Aklıma geldi şimdi. Modern Klasikler beyaz yani HAY ın alt yarısı renginde. Bunlar da üst yarısı renginde olaydı, üffff… Çıldırırsın
@alper haklısın da ne diyeceğimi bilemedim valla. Bunlar özel örnekler zira.
Aklıma geldi şimdi. Modern Klasikler beyaz yani HAY ın alt yarısı renginde. Bunlar da üst yarısı renginde olaydı, üffff… Çıldırırsın
@alper haklısın da ne diyeceğimi bilemedim valla. Bunlar özel örnekler zira.
Sabahattin Ali eserlerinin telifi geçen yıl bittiği için ve İş Kültür de Türk Klasikleri serisine yeni başladığı için hemen programa dahil edemediler diye düşünüyorum. Bu tip büyük yayınevlerinin bir sonraki yıl programları büyük ölçüde bir önceki yıldan belirlenmiş oluyor. Baskı adedi çok olsa da satış rakamları yüksek değil. Hatta en çok satanlar arasında değiller. Bunda YKY’nin satış rakamları bize fikir verebilir. 9 Ocak 2020 tarihi itibarıyla 2.368.734 adet satılan Kürk Mantolu Madonna kitabı var mesela. Baskı sayısı yanıltıcı olabileceğinden satış rakamlarından söz etmek daha doğru olur. Diğer çok satan eserleri de milyonlara ulaştı YKY aracılığıyla. 2019 yılında da pek çok yayınevi de bu eserleri bastı. Dolasıyla İş Kültür yarışa çok geç katıldı. Yayınevi yetkililerinden birine bu durumu sormuştum. Klasikler serisinde bulunsun diye basıldığını söylemişti. Elbette zarar etmeyeceklerdir ancak iyi bir kâr edeceklerini de düşünmüyorum.
Maalesef Türk Klasikleri serisinin tüm kitaplarının satış rakamları HAY ve Modern Klasiklerin gerisinde seyrediyor. Serinin ilk 10 kitabı ile sonrakiler arasında satış olarak epey fark var. Yine de serinin tam gaz devam edecek olması muhteşem bir hizmet. Çok uzun yıllara yayılan bir seri olabilirse Halide Edip Adıvar, Reşat Nuri Güntekin, Peyami Safa, Orhan Kemal, Refik Halit Karay vb. isimler önümüzdeki 15 yıl içerisinde seriye dahil edilebilir. Tadından da yenmez. Tabii yabancı eserlerde olduğu gibi modern ve klasik ayrımı yapılırsa saydığım isimleri görmeyi muhtemelen ancak Sabahattin Ali de modern dönem yazarımız olduğu için bir umut ışığı yok değil bence.
Güzel bir analiz teşekkür ederim. Umarım dediğiniz gibi olur da uzun yıllar devam eder bu güzel seri.
Daha 40 kitaba ulaşmadan içinde,
İntibah
Mai ve Siyah
Aşk ı memnu
Kürk Mantolu Madonna
Gibi ölümsüz eserleri ve nicelerini barındırması beni çok ümitlendiriyor.
Kürk Mantolu Madonna yaklaşık 1,5 ay da 16 bin satmış
Kuyucaklı Yusuf 1,5 ay da yaklaşık 14 bin
İçimizdeki Şeytan 1,5 ay da yaklaşık 13 bin
ilk baskıları 10 bin olarak basılmıştı ve her 3 kitap ikinci baskılarını yapmış. 1,5 ay da yıllardır çok satanlar listesinde olan kitapları 13-15 bin satmak başarıdır.
Şubat 2020’de çıkan Henüz 17 yaşında kitabı 4000 adet satışı geçmiş. Dizinin ilk kitabı Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç’in ilk yayın tarihi Nisan 2018 ve yaklaşık 1,5 sende 76 bin civarı satmış…
Kısacası bu dizinin satış rakamları çok çok iyi.
Çok süper rakam…
Kitap da harikaydı ya
Sabahattin Ali’nin eserlerinin ilk baskıları 50 bin adet diye açıklanmıştı. Hatta Instagram sayfalarından da duyuruldu diye hatırlıyorum.
Yanlış bir anlaşılma oldu herhalde. Ben serinin az sattığını söylemedim. HAY ve Modern Klasiklerin gerisinde olduğunu ifade ettim. Ki bu da çok normal bir sonuç. 75 bin veya diğer rakamlar elbette iyi satışlar ama diğer dizilerin gerisindeler. Söylediğim şey budur.
Benim hesaplarım da İş Kültür kitapevleri satışları yok. Onlarla bu satış rakamları daha da büyür.
10 bin değil 50 bin ise bu durumda Sabahattin Ali satış rakamlarına 50 bin daha eklemek lazım. İş Kültür Sabahattin Ali kitaplarının her biri 70 bin üzeri satış rakamlarına 1,5 ay da ulaşmış.
Aslında
#Güzide Sabri
#Mahmud Yesari
#Kenan Hulusi Koray
#Selahaddin Enis
#Ebubekir Hazım Tepeyran
#Osman Cemal Aygılı
#M.Turhan Tan
#Ahmet Vefik Paşa
#Emine Semiye vs.
gibi yazarlardan seriye daha fazla eser eklense daha da renklenecek seri. hem telif sorunu da yok.
Bu arada Orhan Veli (2021) ve Memduh Şevket Esendal (2023) renk katacak seriye.
40’dan sonrası için şöyle bir sıralama yaptım :
Listeye bayıldım! İnşallah bu yıl bir kısmına olsun kavuşuruz.
Teşekkür ederim. Benim hayalimde böyle bir liste/seri oluştu. Tabi teliflerle beraber farklı eserler de eklenebilir. Mühim olan uzun soluklu bir seri olması.
Valla helal olsun uğraşmış sıralamışsınız bir de…
Çok beğendim
Liste muazzam olmuş ellerine sağlık. Bakalım listeden kaç tanesi tutacak.
Hocam sizin İş Bankası Yayınları Türk Klasikleri serisine editör olmanız için change.org da bir imza kampanyası başlatmalıyız
Burak Kuşcu, Serhat ve Murat Solmaz teşekkür ederim.
Allahalla… Vardır bir hayır
Mükemmel bir liste olmuş, ellerinize sağlık.
Bursa Tüyap için hazırız! Çok uğraştım bu stant için ama değdi. Sabahattin Ali’lerden 500’er tane geldi. Bakalım fuarda ne kadar satacak. Türk edebiyatı standında görevliyim. Müsait olan dostları beklerim.
Hadi kolay gelsin, az çalınan bol satılan, kitap dolu güzel bir fuar dilerim