Türkiye'de Kitap Yayını ve Satışı Yapan İnternet Siteleri

Teşekkür ederim cevaplarınız için. :slight_smile:

Siteye ulaştım ve kitap ekleme yapmadıklarını söylediler. Zaten parayı çekmişler alt tarafı 1 kitap ekleyecekler, bu kadar yokuşa sürmenin anlamı yok aslında. Ufak bir anlayışa bakardı sadece. Neyse artık.

Babil’den ilk kez alışveriş yaptım. Stokta görünen 3 adet kitap sipariş ettim. 9 Haziran’da verdiğim sipariş 11 Haziran’da bana ulaştı. Paketlemesi iyiydi. Büyük bir kitap vardı, onun ucundaki hafif hasar dışında bir problem yok, çok takılmadım ona.
Yalnız İthaki BK Klasiklerinden çıkan ayraç kitabın içinde yoktu. Daha önce bir kez Kitapyurdu’nda da ayraç çıkmamıştı, bir sonraki siparişte göndermişlerdi, Babil’den öyle bir şey beklerim.
Anlamadığım tek şey kargoyu Yurtiçi seçmiştim Aras ile gönderdiler. Teslimatta herhangi bir problemim yoktu ama neden öyle bir değişiklik yaşandı bilemiyorum.
Sonuç olarak özellikle hız konusunda çok iyilerdi, fiyatlar da iyi. Hep böyle devam etsinler.

Kargo firmalarının limitleri var. Limit dolunca yeni kargo almıyorlar. Büyük ihtimal yurtiçi kargo limiti dolmuş o yüzden aras kargoya vermişler. Geçen gün aras kargoya gittim, normalde kargoyu takip ettikleri -yazdıkları- kullanışlı deftere değil boş A4 kağıda yazarken gördüm. Anlaşılan kağıt bile yetişmiyor bu yoğunluğa…

2 Beğeni

Aslında bunun nedeni şubede /acente da teslimat yapılıyordur, her gelen için yeniden çıktı almak, kağıt masrafını artırır: İşin en kolayı bir kağıdı teslim tutanağı gibi imzalatmaktır. Teslim girişleri akşam topluca yapılır.

Sahada bu durum olsaydı, ya sistem arıza vermiştir, teslim form çıktısı alınamıyordur ( yazıcı ve elektrik sorunu da olabilir) ya da çok yoğunluk vardır, günlük kurye çalıştırılıyordur.

1 Beğeni

Lider Kitap’dan daha önce alışveriş yapan oldu mu? Şuan İthaki 'de %45 indirim var.

Babil’den ilk yaptığım alışverişten memnun ayrılmıştım. İkinci kez sipariş verdim, paketlemesi ve hızı yine çok iyiydi. Aldığım kitaplar stoklarında olan kitaplardı ve 2 gün olmadan elime ulaştı. Kargo konusu @Expelliarmus’un da dediği gibi limitlere bağlıymış. Sipariş sayfasında “Kargo firmalarında yaşanan yoğunluk sebebiyle siparişinizi bekletmemek için farklı bir kargo firması ile gönderim yapılabilmektedir.” notu yer alıyor artık. Önceki siparişimde BK Klasiklerinden sipariş ettiğim kitabın ayracı çıkmamıştı. Maille ilettiğimde bir sonraki siparişimde gönderileceği söylenmişti. Yeni siparişimde Sipariş Notu olarak belirtmiştim, koliyi ve kitapların içini kontrol ettim ancak bulamadım. Ben de bu durumu mail olarak ilettim, beş dakika sonra Babil’den mail ile ilgili aradılar. Paketleyen görevli ayracı koyduğunu söylemiş, ben de aradığımı ancak bulamadığımı söyledim. Ayraç yoksa bir sonraki siparişte gönderelim dediler. Ayraçtan ziyade maile hemen dönüş yapmaları ve ilgilenmeleri önemliydi benim için. Paketleme, hız, iletişim açısından gayet iyilerdi.

Olumsuz bir durum vardı, onu da belirtmeden geçmeyeyim. Sipariş verdiğim kapaktan farklı kapaklı bir kitap gelince bu benim hoşuma gitmiyor. Mevcut stoklara göre satış sitelerindeki kitap kapaklarının da güncellenmesi gerekiyor bence. Mesela bu siparişimde verdiğim kitabın kapağı sitede kırmızıydı, gelen kitap mor kapaklı. Bir başka kitabın da kapağı çok farklıydı (gelen kitabın kapağı daha iyiydi bu arada) Detay gibi görünse de biz kitapseverler takıntılıyızdır böyle şeylere.

1 Beğeni

Aynen, kapak dışında künye bilgileri de önemli. Yıllar önce kitapyurdu alışverişimde kitabın sayfa sayısı sitede yazdığından farklı gelince mail atmıştım. Biraz da onları korkuttum sanırım. “Kitabın sayfa sayısı eksik mi geldi acaba” yazmıştım. :smiling_imp: Meğer yeni baskı olduğu için künye bilgileri değişmiş. Kaçıncı baskı olduğu da önemli oluyor bazen. :grin: Kitapyurdu bilgileri güncellemişti benim yüzümden. :joy:

Uzun süre D&R ve Idefix internet sitelerinden alışveriş yaptım. Kuruluşlar Turkuvaz Grubu’na satılınca koşarak uzaklaştım…
Babil.com yaklaşık iki yıl tercih ettiğim satış portalı oldu. Geçtiğimiz aylarda İstanbul Kitapçısı’nı keşfettim. Babil ile aynı altyapıyı kullanıyorlar. sokağa çıkma yasakları döneminde kitaplar bir haftada geliyordu. Şimdi düzeldi. Yoğunluk mazur görülebilir bir durumdu.

2 Beğeni

Geçtiğimiz aylarda keşfettiğiniz hangisi o kısmı tam anlayamadım. Kitapçısı demişsiniz ama eksik mi oldu acaba?

1 Beğeni

İstanbul Kitapçısı :slight_smile:

2 Beğeni

Alfa, İlknokta ve Amazon dışında bu aralar en hızlı teslimat yapan kitap sitesi hangisi, bilgisi olan var mı?

1 Beğeni

Babil.com’da Pegasus yayınlarına ait kitaplar kaldırılmış.Sebebini bilen var mı?

Pegasus bu gidişle sadece kendi n11 hesabından satacak kitaplarını. Sürekli bir yerlerden çıkarılıyorlar.

Bir süre önce Kitapyurdu’nda Jaguar Kitap’ın kitaplarının kaldırıldığını fark ettim. Jaguar Kitap’a instagramdan Kitapyurdu ile çalışmayı bıraktılar mı diye sordum. Onlar da sebebini bilmediklerini, birçok kitabı satışa açmadıklarını söylediler. Şimdi de Kabalcı Yayınları’nın birkaç kitabı dışında yok. Bir düzenleme mi söz konusu acaba? :roll_eyes:

Kabalcı yayınevi kapandı. Ürünleri yenilenmediği için stokları bittiği zaman tamamen kalkacaktır muhtemelen.

2 Beğeni

İlknokta’dan Anna Burns- Sütçü kitabının siparişini veren oldu mu? Temin süresi 3 iş günüdür diyor.
Daha önceki siparişlerimde temin süresi olmasına rağmen aynı gün kargoya verilmişti. Bu kitap için de durum bu şekilde mi?

Bir günde temin edilebilir veya 3 günde. Orada yazan azami temin süresidir.

Araştırdım ama bulamadım. Hangi kitap sitelerinde kredi kartına taksit imkanı var, bilgisi olan var mı?

1 Beğeni

Babil;

Bir çok sitede var aslında taksit imkanı, vade farkı ve alt limit gibi detayları kontrol etmeniz gerekiyor.

Sitelerin anasayfalarında en alt kısımda TAKSİT SEÇENEKLERİ şeklinde bir başlık oluyor orayı kontrol edebilirsiniz.

1 Beğeni

Teşekkür ederim. (20 karakter)

1 Beğeni