Yeni Kitap:
Yeni Şömizliler:
Yeni Kitap:
Yeni Şömizliler:
John Dos Passos A.b.d serilerinde renkli kapaklar için hep beyaz kapağın üstüne renkli şömiz mi yapılmış? Yoksa şömiz olmadan renkli kapak yapılmış mı denk gelen gören oldu mu hiç?
Nornal karton kapak da var renkli.
Evet yapılmış ama denk gelmek mucize sayılabilir…
Denk gelmek mucize sanırım. Görsel bile bulunmuyor internette…
Ben zamanında iş kültür kitabevlerini gezerken görmüş, yüzlerine bile bakmamıştım. Gençlik işte 
Bunun üzüntüsünü hala yaşıyorsunuzdur eminim😅
Ciltlilerin hepsi aynı anda çıkacak herhalde.
Bu kitaplar ile beraber bandrol alınıp çıkmayan kalmadı. Yeni bandrolleri bekliyoruz.

Yok ya seriyi tamamlamayı bıraktım ben. Kitapları da okuduğum için pek pişmanlık duymuyorum. Bence değmez.
Deniz Kurdu 50 lira etiket fiyatı. Tek seferde %25 zam hayırlı olsun! İnceler 35 kalınlar 40 liradan çıkıyordu, kalınların fiyatı 50 olmuş anlaşılan.
Mübarek kitap fiyatları Bitcoin’den hızlı artıyor.

Dünyanın Ucundaki Fener ile Medea çıktı mı?
Edit:
Medea HAY Klasiklerindenmiş sanırım, karışmış mı acaba? Ya da ben karıştırdım, bunlar farklı kitaplar…
İkisi farklı Medea. Biri Yunan klasiği, biri Modern klasik.
Ben eskileri kastederek söylemiştim. Sizin söylediğiniz kitaplar yeni çıkacak kitaplar. hem karton hem de cltli kapak baskı yapacaklar.
Bi Medea daha var, Seneca’nın. O da HAY’da.
Modern Klasikler de yazar, kitap seçmesi alarak ilerlemişdim. Ciltli ler çıkınca çok kararsız kaldım. Çıkanların hepsimi alayım mı yoksa yine yazar, kitap seçerek mi ilerleyim.
Ucu açık bir seri kitap sayısı olarak belki 250 belki 300 leri görecek.
Modern Klasikler de ki Bazı kitaplar benim açıkcası ilgimi çekmiyor. Ciltlilerin bugünün fiyatları ile minimum 4000 - 5000 tl tutacak maliyeti ve kaplıyacağı yeri düşününce. Yazar kitap seçerek ilerlemek çok daha makul görünüyor.
Jack London, jules Verne kitaplarının tamamını onlar dışında kitap seçerek ilerlemek istiyorum.
Başka arkadaşların ne düşündüğünü de merak ediyorum.
Ciltli ler Tek baskı yaparsa ve baskılar tükenince fiyatların katlanacağı düşünülürse umarım pişman olmam
Ben Modern Klasikler ve HAY kitaplarına hiç bulaşmamıştım yakın zamana kadar. HAY’dan halen uzak duruyorum. Modern Klasikler ciltli versiyon çıkınca seriye bir yerden girmek istedim.
Ama dediğiniz gibi ciltli ile normal kapak arasında 3-4 kat fiyat farkı var maalesef. Şuan ciltliler indirimli hali ile 25-35 bandında seyrediyor. 170 kitap için minimum 25’den hesapla 4250 lira eder. Kalın ve yüksek fiyatlılarla dediğiniz gibi 5K’nın da üzerinde bir meblağ. Kitapların henüz 50 tanesi filan ciltli çıktı. Zaman içerisinde fiyatlar daha da artacaktır. Kapladığı alan konusunda da haklısınız.
Ben de tüm kitapları alma taraftarı değilim, hatta benzer yazarlara gidiyoruz gibi. Ben de Jack Londan ve Jules Verne tamamına gidip kalandan seçmece yapayım diye düşünüyordum başta. Ama daha sonra çok ince kitapları da eledim bu yazarların -şimdilik. Kızıl Veba 72 sayfa, Vahşetin Çağrısı 112 sayfa, Buzullar Arasında Bir Kış ve Doktor Ox’un deneyi 96şar sayfa. Bu incelikte kitaplara bu fiyatları vermek istemiyorum. Ayrıca çok ince kitaplara ciltli de yakışmıyor.
Şuan kafamdaki fikir belli kalınlıkta seçmece kitaplar şeklinde gitmek. Tüm seriyi toplama gibi düşüncem yok. Yazar külliyatı şeklinde de olmayacak, ince kitapları almayacağım için. Zaman içinde tabi ki tükenecektir kitaplar. İlerde fikir değiştirirsem -ki bu yine tüm kitaplar için değil de belli yazarların tüm kitapları için olacaktır- pişmanlık yaşayabilirim belki ama onu da göze aldım.
Şuan kadar Sineklerin Tanrısı, Otomatik Portakal, Genç Bir Doktorun Anıları ve Jack London’dan Beyaz Diş, Matin Eden ve Deniz Kurdu kitaplarını aldım. Bu şekilde devam edeceğim.
Ben de Jack London, Jules Verne , Anthony Burgess, William Golding gibi sevdiğim yazarların külliyatını ciltli toplamaya gayret ediyorum. Bunların dışında okumak istediğim, ileri de kızıma da kalsın dediğim kitapları topluyorum. 50-100 sayfalık kitapların ciltlilerini henüz toplamaya niyetlenmedim. @Gelu gibi ben de o fiyata değmeyeceğini düşünüyorum. Ancak sevdiklerimi topladıktan sonra belki külliyat eksik kalmasın diyerekten alırım stoklarda olursa. 
Aelita, Dünyalar Savaşı, Martin Eden, Beyaz Diş, Otomatik Portakal, Seksen Günde Dünya Gezisi, Sineklerin Tanrısı, Ceberut Martin, Brezilya, Deniz Kurdu kitaplarını aldım şimdiye dek.
Umarım, bütün eserlerini tamamlarlar.