The Worm

Worm, Wildbow mahlaslı bir yazarın websitesi üzerinden haftada 2-3 bölüm yazarak tamamladığı, toplam uzunluğu büyük isimlerle yarışan (ortalama 8-10 kitap ediyor diye hesaplandığını görmüştüm) bir fantastik seri. Burada konusunu bulamayınca ben açayım dedim.

Hikaye, Taylor isimli (böcekleri kontrol edebilen) bir genç kızın, süpergüçlü kahramanların ve kötü adamların ortalıkta kol gezdiği bir dünyada mücadelelerini anlatıyor şeklinde özetlenebilir. Ben ilk denk geldiğimde hayallerimdeki superhero hikayesinin bu olduğunu anlayıp 2-3 hafta gibi çok saçma bir sürede bitirmiştim. Süpergücü olan insanların güçlerini çok mantıklı, tutarlı ve yaratıcı şekillerde kullanmaları beni mest etmişti, hahah.

Okuyanlar ve ilgilenenler, Alexandria gömmek ve Dragon övmek isteyenler kendilerini tutmasınlar.

5 Beğeni

Duymamıştım ilginçmiş. Sağ taraftaki Table of Contents altındaki Arc’ların sırasıyla mı okuyacağız bunu?

1 Beğeni

Şurdan girişip next chapter next chapter şeklinde yardırabilirsiniz hocam. Kindle vesaireniz varsa bir yerlerde epub halinde toparlanmış halini de bulabilirsiniz, yazar “kendim toparlayıp yayınlıycam, o zamana kadar toparlanmışını hazır vermem ama siz toparlayıp cılkını çıkarmadan/satmadan dağıtırsanız da tatava etmem” gibilerinden birşeyler diyordu içiniz rahat olabilir.

3 Beğeni

Zamanında 15 bölüm kadar Türkçeye çevrildiğinde okumuştum. Çizgi Roman havasına ve evrenine sahip ama aynı zamanda iyi bir kitabın derinliklerine ulaşmış bir seriydi. Yazar okuduğum bölümler itibariyle gündelik psikolojik olayları çok iyi aktarıyordu. FMC’mizin babasının POV’undan ara bölüm vardı bir tane, çok etkilemişti oradaki korku ve kararsızlıklar. Forumda İngilizce kitap okuyan sayısı bir hayli yüksekken, Reddit’te yıl sonu listelerine giriyorken bu seriden pek kimsenin bahsetmiyor olması şaşırttı. Benim de bu yıl içerisinde okumayı düşündüğüm serilerden birisi The Worm. Süperkahraman hikayelerinin tüm o casual ve street yönlerinin yanında, en derinleştiği hikayedir diye de övülür.