Üyelerin Yaptırdığı, Yaptırmak İstediği Dövmeler

Merhabalar. Dövme yaptırmak neredeyse yüzyıllar öncesine dayanan ve tabiri caizse gelenek haline dönüşen bir vücut süsleme sanatı… Peki, Kayıp Rıhtım kullanıcılarının sahip olduğu dövmeler var mı veya yaptırmak isteselerdi ne yaptırırlardı? Forumda böyle bir konuya denk gelmeyince ben açayım dedim… Ben başlayayım;

Sağ bileğimin üzerinde ay ve yıldıza uzanan bir kadın eli dövmesi var (minimal bir çalışma)
Bu dövmenin üzerinde de bir joker suratı var (yine minimal diyebileceğim bir çalışma)

2 Beğeni

Buuuu

Ve buuuuu. Bir kaç da astronot fikri var kafamda. Ama hiç birini yaptıramam gibi tabii. Yine de vin ile astronot olmasa da bu voleybolluyu kesinlikle yaptıracağım.

3 Beğeni

Fazlasıyla sıkılgan bir insanım. Bu sebeple her sene geçici, kınadan bir şeyler yaptırırım. Dövme yaptırmak hep kafamda olan ama fobim yüzünden pek de yanaşmadığım bir şey. Yine de bu sene yaptırdığım geçici dövmeden sonra nihayet ne istediğime karar verdim fakat gerçeğini yaptırabileceğimi hiç sanmıyorum. Yaptırabilmem için ciddi anlamda kafamın atması, gözümün dönmesi, büyük bir depresyona girmem filan lazım. Gariptir az evvel eşimle de bu konuyu konuşuyorduk. Neyse, benim tercihim de sanırım şöyle bir şey:

Düzenleme: Bu sene yaptırdığım sahte dövmeyi de iliştireyim.

7 Beğeni

Çok güzelmiş (20 karakter)

1 Beğeni

Dövme yaptırmaya ben de şu an için en azından cesaret edemem diye düşünüyorum… Ama eğer bir gün yaptırmaya karar verirsem bu benim için cok özel ve sevdiğim bir şey olsun isterim. Yıllar geçiyor ve masabasında cok da sevmediğim ama hayatı devam ettirmek için yapmak zorunda oldugum işi yapıyorum. Fakat şartlar farklı olsaydı küçük bir butik acıp aksama kadar dikiş makinamla meşgul olmak isterdim :slight_smile: evet dikiş benim vazgeçemediğim hobim. O yüzden kızımın adını da kenara minicik iliştirerek bu dövmeyi yaptırmak isterdim :

6 Beğeni

bunlar da benim dövmeler

3 Beğeni

Eğer dövme tarzı bir şey yaptıracak olsaydım tüm sağ kolumu Genos’ un vb. koluna benzetecek şekilde yaptırırdım. :smiley:

88b30c3e625f1d51e3cea00a39945f17

2 Beğeni

Konu hareketsiz kalmış. Ben de sahip olduğum dövmeleri atayım dedim :blush:

Bu ilk dövmem. Benim için anlamı çok olan bir tarih.

Bu da Helm of awe. Vikingler savaşa giderken alınlarının ortasına bu işareti çizerlermiş. Bu sebeple yenilmediklerine inanırlarmış. Etrafındaki rünlerin ise her birinin ayrı anlamı var.

Başka dövmesi olan, yaptırmak isteyen yok mu? :blush:

1 Beğeni

jason-barnum

Aslında dövme sevmiyorum, yaptırmak da istemezdim ama illa ki yaptıracak olsam bu hoşuma giderdi :smiley:


Dövme makinesinin ucundan nikel ve krom elementlerinin vücuda sızıp lenf düğümleri ile zamanla boyun, koltuk altı gibi yerlerde biriktiğini okumadan önce minimal bir şeyler yaptırmayı ben de çok istemiştim. Şimdi keşke okumasaydım diyorum. :smiley:

2 Beğeni

İstanbul’da dövme yaptırabileceğim güzel bir yer bilen var mı? Bileğime küçük bir ejder smaug dövmesi yaptırmak istiyorum.

Çook güzel dövmeler var. Çeşit arayanlar bakabilir. Hepsi birbirinden harika. :grin:

Ve İstanbul’da

https://instagram.com/ahmet_cambaz?igshid=1u4hlejncun99

2 Beğeni

Istemeyi bırakın, yaptırın. Çok acımıyor (yalan elbette :))

10661996_10205087830101259_5583897980746386282_o

1 Beğeni

Bu kısa ya da uzun vadede vücuda zarar veren bir şey mi acaba?

Göz atıyorum teşekkürler.

1 Beğeni

Görüş farklılıkları çok fazla olmasına rağmen, okuduklarım arasında ciddiye aldığım yazı şudur: Dövmelerin İçindeki Nanoparçacıklar, Kan Dolaşımına Karışıp Lenf Nodlarına Kadar Ulaşabiliyor! - Evrim Ağacı
Vazgeçme nedenim de budur. :slight_smile:

3 Beğeni

Açık havada nefes almak muhtemelen dövme yaptırmaktan daha tehlikelidir.

3 Beğeni

Artık eğer yaptırdığımı varsayar isek ilk ve kesin yaptırmak istediğim bu.

3 Beğeni

Dövme yaptırmak çok sıradan bir şey oldu artık. O yüzden temiz kalmak daha farklı hissettiriyor bana.

1 Beğeni

Yaşam döngüsünü anlatan minimal dövmeler çok hoşuma gidiyor.


20210626_101318

6 dövme sahibi ve 7. yi düşünen biri olarak yaptırmayı düşünenlere nacizane ufak tavsiyeler vermek isterim.

Hesaplı tabir edilen yerlerden uzak durun. İşçilikte yapılacak milimetrik dahi bir hata çizimin senkronunda gözünüze batacak kusur oluşturabilir. Ve emin olun o aşırı basit görünen minicik çizimler dahi inanılmaz bir özveri istiyor. Zira ucuz makina uçlarıda çizim kalitesi ve derinin mürekkebe doyma oranını bir o kadar düşürür.

Ucuz mürekkep daha yılını doldurmadan renk atar, hem size hem bütçenize extra yük olur. her işin bir maliyeti ve bedeli var. Bedeninizde ömür boyu taşıyacağınız birşey için kriter maddiyat olmadan araştırma yapın.

Beyaz yedirmesi vücudun en zor kabullendiği pigmenttir seçtiğiniz çizimde mümkün olduğunca tercih etmeyin.

Tercih sizin lakin bence güzel durur dediğiniz çizimler yerine (zamanla sıkılabilirsiniz) sizin için ömürlük anlam ifade eden, bir ömür baktıkça haz duyacağınız kendi fikirleriniz yaşanmışlıklarınız üzerine çalışın.
Sadece görsel amaçlı yapılan çizimler illaki bir zaman başka yeni şeyler gördükçe “tüh aslında” ile başlayan cümleler yaratır.

Öyle esaslı bir acısı yok o kısmı takmayın.

2 Beğeni