Türk Mangaka Japonyada Yarışıyor

Konuyla ilgili başlık açılmıştı daha önce ama bu başlık daha doğru olmuş. Yerli manga deyince tatsız tuzsuz bir şeymiş gibi anlaşılıyor ama konu öyle değil. Öte yandan diğer başlığın içeri daha detaylı ve sadscans linkinden Türkçe olarak ilk 3 sayısını okuyup desteklemeye kendiniz karar verebilirsiniz.

Türkçe linki:
https://sadscans.com/series/zao-saga

Edit: 3 bölümünü şimdi okudum.

Manga every shounen manga ever olarak başlıyor. Bence bu ilk eser için kötü bir şey değil. Efsane olarak saydığımız tüm eserler başlangıçta bu yoldan geçip zamanla kendi stillerini oturtuyorlar.

Çizimler iyi ama sanki eskiz gibi duruyor. Muhtemelen çizerin tarzı diyeceğim ama öfkelenme sahnelerini bu yorumun dışında tutarak söylüyorum sanki bir tutarsızlık var. çizim sürecine tam hakim olmadığım için yapabileceğim en detaylı yorum bu şekilde.

Hikayeye gelecek olursak çok hızlı gidiyor diye şikayet etmiş herkes ama sorun hızlı olması değil. Bağlantı problemi var. 3. sayıda nispeten çözüyor zaten bu sıkıntıyı. XEN shounen gücü zaten ama N kas olsun, e büyü olsun dedikten sonra tıkanmış. X ne olsun ne olsun derken amaaaan o da diğerlerini 1000 kat arttırsın deyip geçmiş. Ana karakterimizin içine ilk sayfada bahsettikleri en güçlü adamı sokunca X tam olarak öyle değil der detaylandırır zamanla.
.

Asıl soru bu mangayı okur muyum?

Hikaye merak uyandırdı ama biraz daha ilerlemesi lazım. 15-20 sayı sonra belli olur ama ilk izlenimlerim olumlu. İlk sayıda o vurucu sahnenin olmaması büyük eksiklik.(Örneğin: Promised neverland, jujutsu kaisen gibi türevlerinin ilk sayılarının son 2-3 sayfası)