Underrated Diziler

Evet evet, çok orjinal bir konu seçtim biliyorum. Eğer benim gibi kıtlık yaşayanlar varsa yeni dizi keşfetmek için yardımcı olabilir diye düşündüm :grimacing:
Başlıyorum o zaman : Mindhunter. Konusu kriminal psikoloji. Fakat bu terimin ilk kez ortaya çıktığı zamanlarda geçiyor. Hikaye çoğunlukla gerçek seri katillerin üzerine yazılmış bir kurgu üzerinden gidiyor, Holden ve Bill’in hapishanedeki seri katilleri sorgulayıp öğrendiklerini mevcut davaları çözmek için kullanmalarını izliyoruz.

Bu sitedeki incelemeyi görüp de başlamıştım bu diziye, Netflix’in iptal ettiğini duyunca günlerce yüzüm gülmedi resmen :frowning:

Dipnot: Underrated: Hak ettiği değeri görmemiş.

4 Beğeni

Ben de henüz izlemedim ama underrated dizi denince aklıma hep bu video gelir:

6 Beğeni

IT Crowd
Inside No. 9
Lost Room
Five Days To Midnight
Community (Turkiye’ underrated)
BattleStar Galactica (Komple nerd dizisi gibi davranıyorlar ama izledigim en iyi bilimkurgu dizisi hala.)
Flash Forward

Daha sayarım da gerek yok. Bazıları gerçekten ortada bırakarak üzdüler bizi.

8 Beğeni

The Wire ve Six Feet Under hemen aklıma gelenler. Tabii Türkiye’de underrated bunlar.

6 Beğeni

Media şirketinin sahibi baba ve ailesini konu alıyor. Adından anlaşılacağı üzere ‘veraset’ tam aile draması. İzlerken yastık kemirme garantili. Kimseye güven yok şu hayatta.

Bu dizinin övüldüğünü gördüm ama yine de az kişi olduğunu düşünüyorum.

9 Beğeni

Six Feet Under finaline havluyla ağlamıştım. :pensive: Hala arada izleyince gözlerim dolar. Muhtesem bir diziydi.

9 Beğeni

Animasyon olduğu için underrated kalmış ama tüm CW dizilerinin toplamından güzel olan Young Justice. Henüz üçüncü sezonu izlemedim ama kalitenin düştüğünü sanmıyorum.

2 Beğeni

Medici: benim için dünyadaki en underrated dizi olabilir. Hem de Richard Madden, Sean Bean, Bradley James gibi isimler olmasına rağmen… İsminden de anlaşıldığı gibi Medici ailesini anlatıyor. İlk sezonda Cosimo de’ Medici, ikinci ve üçüncü sezonlarında Lorenzo de’ Medici (Muhteşem Lorenzo) anlatılıyor.

12 Monkeys: Filmi kadar iyi midir bilemesem de kesinlikle underrated kalmış bir bilim kurgu dizisi.

Penny Dreadful: Bu dizi bu kategoriye girer mi bilemiyorum ama en azından ben gerektiği değeri göremediğini düşünüyorum. Dracula, Dorian Gray’in Portresi ve Frankenstein’ı birleştiren müthiş bir korku/gotik dizisi. (Hatta daha ileride Dr. Jekyll ve Bay Hyde ile Carmilla göndermeleri de barındırıyor.)

Broadchurch: Çok kaliteli bir polisiye dizisi. Başta David Tennant olmak üzere bir sürü tanıdık isim barındırıyor. Hak ettiği değeri görmediğini düşünüyorum.

Good Omens: Neil Gaiman’ın Kıyamet Gösterisi kitabının uyarlaması olduğu için forumda biliniyordur belki ama genel olarak aşırı underrated.

His Dark Materials: Karanlık Cevher serisinin uyarlaması. Daha geçen sene başlamış olsa da ben yeterince duyulmadığını düşünüyorum. Son zamanlarda en çok beğendiğim yeni dizi olabilir.

Doom Patrol: Bence DC’nin en iyi dizilerinden biri. İkinci sezonu henüz izlememiş olsam da 1. sezonuna bayılmıştım. DC, ilk sezonu sadece kendi platformunda yayınladığı için neredeyse kimsenin bu dizinin varlığından haberi olmadı ama oldukça kaliteli olduğunu düşünüyorum.

Carnival Row: The Boys’un gölgesinde kaldığını düşündüğüm Amazon dizisi. Gelecek vadeden güzel bir fantastik evreni var. Dizinin yapımcısının evren üzerinde yıllarca uğraştığını duymuştum.

The Magicians: Büyücüler serisinin dizi uyarlaması. Kitaplarından daha iyi olduğunu düşündüğüm nadir uyarlamalardan biri. Eğlenceli gibi görünüp aşırı kasvetli olan ve izleyeni karakterlere bağlayan fantastik dizi.

13 Beğeni

Underrated, hak ettiği değeri görememiş anlamına geliyormuş. Bunu da iliştiriver istersen konunun bir köşesine. Benim gibi ‘‘hakkaten underrated ne demekti ya Hu!’’ diyenler için dursun. :slight_smile:

5 Beğeni

Undderrated kavramı yanlış anlaşılıyor galiba. Kişinin kendisinin daha haberi olmadığı diziler underrated diye yazılmış ama baksalar milyonlar izlenmiş, üstüne kitaplar yazılmış, ödüller almış.

1 Beğeni

Penny Dreadful gerçekten mükemmel, izlediğim en iyi gotik dizi olabilir.

4 Beğeni

Haklısınız ekliyorum hemen.

2 Beğeni
Brooklyn Nine-Nine

Türkiye sınırları içinde konuşursak Brooklyn Nine-Nine diyebilirim. Bölümlerin doğru düzgün Türkçe altyazısı bile yok ama Andy Samberg ve Terry Crews ile çok eğlenceli ve orijinal bir komedi dizisi olmuş.

5 Beğeni

Sahip olduğu popülaritenin çok daha fazlasını hak ettiğini düşündükleri için underrated diye değerlendiriyor olabilirler. Hak ettiği halde fazla izlenmeyen, ödül alamayan dizilere underappreciated deniyor genelde. Ama o kadar eşelemeye gerek yok diye düşünüyorum, kimse de kalkıp Game of Thrones gibi dizilere underrated demiyor sonuçta :sweat_smile:

4 Beğeni

Bu ara seveni arttı sanki. Görünce çok mutlu oluyorum ben de. :smiley:

5 Beğeni

Community kutsalım resmen. Nasıl hala Türkiye’de çok bilinmiyor algılayamıyorum.

4 Beğeni

Penny Dreadful ara ara aklıma gelir hala. Eva Green gibi harika bir kadın belki de rol yapmanın en üst seviyelerine çıkmıştı o dizide. Muazzamdı. Good Omens de mükemmeldir. Sanırım Netflix’te olmadığı için çok ilgi görmedi. Ben Amazon’da izlemiştim.

6 Beğeni

Açıkçası bilen bilir belki ama ben Fringe’in de Türkiye’de yeterince bilinmediğini düşünüyorum. Çünkü daha izleyip de bırakan duymadım. Kimse sorsam bilmiyor. Bilenler ise zaten dizinin öyle bir aşığı oluyorlar ki hatırlayınca gözleri doluyor. Ben de gözleri dolanlardanım. En tepe noktamda hala Fringe vardır. Fringe severlere selam olsun.

7 Beğeni

Komedi olarak:

  • Don’t trust the b*tch in apartment 23
  • New girl
  • Baby daddy
  • The mick
  • Powerless

Fantastik olarak:

  • The magicians
  • Good omens
  • American gods

Polisiye:

  • Forever
  • Rizolli & Isles

Aklıma geldikçe güncellerim listeyi.

Küçük bir öneri: underrated dizi/film olarak da açılabilir bence başlık. Ben de daha fazla ekleme yapabilirim o zaman.

3 Beğeni

Underrated filmler olarak ayrı bir konu da açılabilir :thinking: