Türkiye İş Bankası Modern Klasikler Dizisi

Aynı boyutta olmaz. Hay ciltlilerle aynı boyutta olacaktır. Ya da eski Modern klasik ciltlilerle.

Sonunda yeni baskı gelmiş. Benim gibi bekleyenlere duyurulur

Diziden çıkacak kitaplardan biri daha belli oldu.

https://twitter.com/FeritBurakAydar/status/1349007923918360577?s=19

8 Beğeni

Benim bu durumdan haberim var fakat hiç güzel bir haber olmadığından dolayı paylaşıp moral bozmak istememiştim :slight_smile:

1. Kitaptan sonra ciltli basan da ne bileyim…
1 Beğeni

Serinin çoğunu topladığım için benim de biraz moralim bozulmadı değil. :sweat_smile:

Bizzat serinin editörlerinden biri olarak, ben bu kadar net ve kesin bilgi vermekten imtina ederim. Çünkü bu uzun bir süreç. Hele geriye dönük olarak eski kitaplar için net konuşmak hiç doğru olmaz. Her kitap ciltli olmayabilir, belki de hepsi olabilir. Evet, yeni kitaplar için böyle bir düşünce var. Ama zaman gösterecek. Hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Not: Ayrıca yeni ciltlileri daha ben de göremedim. Satın alanlar kâğıt kalitesi ve şömiz konusunda burayı da bilgilendirirse sevinirim. :slight_smile:

7 Beğeni

Benden tüm seriyi toplayanlara gelsin. Bütün duygularım ağır yaralı.

2 Beğeni

Bütün seriyi ciltli bassalar yüzde 70 de indirim yapsalar hepsini alırsak, o zaman yatırım yapabilirim bak :smile:

2 Beğeni

Forumda kartonundan 2-3 kat pahalı satılan ciltli kitaplara neden bu kadar ilgi var sorabilir miyim?

6 Beğeni

İsteseler bile tüm seriyi bu hali ile yeniden yayımlayamazlar.

2 Beğeni

Ciltli baskıları çok sevmeme rağmen İş Bankası’nın ciltli baskıya dönmesi beni hiç heyecanlandırmaz açıkcası. Karton kapakla ciltli arasında öyle fiyat uçurumu oluyor ki, insanın ciltli olarak seri toplamaya cesaret edebilmesi için kitap almaya gerçekten ciddi kaynak ayırması lazım. Ancak yine de olumlu tabi ki, çok kalın olan bazı kitapları basarlarsa ciltli alabilirim. Örneğin HAY’da 400 sayfa üstü kitapları ciltli almaya çalışıyorum (amazon gibi ultra fırsatlar bulursam elbette).

Koridor bez ciltleri bu fiyatlara nasıl verebiliyor, diğer yayınevleri bu fiyatlara nasıl yaklaşamıyor? Maliyet farkı mı tercih mi?

7 Beğeni

Bu konuda şöyle bir çözümüm var.

Seride telifi yitirilmiş kitapların yerine serinin bu gedik kısımlarına yeni eserler koyarak oraları doldurup ciltli kitap fiyatlarını da karton kapak kadar olmasa da rekabetçi bir seviyeye getirirsin. Al sana yılın yayıncılık olayı. 2 ve 8 numaradan çıkart baba Saramago’yu, koy Orwell’i, sonraki Orwell’leri de seride basmayı düşünmediğin başka numara varsa oralara serpiştir. Nasılsa telifsiz bunlar. Bir daha oraların kaybedilme şansı olmaz. Mis gibi iş. Vahiy mi indi yani anlamıyorum ki neden değişmez.

Zor mu şu söylediğimi yapmak acaba merak ediyorum.

7 Beğeni

Resmen şantiye gibi hallettin koca seriyi. :smiley:

1 Beğeni

Ama abi yanlış mıyım ya?

Bizimkisi tam anlamıyla krizleri en az hasarla kurtarma ve “idare etme sanatı”. Gerçekten benim mesleğimde bu durum var yani. Bence ciddiye alınmalı sözlerim :smiley: O kadar mesaimiz var şu yayınevinin kitaplarıyla hiç mi adam yerine konmuyoruz arkadaş :smiley:

Söylediğim için de halen geç değil. Orwell olmaz da Borwell olur, yapılır yani bir şekilde. Zaten telifsiz telifsiz yayınlıyorsunuz sizi gidi sizi :smiley:

1 Beğeni

Haklısın ve destekliyorum. Bence yayınevlerine “mühendis kafası” lazım, adamların tek işi gerçek hayatta karşılaşılan problemleri en hasarsız şekilde çözmek. :slight_smile:

Serideki kitaplar ayet olmadıklarına göre değişimin önünde hiçbir engel yok. Hele ki numaralandırma varsa, orayı boş bırakmak cidden hem yayınevi açısından ayıp, hem de takıntılı seri toplayıcı için ızdırap.

Bu arada TDK ızdırap diyor Dil Derneği ıstırap. O da bir ilginç geldi bana. :slight_smile:

2 Beğeni

Bu konuda tek bir sıkıntı olabilir o da serinin halihazırda baskısı olmayan (misal 8. kitap) kitabına sahip olan arkadaşlarımız da var sonuçta ama onlar için de hayati bir şey olmaz herhalde 2 tane 2 veya 2 tane 8 numara olması mesela. Bende de var sonuçta ama ben burada toplumun faydasını gözetiyorum :smiley:

2 Beğeni

Niye sorun olsun ki, onlar da (yani seride eksiği olmayanlar) bir şeylerin ters gittiğinin farkında. İnşaat analojisi üzerinden gidersek, binada birkaç evin balkonu yok çünkü yeterli mesafe yok diye düşünelim. Sonra bir mühendis diyor ki ya bu eksik balkonları yuvarlak yaparsak sorun olmaz. Al işte, herkesin balkonu olmuş oldu, sırf balkon yok diye oradan ev almak istemeyenlerin de ilgisini çektik. :slight_smile:

Artık gitmesek :smiley:

1 Beğeni

Ciltli ile karton kapak baskı arasında 15 lira fark var. Ayrıca serideki çoğu kitap ince. Bu yüzden ciltli baskıları almayı düşünmüyorum.

4 Beğeni

Hiç sıkıntı olmaz aksine çok mutlu olurum. Hatta keşke türk edebiyatı, anı dizisini de ciltli olarak bassalar onları da alırız. Hay klasikleri 400 kitaba dayandı ciltli olarak keyifle takip ediyorum.
6000 kitabı geçmiş kitaplığım ne var yani 150 kitap daha alırız ciltli.