Türkiye İş Bankası Modern Klasikler Dizisi

Ciltlilerin fiyat fazlasının mantıklı olmadığını düşünüyorum şahsen. Yani ona vereceğim 15 lira farkla farklı bir kitap alabilirim ki çoğu kitabı zaten bir defa okuyorum dayanıklılık sorunu da yaşanmıyor. Ha tabi imkanı olan arkadaşlar kütüphanede güzel duruyor deyip alabilirler kendi tercihleri ama kendim öğrenci olduğumdan o açıdan değerlendirdim :smiley:. Bir de telifi olmayan kitapları değiştirmeyi doğru bulmuyorum yani sonuçta o 2 numara bir yerlerde fahiş fiyatlı da olsa satın alınabilir durumda. Yeniden başka kitap basılırsa serinin geleneği bozulur diye düşünüyorum. O kitapları önceden temin edenlere şanslı azınlık olarak bakmak gerek.

3 Beğeni

Bu kitaplar bende var ama ben şanslı azınlıktan olma hakkımdan feragat ediyorum sorun yok. Yeter ki herkes ulaşabilsin.

Burada yayınevinin tercihi tabi ama cevaplanması gereken soru şu gibi duruyor. Sahaf mı okur mu?

1 Beğeni

Ben bunu daha önce forumda dile getirmiştim. Bence seri bu hali ile zaten bozuk. Şöyle ki 30’lu kitaplarda kapaklar değişti, 2 ve 8’i yeni kapakla da basmadı iş kültür, serinin genel kapakları ile uyumsuz bu baskılar seriden çıkarılabilir.

1 Beğeni

Öğrenciyken evet bizde öyle düşünürdük. Hatta kitaba para bile vermeyip kütüphaneden alır okurduk.
Ciltli meselesi tamamen keyif işi. Telifi olmayan kitapları bence de seriden çıkarmaz iş bankası.

Bu durum bazılarını rahatsız ediyor bu çok açık. Onlar serideki eksikliklerini kendilerini teselli yoluna giderek kapatmaya çalışıyorlar. :grinning: :raising_hand_man:

Burada sahaf mı okur mu sorusunu yanlış buluyorum çünkü bahsedilen kitapların halihazırda farklı yayınlarda baskıları mevcut. Yayınevi telifini para verip almış ve buna kimsenin diyebileceği bir şey yok. Okur istediği takdirde kitaba ulaşabiliyor. Mevcut soru koleksiyoncu mu sahaf mı olayına dönebilir ki koleksiyon toplamak zaten pahalı bir iş olabilir, işe başlarken bunu göz önüne almak gerek. Tabi ki siz tamamlamak için yeni kitapların basılması gerektiğini düşünebilirsiniz ben de aynı numaralarda farklı kitapların olmasının serinin mevcut geleneğini bozacağını düşünebilirim fikir farklılıkları olabilir. Yayınevi ben istiyorum veya istemiyorum diye politikasını değiştirmeyecek :grinning:. Şanslı azınlık konusunda da ifade etmek istediğim nokta zamanında o kitabı alanlar ileride değerlenir stoklayalım diye almadı. Yani bir adaletsizlik olduğunu düşünmüyorum şahsen.

Adaletsizlik var demiyorum zaten yahu anormal bir durum yok yani. Geleneğini bozmak derken bunu tam anlamadım. 160 ta ciltliye dönünce, 25’lerde kapak değiştirince bir şey olmadıysa yine olmaz gelenek göreneklerimize.

Soruyu güncelliyorum öyleyse. Sizin her özel baskınızda arkanızda duran, ne çıkardıysanız alan koleksiyoncu mu yoksa size hiçbir şey kazandırmayan sahaf mı?

Bence bir özne değişti ama anlamda en ufak daralma yok :slight_smile:

1 Beğeni

Savundun savunmadın tartışmasına dönecek ama benim derdim sahaflar ve koleksiyonerlerle değil cidden :smile:. Hani tam karşılığı olmayacak ama 60 70 model bir klasik araba modelini bugün üreticisinin çıkıp herkes alsın diye aynı tasarımla tekrar yapıyorum demesi gibi olabilir. Siz tamamlarsınız ama asla orijinal halini tamamlayan gibi hisseder misiniz bilmiyorum, aklınızın yine bir ucunda o kitap kalabilir. Gelenekten kastım buydu. Zaten serinin hepsini toparlamak gibi bir amacım yok, bahsedilen kitaplar da elimde yok. Durumda bir kârım veya zararım yok. Bu kadar çok isteyen bir kitle varsa umarım basarlar. Her şey gönlünüzce olsun :heart:

1 Beğeni

Hanginiz Abdülhamid’i savundu, benim kafam karıştı. :slight_smile:

2 Beğeni

images - 2021-01-13T184451.262

Fotoda sen en soldasın :smile:

1 Beğeni

Üzerine 30 tane yorum yazılan iletinin silinmesi pek hoş olmamış :roll_eyes:

Kesinlikle istediğim şey! Niye o Saramagoları bulacağız diye cebelleşelim? Dediğiniz gibi 2 Orwell koysunlar olsun bitsin.

Resmi açıklama da geldiğine göre duyurmakta bir sakınca yok herhalde. Ciltli fiyatlar makul düzeyde olursa geriye dönük de toplanabilir.

8 Beğeni

İç kapaklar nasıl olacak acaba? Klasikler gibi kırmızı bez mi? Yoksa farklı bir şey mi? Ona göre sevdiğim kitapların ciltli hallerini alabilirim.

Yani geçmişe yönelik kitapları ciltli olarak basacaklarmi

1984 ile başlıyoruz deyince sanki geriye dönük olmayacak gibi algıladım ben.

Gereksiz olmuş o zaman bana gore 163 den başlamak ne anlamı kaldı kitabın üzerinde bir de numaralandırma var düşünsene 163 var ama 162 yok

Hiçbir fikrim yok. 1984 ve Hayvan Çiftliği dağıtıldığında atarım hemen.

1 Beğeni

Zaman içerisinde eski sayılar da basılacakmış.

1 Beğeni

Evet, Can çevirileri muazzamdı zaten İş Bankası da muhakkak öyle olur, tamamladıktan sonra oradan da okurum. :slight_smile: