Unutulmuş Fantastik Klasikler Dizisi (İthaki Yayınları)

Çok teşekkür ederim. Bunu öğrendiğim iyi oldu. Eğer bu macerayı beğenirsem ya İthaki’den ya da Gece Kitaplığından Conan eserlerine devam etmek istiyorum. Okumadıysanız Conan çizgi romanlarını da tavsiye ederim. İyi günler. :slight_smile:

2 Beğeni

Teşekkürler tavsiyeniz için. Ben de merak ettim şimdi. Bu eseri okuduktan sonra duruma göre bakacağım :slightly_smiling_face:.

3 Beğeni

Güzel haber. Conan’ı hep merak etmişimdir ama nereden başlayacağımı bir türlü bilemedim. Bu kitabı okurum muhtemelen.

Forumda konu açıp bu kitap için birlikte okuma etkinliği yapabiliriz. :slight_smile:

2 Beğeni

Çok iyi bir fikir :slightly_smiling_face:. Ben katılırım öyle bir durum olursa :+1:.

3 Beğeni

Ejderin saati bir Kral Conan uzun öyküsüdür. Conan’ın yaşam öyküsünde memleketi Kimmerya’dan ayrılan Conan öncelikle maceracı, hırsız, paralı asker, korsan, eşkiyabaşı, tekrar paralı asker ve en son Akilonya kralı olmuştur. Ejderin Saati diğer Conan maceralarına göre saray entrikası içermektedir. En az 2 adet (Marvel ve Dark Horse) çizgiroman adaptasyonları mevcuttur.

6 Beğeni

:loudspeaker:

7 Beğeni

hüseyin beyin cevirileri içinde var mı bu öykü, biliyor musunuz ?

2 Beğeni

Evet 3. Kitapta var.

2 Beğeni

İthaki’ye sordum Instagram’dan ama cevap vermediler, yeni kitaptan haberi olan var mı?

1 Beğeni

Fantastik Klasikler gibi bu seri de unutuldu herhalde :frowning:

3 Beğeni

Telifsiz basacak kitap bulamıyorlar bence. Son kitap bana bunu söylüyor.

Bu dizide telifli kitap zaten yok. Daha doğrusu yazar telifi yok, çevirmen telifi elbette var. Keşke ilk mesajı okusanız.

Dizide çıkacak kitap sayısı ve bu kitapların neler olacağı en başından belli.

Dizinin çıkış sunuş yazısı.

6 Beğeni

Eğer kitabın yazılış tarihinden değil de yazarın ölüm tarihinden itibaren 70 yıl sonra telif düşüyorsa 2 tane kitapta telif var. Ki olmasa bile sorun değil. Düzgün çeviri ve kaliteli basım olduğu sürece telifli veya telifsiz benim için sorun değil. Bütün yayın evleri aynı kitabı bassın. Güzelini alıp okumak senin elinde. Telifsiz eserleri almak zorunda değilsiniz en basitinden. Ayrıca İthaki’yi ne kadar eleştirsem de bazı arkadaşlar sırf laf söylemek için mesaj atıyor. Senin de attığın linki inceleselerdi böyle mesaj atmazlardı. Zaten yazarların çoğu 100 yıl önce ölmüş. Adı üstünde unutulmuş fantastik klasikler.

Serideki bütün eserler gerek çeviri gerek editörlük ve tasarım açısından müthiş eserler. Mesela Sisler İçindeki Lut eseri müthiş çevrilmiş. Yağ gibi akıyor. Telifli olunca fark eden bir şey mi oluyor?

8 Beğeni

Çevirmeni olarak teşekkür etmeden geçemedim. :krs: Böyle düşündüğünüze çok sevindim.

Ayrıca seri zaten belli bir sayıda son bulacağı için yavaşlama olması çok normal.

17 Beğeni

Rica ederim. Elinize sağlık. Kitap çok eğlenceliydi ve siz de iyi iş çıkarmışsınız. Sadece bir yerde ya yanlış çevirdiniz ya da editör kaçırdı orayı herhalde. Yanlış hatırlamıyorsam bir yerde babanın kız kardeşi -hala- ibaresi geçerken sonlara doğru teyze olmuştu. Kitap poşetli olduğu için açıp bakamıyorum ama belki notlarınızda incelersiniz. Belki ben yanlış okudum ve karıştırdım. Öyleyse kusura bakmayın. :slight_smile:

Çevirmensiniz ve belki yayın evi planlarını bilmiyorsunuzdur ama yine de sizi buldum sorayım. Yeni kitabın ismi ve cismi hakkında bir bilginiz var mı?

4 Beğeni

Tekrar teşekkür ederim. Bakayım bir ara ben tekrar. :slight_smile:
Ama ne yazık ki yeni kitapla ilgili bir fikrim yok.

4 Beğeni

Başından beri basılacak tüm kitapların belli olduğuna katılmıyorum. Belli olsa son kitap çıkmazdı bu seride.

Önsözde belli diyorlardı ama sayı vermiyorlardı. Sorup öğrenilebilir belki ama ben tutarsa sayıyı artırabilmek için sayı vermediklerine eminim ama kanıtlayamam. Ama zaten haklılar da bu adamlar ticaret yapıyorlar, bizim gibi duygusal davranmak yerine daha çok kar ve getiri düşünüyorlar. Romantizme gerek yok sonuçta yayınevleri de birer işletme.

10 kitap olmasını istiyorum nedense ama imkansız tabi.

Keşke bu başlıktaki ilk mesajı okusanız. :slight_smile:
Gizemli bir durum yok aslında.

12 Beğeni

İthakinin verdiğini güvensizlikten dolayı 10 kitapta bitmeyecek diye düşünüyorsunuz sanırım ki bu çok normal. Ama ben söylenildiği gibi 10 kitapla tamamlanacağını düşünüyorum çünkü ithakinin satış yöntemi “loot” halinde kitapları satmaya döndü. Uzun zamandır hiçbir sitede %50 indirim yapmadı. Fakat kendi sitesinde yazara göre,serilere göre vs "loot"lar %50 indirimle satılıyor hep. Devam ederse bile onuda 2. seri diye başlarlar belki.