Eğitim aldıracakmış kızına Üstat Kane’den.
@isos81 Bir tutam Drizzt, bir tutam Anomander, bolca da Thundercat bu yahu.
For over thirty years, Drizzt Do’Urden has been one of the most important characters in fantasy literature. Throughout his novels, Drizzt has written down his thoughts about life and love, the nature of good and evil, the joys (and frustrations) of family, and so much more. Bound together for the first time, the collected wisdom and philosophy of Drizzt will be a beautifully-packaged gift book—complete with an introduction by bestselling fantasy author Evan Winter—for his biggest fans and readers wanting to learn about this iconic figure.
Growing up in the chaos of Menzoberranzan, one young drow elf tries to make sense of the conflict between the traditions he must serve and the protestations of his own conscience. To lay bare the injustices he sees and to strengthen his own resolve to follow the ethical call of his heart, Drizzt Do’Urden is both an agent of action and self-reflection.
These, his writings, become critical to his salvation, the way in which he makes sense of a world that to him makes little sense at all. The power of his writings, of his meditation, of his inward determination will carry him forward, forcing upon him decisions that others would consider noble, perhaps, but surely foolhardy…impossible even.
But to Drizzt, the choices are true and right, so there can be no other course.
These journal entries, then, show the struggle between tradition and truth, where the courage to choose right over wrong climbs the many obstacles of societal expectations and entrenched power—if nowhere else, then in the heart of an idealist. They were written to help Drizzt understand himself. But the universal truths will resonate with readers throughout the Realms.
Baldur’s Gate 3’ten tanıdık bir yüz (spoiler!) içeren bir kare. Shadow-Cursed Lands’e gelmeyenler açmasın.
Ben bu kapak resminde olan bitenleri cidden yeni çözdüm. Çift kılıçlı, kaplansı abimiz Gruntle reyizmiş.
Tor’un minimalist kapaklarından daha sevimli buluyorum bu alternatif versiyonları.
Gandalf’ı kesebiliyor muyuz BG 3’de?
Evet öyle. Anomander Rake ne alaka cidden? O zamanlar Rake’e daha bi hayrandım sanırım.
Haşa! Kaşlarını çatsa dünya tepemize yıkılır yahu.
Demogorgon CR30, abimiz CR39. (Eskiden tabii, 5E’de CR 26’ya falan tekabül eder anca diyorlar)
Şimdi neden o kadar hayran değilsin? Sadece Ay Bahçeleri’ni okumuş biri de olsam Anomander reyize yan baktırmam.
Sen ‘öndeki Rake mi?’ derken Harun’un bir önceki mesajındaki Drizzt’li kapak resmini kastetmiştin. Gruntle’lı kapağı da herhalde adam Drizzt’e benzediği için yapıştırdın. Karışık işler.
Peki kesemeyelim, ama saldırmak özgürlüğümüz var mı, à la BG 2’deki Drizzt ?
Bence harika olurdu. BG 2’de bazı kilit karakterlere saldırınca sanırım oyunun skripti buna izin vermiyordu, mesela o karakter ona ulaşamadan ışınlanıyordu. Yine de senaryoyu etkileyen birçok karaktere dalma özgürlüğümüz vardı sanki?
Tamam şimdi oldu, kendime yakıştıramamıştım. Ama ben o kapağı neden yapıştırdım hiç hatırlamıyorum, muhtemelen dediğin gibi çift kılıç ve Drizzt benzerliğindendir.
Daha bir kere ana senaryo gereği konuştuk, saldırtmadı, devamında oyun müsade eder mi oynayıp göreceğim(z).
(Gözümde canlanan direkt file dil atıp denedim diyen kurbağa karikatürü. )
Oyunun mekaniği biraz farklı olabilir bu sefer, mild spoiler vermeden açıklayamıyorum.
İthaki eğer seriye devam ederse örümcek kraliçenin savaşını basacak mı? Bu seri ana seriye mi dahil yoksa yan seri mi bilmediğim için soruyorum. Serideki ikinci kitap hiçbir yerde yok. Set olarak satanlar da yüksek fiyata satıyorlar
Örümcek Kraliçe’nin Savaşı serisi bir yan seri hocam, bence tekrar basılması sıfıra yakın maalesef .
Aslında Karanlıkaltı ve Unutulmuş Diyarlar için bazı major etkileri olacak birtakım olaylar da içeriyor ama, Drizzt Efsanesi serisine dahil değil. Bu nedenle yan seri sayılır muhtemelen.
Basılmaz maalesef hocam, Drizzt bile yeterince satmıyor ki basmıyorlar. Oldukça güzel bir seridir benim gözümde. Dilerseniz İngilizce epub yollayabilirim.
Benim de üzülerek yaptığım bir şey.
Ağzımızın tadı kaçtı ya. Eskisi gibi farklı yayıncılar olsa onlar da kafalarına göre hangi seri elindeyse ilerletse.
Teşekkür ederim ben henüz kara elf üçlemesini okudum da bu seri dikkatimi çekmişti ondan merak ettim. İthaki ana seriye devam etmezken yan seriyi beklemek hayal olur
İkinci kitabı bulamıyorum bulsam sorun olmayacak ama hiçbir yerde yok. En uygun gardropsta gördüm o da beni maalesef epey aşıyor
Ben eski serileri beklemememiz gerektiğini düşünüyorum artık. Unutulmuş Diyarlar olsun, Gediksavaşları olsun, Ejderha Mızrağı olsun basılmazlar. Satmayan ürünü kimse basmaz. Çoğunluğu İngilizce olsa da epub dışında alternatif yok maalesef.
Ha farklı yayıncılar harika şeyler yapıyorlar, çoğalsınlar da. Eksikparça, Monokl, Fihrist ilk aklıma gelenler. Ama onlar da nostaljik serileri basmaz, İthaki altından maddi olarak kalkamadıysa kimse kalkamaz hocam.
Weis&Hickman ve Salvatore tam gaz kitap yazarken ben nostalji demezdim. Tor ve Del Rey’in kitaplarını bizimkiler ne zaman basmamış? Şu an bu basılama sorununu yaşıyoruz, dışarıdan editör ayarladık, matbaayı da çözdük dediler, gözümle görmeden inanmayacağım elbette ama satış yapmaması kendi hataları.
Adamlar 2015 ve 2018 de çıkan serilerin kapaklarını bile yenilemişler, kaç baskı yaptıysa artık.
Gedikli fanlarına hitaben yazıyorlar hocam, ikisinin de güncel eserlerinden okudum ve -Salvatore bir gıdımcık yazımını güncellemiş olsa da- ikisi de 30 küsur yıldır aynı yazım ve kurguya sahipler. Raymond E. Feist farklı yazmayı denedi ama bu sefer de o lezzeti kalmadı, bambaşka bir yazar okuyor hissi verdi.
Sadece satış da değil, seriler uzun -Drizzt 40+ ve adam yazıyor daha- ve tüm kitapları piyasada bulundurmak da kolay değildir. Bulundurmayınca da satışı kötü etkiliyordur tahminimce.
Okuyuculardan da devam etmeyenler var bence. Elbette kaynak olarak gösterilemez ama bana fikir vermesi için yeterli bulduğum kitapyurdu satış rakamları ilginç: Anayurt 1100+ küsur satılmışken Kristal parçası 400+ ve Miras 50 adet satılmış (Kılıçlar Denizi de 49).
Benim uzunca bir süre gözden kaçırdığım başka bir durum da var, kitapların çıkış zamanları. Metis Yüzüklerin Efendisi’ni 1996’da bastığında bilen pek yoktu. Ardından filmler geldi ve fantastik kurgu bilinir ve istenir bir tür oldu. 2000’lerin başlarında Arkabahçe, Ankira, Phoenix, Artemis ve İthaki -yeri geldi kalitesine bile bakmadan- bir çok eseri dilimize kazandırdı ve Türk okur bazılarına oldukça ilgi gösterdi (Einarinn okuyup da sevmeyenleri kınıyorum). Forumda belli bir yaşın üzerinde olanların büyük çoğunluğu da fantastik kurguyla o dönem tanışmıştır.
Şimdiyse çeşitliliğe ve görece daha modern yazarların kurgularına alışan daha yeni okuyucu kitlesi biraz burun kıvırıyor eskilere diye düşünüyorum. Daha bir çok sebep geliyor aklıma ama -Drizzt kahvenin yanında Kürk Mantolu Madonna kadar havalı durmayabilir mesela - bence basılmamalarının ve basılmayacak olmalarının temel sebebi bunlar.
Bu tahminlerimde yanılmayı çok istiyorum, şurada iki lafın belini kıracak daha fazla klasik fantastik okuyucusuna hayır demem. Ama gel gör ki bir yandan da onlar basılacağına dilimize kazandırılabilecek cevherleri düşünüyorum ve “eh, olmasa da olur” diyorum.
Biz de fanız yaa. Ejderhaların yeni üçlemesini okumazsam çıldırıcam. Basılmaması aklımın ucuna bile gelmezlerdi bir zamanlar.
96-97 yazında müziklerin efendisi diye arıyordum kitabı baya küçüktüm okuldaki sıra arkadaşımdan duymuştum. Kitabı bulunca hem yüzüklerin efendisi ismi saçma gelmişti hem bu ne lam demiştim.
Yeni üçleme bir ihtimal gelebilir aslında, İthaki’ye sormak lazım.
98’de lise 1’deyken sınıf arkadaşım beğenirsin diyerek üçlemeyi, Silmarillion ve o meşhur Hobbit çizgi romanını vermişti okumam için, sonrası tahmin edilebilir. Feist’ı bir tur daha dönüyorum çaktırmadan, sonra DL gelebilir sanırım.