Anne Frank basılmaz ama Woolf yeniden çeviriliyor denmişti. Basılacak yani.
Wells’in Uykudaki Uyanıyor / Efendi Uyanıyor kitabını anımsattı bana.
Uykusuzluk sorunu çeken Julian West, 1887 yılında Boston’da hipnotik bir uykuya yatar ve 2000 yılında uyanır. Birleşik Devletler, her şeyin yepyeni bir devlet düzeniyle yönetildiği, demokratik ve eşit bir toplum haline gelmiştir. Edward Bellamy’nin Geriye Bakış’ı, okuyucuyu kapitalizmin hükmündeki 19. yüzyılın sonlarından alıp 21. yüzyılın sosyalist idealine götürür. Geriye Bakış birçok yönden 19. yüzyıla has romantik bir ütopyadır; başka bir açıdan da anlatıcı ve zaman yolcusu Julian West ile onun 21. yüzyıl rehberi ve akıl hocası Dr. Leete arasındaki konuşmaların ışığında, insanlığı bekleyen olasılıkların karmaşık bir incelemesidir. Bellamy, okuyucuya 19. yüzyılın ortalarından sonlarına kadar yaşanan toplumsal sorunlar ve sıkıntılar hakkında bilgi verir; aynı zamanda milenyum için de ütopik bir vizyon sunar. Dr. Leete’in ve ailesinin anlattıklarında Bellamy’nin 2000 yılının siyasi ve ekonomik koşullarına ilişkin ayrıntılı tahayyülleri gizlidir.
Aleksey Tolstoy süper haber. Hem de Mazlum Beyhan çevirisi. Müthiş.
İyi günler bu seride h.g.wellsin birçok kitabı mevcut ama görünmez adam yok.İthaki ve kırmızı kedi ve diğerlerinin basımını gördüm.Sizce kitap bu seriye eklenirmi ?
Merhaba, bende seriyi tamamlamaya başladım ama 2-8 numaralar yok tam onların yokluğuna alışmıştım ki bugün araştırırken A.B.D 42. Enlem (13) kitabının da olmadığını gördüm. Tekrar basılır mı ya da nereden bulabilirim bilginiz var mı?
Onların baskısı olmayacak bir daha, telif hakkı nedeniyle.
Tekrar basılmaz büyük ihtimalle maalesef. 13 ve 20. Kitaplar yani Passos’lar yayın programından çıktı. Serinin üçüncü kitabı da yok. Yani kitaplara sahip olanlar için bile eksik bu seri. Ha ben okudum, bir şey kaybetmiş sayılmazsınız
Bunlara benzer toplamda 5-6 kitapta basım sorunları var maalesef. Kimi teliften kimi başka sebeplerle.
30 numara virginia Woolf için ise yeniden çevriliyor diye bir söylenti dolaşmıştı.
Yine 91 olması lazım Anne Frank var o da sıkıntılı bir baskı. Başka yayınevlerinden okuyabiliyorsunuz tabi.
2 ve 8 i zaten basamazlar artık zira telifi Kırmızı Kedi’de Saramago’nun.
Çok da takılmamak lazım eksiklere aslına bakarsanız. Çok fazla eksik yok ve inanın büyük bir kaybınız da yok
Kitaplar çok güzel ama son 20 kadar kitaptır şu şarkı gibiyim en sevdiğim seri hakkında. Hadi işi gücü bırakın da 5 dakikalığına ruhunuz Sait Faik öyküsü gibi duru, doğal ve içten bir huşuyla dolsun…
Ne zaman kendimi kötü hissetsem bu şarkıyı açar ve daha kötü hissederim
Ah şimdi beni 2005 yılına askerliğimi yaptığım Bitlis/Tatvan’a götürdü bu şarkı.
Albüm yeni çıkmıştı. İddia ediyorum o yıl bu albümü benden çok dinleyen olmamıştır.
Fikren seyahat ettim şimdi o yıllara. Güzel oldu.
Teyzem İş Bankası emeklisi olduğu için neredeyse 2 katı kadar indirim hakkı varmış. Boşu boşuna fazladan para vermişim bu zamana kadar.
%40 mensup indirimi var evet ama siz kullanmazsınız. Teyzenizin ya da birinci derece yakınlarının alması gerekiyor kimlikle beraber.
Teyzem biriktir dedi alacaklarını. Güz dönemi bitişi beraber gidip toplu alalım dedi.
Yüzde 40 indiriminiz hayırlı olsun öyleyse
Senin de doğum günü pastan hayırlı olsun Artık neyin yıl dönümü bilmiyorum ama mutlu yıllar
Foruma kayıt yildonumu. Dilimse foruma kayıt olma tam pastaysa doğum günü.