Türkiye İş Bankası Modern Klasikler Dizisi

iş kültür’e mail attım ancak cevap alamadım. bu ciltli seri tek baskı mı olacak bilgisi olan var mı acaba?

Böyle söylenmişti ama tam bilmiyorum.

HAY’dakinin benzeri olacakmış. Martin Eden, Sineklerin Tanrısı daha sık tekrar baskıya girer ama Kum ve Köpük mesela ikinci baskıyı göremeyebilir. HAY’da ikinci baskıyı görmeyen ya da 5-6 yıl sonra gören kitaplar mevcut. Telifi kaybedilen kitaplar zaten basılmayacak. Dizinin neredeyse üçte birini ciltli bastılar şimdiden. Bu yıl içinde tamamlanabilir bence ilk baskılar.

Kullanıcı adınızı rica edebilir miyim :slight_smile:

Yeni

3 Beğeni

2 ciltli modern klasik. Bunlar yeni çıktı. Dikkat çekmek istediğim. 88 sayfa ciltli kitap 21 TL iken 520 sayfa ciltli kitap 30 TL fiyat ile satılıyor. Çok sayfalı kitaplarda fiyat çok iyi iken, az sayfalı kitaplarda fiyat neden yüksek anlamadım. İyi yanı çoğu iyi kitapların kalın olması ve ben açıkçası 70 - 80 fiyat aralığı bekliyordum.

2 Beğeni

Çünkü sayfa sayısı artınca sayfa kalınlığı düşüyor. Demek ki maliyet olarak baya fark var bu iki kağıtta.

1 Beğeni

Kitap gelince bir karşılaştıracağım, kağıtta fark var mı. Ama bu kadar fark edeceğini düşünmüyorum bakalım.

Var var. Martin Eden’dan düşünün.

İşte bu yüzden sadece seçmece kalın ciltleri alacağım seriden :slight_smile:

1 Beğeni

Sanırım fiyat farkının az olmasının sebebi sert kapak. Yani, maliyetli olan şey sert kapak. İnce yada kalın olsun, sert kapak ikisinde de aynı sonuçta. Sayfa sayısı fiyatta çok fark etmiyor.

3 Beğeni

Ben en çok sert kapakla bez cilt arasındaki maliyet farkını merak ediyorum. Bu seride sert kapak dışında ivory kağıt maliyeti de yüksektir.

171 Sahaf Mendel

12 Beğeni
3 Beğeni

İş Bankası Modern Zweigler Dizisi.

15 Beğeni

Keşke sıradaki kitap, Leo Perutz’dan By Night Under The Stone Bridge ya da Swedish Cavalier gibi bir eser olsa. :frowning:

1 Beğeni

1 Jules Verne 2 Leo Perutz bu dizide en çok beklediğim yazarlar. Umarım en kısa sürede ikisinin de yeni kitaplarını görürüz :slight_smile:

2 Beğeni

Yeni ciltli baskı

3 Beğeni

Flaubert Hasan Ali Yücel Klasikleri’nden çıkıyor hocam.

1 Beğeni

İnsanın Esaretine çok sevindim. 800 sayfayı mevcut kağıtla nasıl basacaklar göreceğiz. Twain ve Gorki’nin üçlemesi beklediklerimden.

2 Beğeni