Fidan Kitap sitesinden alışveriş yapan var mı aramızda? Sıkıntı vs yaşayan.
Ben kendim yapmadım ama eskiden takip ettiğim klasik_okur (booktuber) sürekli buradan alıyordu. Onun profile bir bakın isterseniz.
3-5 defa siparişim oldu, paketleme çok iyi değildi ama kitaplar da sıkıntı olmamıştı. Bir siparişimde bir kitapta baskı hatası vardı onu da hızlı bir şekilde değiştirdiler.
Forumdan geçen yıl Fidan yüzde 50 indirim zamanında sipariş veren çok olmuştu.
Çok ciddi indirim oranları var. Daha önce alışveriş yaptığım bir yer olmadığı için güvenemedim. Bir Yaşar Kemal setiyle açılış yapayım bende.
Ben indirim yakalayınca alışveriş yapıyorum. Sorun yaşamadım sadece özenli paketleme yok ama hasarlı kitapta gelmedi.
indirimdekal.com adında bir siteye denk geldim. 2018 de açılmış gibi duruyor. Deneyimleyeniniz var mı?
Şikayetvar da 1 şikayet var. İyi indirimler varsa denenebilir.
Trendyol’daki Varoluş Kitabevinden 3 kitap aldım, gönderilen kitapların korsan olduğundan eminim. Ürünleri iade edip paramı geri alabilirim ama asıl istediğim bu kitapçının ve ona satış alanı açan trendyol firmasının korsan kitap satma suçundan ceza alması. yayıncılar birliğine korsan ihbarında bulundum, daha fazla ne yapabilirim acaba? kitapçının adresi şu: varoluş kitabevi kavaklıdere mahallesi olgunlar caddesi no:1/27 çankaya Ankara.
Şikayetvar sitesinde de benim gibi bir mağdur var bu kitapçı halen trendyol üzerinden satış yapmaya devam ediyor; https://www.sikayetvar.com/trendyol/trendyol-korsan-kitap-gonderimi
Bence korsan değil kitap. Ama baskı kalitesi kötü.
Barkod okuyucuya kameradan okutamazsanız bir de oradakileri manuel olarak girerek deneyin. Ben denedim bu çıktı. Tek sıkıntılı kitap buysa sorun yok gibi.
Bazen yayınevleri “mallık” yapıp başka kitabın bandrolünü başka kitaba yapıştırıyorlar. Yayınevi aynı görünüyorsa bandrolde, yayınevi ya çakallık ya da “mallık” yapmış oluyor. Arkabahçe ve birkaç yayınevinde daha karşılaştım bunlarla. Bilfiil kendi standlarındna aldığım kitaplarda oldu bu.
Bandrol sorgulamasından dolayı korsan olabileceği düşüncesindeyseniz yayınevi kaynaklı bir sıkıntı da olabilir.
Geçen yıllarda Sel ve Ferit Edgü korsan bandrol olayı sonrasında birçok yayınevinin matbaa sürecinden sonra kitaplara rastgele bandrol yapıştırdığı ortaya çıkmıştı.
Bana gönderilen kitapların bandrolüne bakma gereği bile duymadım, kitaplara dokunur dokunmaz korsan olduğu anlaşılıyor zaten. Kitaplar; Dans Dans Dans, Tüketim Toplumu ve Latin Amerika’nın Kesik Damarları. Bunları daha önce mağazada görüp incelemiştim. Kitapları görseniz siz de korsan olduğunu anlardınız. 2020’de piyasaya çıkan Murakami kitabının bandrolü 2017 tarihli.
Olaydan bağımsız konuşayım, Olgunlar’da orijinal kitap satıldığını neredeyse hiç görmedim.
Selamlar. Kidega sanırım çalıştığı kargo firmasını değiştirmiş. Seçeneklerde ne Yurtiçi ne de Aras çıkıyor. Partner Ekspress Kargo diye bir seçenek var. Haklarında bir şey bulamadım kendi siteleri dışında. Bilen duyan var mıdır nedir ne değildir? Yoksa ilden ile değişiyor mu bu kargo seçenekleri acaba? Bilen yanıtlayan olursa memnun olurum.
İnstagram üzerinden aldığım yanıt:
Merhaba Ulaş Bey, Partner Express Kargo yaşadığınız bölgede en iyi teslimatı hangi şirket yapıyorsa ona sizin siparişinizi ulaştırarak size teslim edilmesini sağlayan bir çözüm ortağıdır.
Çok güzel görünüyor
Birazdan bir siparişim olacak göreceğiz bakalım neler gelecek başımıza
Arkadaşlar merhaba, test kitabı alışverişi için önerebileceğiniz bilindik siteler hariç(D&R, Kitapyurdu, İdefix’te falan istediklerimiz yok) güvenilir bir yer var mı?
Yeğenim 6. sınıfta, hocalarının istediği çoğu kitap sadece BKM’de var gözüküyor, sipariş verdik ama 1 haftadır hazırlanıyor aşamasında kaldı.
Kitapseç iyiydi ama uzun süre oldu alışveriş yapmayalı, son durumunu bilmiyorum.
Kitapyurdu maalesef eski cazibesini yitiriyor. Eskiden her ay ayın yayınevlerini ve ayın yazarlarını dört gözle beklerken şimdi tekrar tekrar aynı yayınevlerinin ve yazarların indirime girmesi can sıkıcı olmaya başladı. Her ay garanti İbn Arabi’nin portresini görüyoruz ayın yazarlarında Bir de ayın yayınevleri deyip Doğan Kitap koyuyorlar, indirim oranı %30
Evet ayın yayınevlerindeki yayınevleri manyak indirimlerde olmak zorunda değil de, madem ayın yayınevi yaptın Doğan’ı, bir zahmet %40, %35 yapın da bir işe yarasın. Eskiden her ay düzenli alışverişimi buradan yapardım ama 7 aydır sadece 1 kere kullandım bu siteyi. Hala favori ve alışveriş listesi kısmında en iyi site de Kitapyurdu ama o konuda da hakkını vereyim.
Teşekkür ederim. Sipariş verdim son durumu buraya yazarım. Test kitabı satan, daha doğrusu çeşitli yayınevlerini bir arada bulunduran başka site yok, umarım hala iyidir.
Yanlış hatırlamıyorsam kitapyurdundan aldığım en son sipariş şuydu. Hâlâ en çok kullandığım site unvanı kitapyurdunda olsa da artık favorim Babil.