Tikiniz ya da Alerjiniz Var Mı? Bunlar Nelerdir?

Forum arattım ama böyle bir konu bulamadım. Varsa da affola.

Elbette her bireyin farklı bir anatomisi ve duyarlı olduğu şeyler vardır. Öyle ki kimimiz bir oyun havası duyduğunda oynamadan duramaz. Kimimiz limon denilince yüzünü ekşitmek zorunda kalır. Bazılarımız da şeftali kelimesine ayar olur. Bunları yazarak bilmeden bazı arkadaşlarımızı da sinirlendirmiş olabiliriz kazara. Affedin. :slight_smile:

Bu konuyu da bu sebeple açmış bulunuyorum. Bakalım ne kadar ilginç şeylerle karşılaşacağız. Önce ben başlıyorum.

Horlama sesine, evdeki duvar saatinin sesine ve damlayan çeşmeye ayar olurum. Kesinlikle uyuyamam. Uyumama engel olan diğer bir durum ise uyuduğum odanın kapısının açık olması. Mutlaka kapalı olacaktır.

Alerji konusunda ise mantara karşı bir alerjimin olduğunu üniversitede öğrendim. Ne zaman mantarlı bir şey yesem iki ya da üç saat içinde midemdekileri geri çıkarırım.

5 Beğeni

İlk mesajdan yerimi alayım. Yazmaya başlasam hepimiz fenalık geçiririz. O sebeple ara ara eklemeler yaparım ama ilk olarak bir tanesinden başlamak istiyorum.

Tarçın: Kabartma, şişme, nefes darlığı, kaşıntı, uyuşma yapıyor. Tüketilen miktara göre değişkenlik göstermekle birlikte bazen bazı çok popüler firmaların (@Ozgur) kahveli veya benzer içerikli içeceklerinde olmasına rağmen insanlara içerik bilgisi vermeden eklemeleri sonucu fazla tüketimden yemek borusu şişkinliğine sebep olarak ölümcül bir hâl alabiliyor.

3 Beğeni

Soğan, Patlıcan, Çilek, Bal, Fıstık…

1 Beğeni

Bunların hepsi alerji yapıyorsa hayata bilmem kaç sıfır yenik başlamışsınız. :slight_smile:

1 Beğeni

Alerjim değil ama Zeytine karşı tik diyebileceğimiz bir tiksinti besliyorum. Hayatımda hiç zeytin yememiş olmakla birlikte, bırakın yemeyi zeytine dokunamam, zeytinin durduğu kabı dahi elleyemem. Öyle bir psikolojik rahatsızlığım mevcut :slight_smile:

1 Beğeni

Tik olmuş bildiğiniz. :smiley: Çok ilginç.

@Leingrad Ailenize hiç sorma gibi bir düşünceniz oldu mu acaba neden zeytine karşı böyle bir sorununuz olduğunu? Belki çok küçükken bir şey olmuştur.

1 Beğeni

Annemde bana sorardı hep “okulda mı bişey oldu acaba?” diye ama bu kadar travmatik bir duruma sebebiyet vercek birşey olsaydı mutlaka hatırlardım. Niye böyle olduğunu hiç bir zaman çözemedik :slight_smile:

2 Beğeni

Maalesef öyle. Bir de kumaşa elimi sürtemiyorum onu söylemeyi unutmuşum.:grin:

1 Beğeni

Ben de gündüzleri değil de gece yattığım odada ses çıkaran saat varsa uyuyamıyorum, kronik ürtiker var ilaç almazsam sürekli kaşınıyorum. Bir de bir şeye karşı alerjim var ama neye tam çözemedim onu :smile: Bunlar dışında bir sıkıntım çevre ile ilgili.

1 Beğeni

Sigara dumanı, ağır parfüm kokusu, havaya kalkmış toz, çamaşır suyu kokusu, bu gibi şeylere alerjim var, öksürtüyor ve boğazımı yakıyor.

Islak yünlü kıyafete dokunmaktan hiç hoşlanmam. Yıkadıktan sonra asarken de parmak ucumla asarım. Tahtayı tırnakla çizdiklerinde verdiği hissin aynısı resmen.

1 Beğeni

Tikim var: gözlerimi sık-sık kırpıyorum.

Bu çok sık gördüğüm bir tik. Bir tedavisi var mı acaba?

1 Beğeni

Tam olarak var mı bilmiyorum. Bildiyim kadarıyla bazı türlerinin var. Ama irade meselesi. İnsan kendisi başarmak için çalışmalı. Bende 4-5 yıldır var bu tik. Bazen tutabiliyorum kendimi. Bir az daha çalışmalıyım sanırım.

23 24 yaşlarından sonra alerjim başladı önceleri hiç yoktu. 2 yıldır bunu çekiyorum neye var onu da bilmiyoruz testlerde çıkmıyor ama sürekli burun kaşıntısı akıntısı hapşırma gözde sulanma oluyor sprey kullanınca geçiyor ama birkaç kutu sprey kullandıktan sonra zararlı olduğunu öğrendim. Tekrar doktora gitmedim gel demidti halbuki. Hayatı çok zorlaştırıyor. Testlerde çıkmadı ama ev tozuna yani akara ve yünlü şeylerin tüylerine karşı ve toza karşı var ama bunlar hem nerdeyse tüm insanlardar var ama bende azıcık bile olsa kaşıntı burnun gerisinde gıdıklanma hissi burun akıntısı yapıyor.

Burnumdan deviasyon ameliyatı olduktan sonra başladı ama doktorlar kesinlikle alakası yok diye ısrar ediyorlar. Neyse aşısı varmış ama ben kullanmadım zararlı mi değil mi bilmiyorum ama surekli2 burun akıntısıyla da yaşanmıyor.

1 Beğeni

Aynı dertten ben de muzdaribim şuan. Ama özellikle kışın bu durum azıtıyor. Burun tıkanıklığı, ardı ardına iki ya da üç kere hapşırmalar ve bu gün içinde çift hanelere çıkıyor. Çok illet bir durum. Burun açıcı olarak Otrivine kullanıyorum. Bağımlılık yapıyor ama kurtulmanın yolunu bildiğim için yaza kadar kullanıyorum.

1 Beğeni

Soğuk alerjisi belirtilerine de benziyor dedikleriniz. Tedavisi hakkında bir bilgim yok.

1 Beğeni

Yazacaklarımın çoğunu atlattım sanırım. Alerji degil tikte degildi bunlar bakalım ne kadar garip bulacaksınız. :grinning:

Merdiven basamaklarını sayma Evet her çıktığım basamaklardım

Bir şeye sol yanım değdiyse sağ yanımında dokunmasını isterdim Örnek veriyim buna :grinning: Masaya sol elim çarptıysa sağ elimi de vururdum. Yada saydığım merdivenlerin son basamağına sağ adımla bitirmeye çalışırdım.

3 sayısına takıntılıydım Birşey yapacaksam bir veya ikide bırakmaz hep üçe tamamlardım. Birine üç kere seslenmek gibi

Göz Gözle ilgili çoğu şeyi yapamam. Birşey kaçtı gözüme bakarmısın, filmlerde göze yaklaşan cisimler olduğu zaman vs kendi gözüme dahi zar zor bakarım.

Bu saydıklarımdan sadece göz devam ediyor sanırım. :hanci:

Karın, koltuklatı gibi bölgelere dokununca antartika’dan kuzey kutbuna uçmam dışında bir şey yok sanırım.

Sayılır ise yukarıda ki zeytin durumundan yola çıkarak birde oje durumum var. Ojeli tırnağa dokunmayı bırak görmekten bile tiksiniyorum desek yeridir. Ten rengine yakın varlığı bile belli olmayan türleri hariç sanırım. Böyle düşününce de renkli ojelerin ele yaptığı görüntüden tiksiniyorum gibi bir durum çıkıyor ortaya aslında. Sadece rock yıldızlarında yadırgamıyorum. Nedense onlarda olması doğal geliyor. :thinking:

2 Beğeni

Bende yaz kış var. Geçmiyor sadece bazen daha az oluyor. Doktor diyor şunu değiştir bunu değiştir kendin bul alerjini de olmuyor nasıl her şeyi değiştireyim. Çok zor bir durum, ben de Rinoclenil kullanıyorum dediğiniz gibi hem bağımlılık yapıyor hem de böbrek üstü bezlerine zarar veriyormuş uzun süreli kullanımda. O yüzden 2 aydır filan bıraktım.

3 Beğeni

Otrivine kullandınız mı siz? Kullandıysanız hangisi iyi?

1 Beğeni