Yetişkinler İçin Boyama Kitabı

1 2 3

ROMANLAR

  1. Son Dilek (The Last Wish)
  2. Kader Kılıcı (The Sword of Destiny)
  3. Elflerin Kanı (Blood of Elves)
  4. Nefret Çağı (Time Of Contempt)
  5. Ateşle İmtihan (Baptism of Fire)
  6. Kırlangıç Kulesi (The Tower of Swallows)
  7. Gölün Hanımı (Lady of the Lake)
  8. Fırtına Mevsimi (Season of Storms)

1 2 3 4 5

6 7 8

38 Beğeni

Yurt dışında şuan 7 görülüyor.

Goodreads- The Witcher

1 Beğeni

Seri uzun bir süre boyunca 7 kitaptı. Ama daha sonra, 2013’te yazar seriye Season of Storms (Fırtınalar Mevsimi) adında bir kitap daha ekledi. Son Dilek ile Kader Kılıcı arasında geçen bir dönemi konu alıyor.

  • Son Dilek (1993)
  • Season of Storms (2013)
  • Kader Kılıcı (1992)
  • Elflerin Kanı (1994)
  • Nefret Çağı (1995)
  • Baptism of Fire (1995)
  • The Tower of Swallows (1997)
  • Lady of the Lake (1999)

Bunların yanı sıra Geralt’ın annesini konu alan The Road With No Return (Dönüşü Olmayan Yol) ve Geralt ile Yennefer’ın nikahını anlatan Something Ends, Something Begins (Bir Şeyler Biter, Bir Şeyler Başlar) adlı iki de kısa hikâye var. Fakat bunlar farklı yerlerde yayınlanmış ve üstteki kitaplarda yer almıyorlar.

26 Beğeni

Peki tüm kitapların çevirisinin yaklaşık olarak bitiş tarihi nedir? 2019’un sonunu görmez, değil mi?

Eskiden ben bu kitapların bilgisayar oyununa bakılarak yazıldîğını sanıyordum (kapaklarında buna etkisi çok oldu) ama sonra öğrendim ki tam tersiymiş.

1 Beğeni

Çevirinin yaklaşık bitim tarihi diye bir şey olmaz :slight_smile: Neden derseniz bir kitabın çevirisi uzun bir süreçtir ve pek çok farklı aşamadan geçer. Telifin alımı, çevirmenin iş programına uygun bir tarih ayarlanması, çeviri süreci (en az üç ay), düzelti süreci (en az bir ay), editörlük çalışması, kapak hazırlığı, matbaadan çıkış, bandrol, dağıtım… diye gidiyor. Bu süreçte çevirmenin/editörün başka işinin olması, hastalanması vs gibi gecikmeler yaşanabilir. Kâğıt sıkıntısı yüzünden matbaada gecikme olabilir. Yayınevinin planlarında değişiklik yapılabilir vs vs vs.

Bize düşen çıktıkça alıp okumak ya da hepsini peş peşe okumak istiyorsak bir kenara koyup serinin tamamlanmasını beklemek. Çünkü bizim okurumuzun en büyük hatalarından biri “Ya yarım kalırsa?” deyip serileri tamamlandığı zaman, toplu olarak almak için beklemek. Ama o zaman da yayınevleri “satmıyor” diyerek iptal ediyorlar serileri. Yani kendi ayağımıza sıkıyoruz aslında.

Evet, CDPR ekibi kitapları çok seven ve onlara son derece sadık oyunlar çıkaran bir firma. Oyunlar sayesinde kitapları bütün dünya tanıdı desek yalan olmaz. Sapkowski amca çok kızsa da… :slight_smile:

15 Beğeni

Haklısınız, elbette olmaz fakat ben çevirilen kitapların süreci ve genel manada kitap çevirme işlemlerinin sürelerini sentezleyerek genel bir sonuç elde etmek için sormuştum lakin dediğim gibi haklısınız, yaklaşık bitim tarihi diye bir şey söz konusu olamaz sanırım çıkmaya çok yakın olmadığı sürece.

3 Beğeni

Peki MİT bey kutu işine ne demeli? Ben ilk 2 kitabı aldım ama 3. Ve 4. Kitap çıkınca kutu işi sıkıntı olmaya başladı. Böyle her kitap çıkışında yeni kutu yapacaklarsa sıkıntı olur. Şahsen 7. Kitaba kadar bekleyip ilk 2 kitabımı satıp 7sini birden kutulu haliyle almak istiyorum. Yayınevi bence kutuyu ayrı satmalı diyeceğim ama hem 3lü hem 4lü kutulu versiyon çıkarmanın da mantığı yok ki. Amaç neydi anlayamadım.

1 Beğeni

Bende 4’lü seriden alıp bir çırpıda okudum. Özellikle çeviriyi çok beğendim.

Ben eğer imkan varsa oyunları (en azından 3. oyunu) oynayıp sonra kitapların okunmasını tavsiye ederim. Çünkü kitabı okurken, oyunu oynamış olanların zihninde karekterler ve atmosfer çok daha net canlanıyor. İlk iki kitaptaki sürükleyici kısa hikayeler, okuyucuda adeta bir Witcher Ana Questi yapıyormuş etkisi yaratıyor. Yanılmıyorsam (oynayalı çok uzun zaman geçti) sadece Wticher 1’in introsu ile 1. kitabın ilk hikayesi aynı.

Tek yakındığım nokta, keşke oyun artworkleri yerine daha düzgün bir kapak tasarımı kullanılsaymış. Çok daha güzel tasarımlar var…

9 Beğeni

Kutulu versiyon iyi ilgi görmüş olmalı. Vakıf için de aynı şey geçerli. Maalesef şekilciliğe çok önem veren bir milletiz :slight_smile: Kitabın içeriğinden çok kitaplıkta nasıl durduğu, kapağı gibi meseleler öne çıkıyor son yıllarda. Bence 7 kitap tamamlanınca bir de onun için kutulu bir versiyon çıkabilir. Ayrı olarak satılır mı bilmiyorum, talep meselesi.

Kapak meselesi daha önce de çok konuşuldu. Bizdeki kapakları ben de pek sevmiyorum. Öte yandan bu durumun sorumlusu Orbit Books, Pegasus değil. Pegasus hep orijinal kapakla basıyor kitapları.

Orbit daha önce şu kapaklarla çıkarmıştı seriyi:

Untitled-1 copy

Ama bunlar neredeyse hiç satmadı ve serinin yarım kalması gündeme geldi. Daha sonra, The Witcher 2 çıkınca oyunun görselleri kullanılarak tekrar raflara sürüldü kitaplar. Ve bu kez müthiş bir satış başarısı elde ettiler. Çünkü kitap okumayan, seriyi sadece oyunlardan tanıyan biri ilk görüşte neyle karşı karşıya olduğunu anlıyor. Herkes bizim gibi değil, bu ay hangi kitap çıkmış diye özellikle takip etmiyorlar edebiyat dünyasını.

O nedenle evet, görüntü açısından çok başarılı değil belki kapaklar ama satış (ve serinin devamının basılması) açısından ideal.

7 Beğeni

Egri oturup dogru konusalim. Ben bu serinin varligini oyunlarindan sonra ogrendim ve okumaya karar verdim. Acikcasi pisman oldum geciktirdigime ama benim gibi cok okur vardir sanirim

Bence seri biraz karışık. Çok fazla krallık, çok fazla şehir ismi ve çok fazla karakter geçiyor seride buda beni biraz zorladı açıkçası.

Yayınevleri fuarlarda kutuları getiriyorlar. Orda rica edersiniz verirler size, sıkıntı olmaz sanıyorum ki.

Ben kendim için demedim. 7 kitap halinde kutulu çıkarsa o zaman alacağım. Ama 3 kitap alıp da sonra 4 kitap kutulu satılınca, kitapları çıkar çıkmaz alanlar keşke almasaydım diyebiliyor. Her şehirde de kitap fuarları yapılmadığı için bence ayrı satılmalı.

Yayınevi yetkilisi kutunun çok maliyetli olduğunu söylemişti böyle bir öneriye karşılık, bunu da belirteyim.

Seri için hazırlanan yarı resmî ve oyun haritaları var. Yayınevi bunları -umarım poster boyutunda- basar bir gün.

image

12 Beğeni

serinin 4. kitabı da bitince tekrar okuyacaktım çünkü çok fazla anlamadığım yer vardı. Şimdi bu resimler ile çok daha fazla keyif alacağım. Teşekkür ederim.

1 Beğeni

Yorumları alalım…

1 Beğeni

Cok iyi isler çikartti o senaristler. Daredevil ilk sezon cidden kaliteydi. Umutluyum.

İnşallah güzel olur.

The Witcher kitapları bu kapaklarla çıkmasın, orijinal kapaklar kullanılsın diyenleri Season Of Storms’un İngiltere kapağının önünde bir dakika saygı ağlayışına davet ediyorum :smiley:

Not: @Fahrettin abi’ye bilgilendirme için teşekkürler.

13 Beğeni