Önceden pozisyon alalım.
Biz Lee Pace’ i Elf Kralı Thranduil olarak hatırlamak isterdik ama edelelerini sergiliyor. Üstelik Legolas Greenleaf’in babası. Çoluk çocuk sahibi adam. Bunu Ak Divan’a şikayet edelim.
Ben izlemeye devam ediyorum ama yazacak, oturup konuşacak bir şeyler gelmiyor valla içimden dizi için maalesef Son bölümü izlemedim, akşam onu aradan çıkarayım bari.
Diziyi izlemeye devam eden bir sen kalmışsın hocam, tebrikler.
Abi lanet olsun ki görsel fetişim var ya, 4k ve hdr olarak izliyorum diziyi. Prodüksiyon ve sinematografi bazı sahneler muazzam oluyor hala Ama ben böyle dağınık bir hikaye anlatımını, böyle kötü bir senaryo akışını bu esere hiç yakıştıramıyorum. Bırakan herkesi de anlıyorum açıkçası, ilk 3 bölümle beraber bu durum belliydi.
Bugün fakıf’a devam edeceğim. Bakalım yeni bölümler nasılmış.
Diziyi izleyen son kişi olarak finali de tatmin etmedi ya Gene bir zaman atladık, 2. sezon da oralardan devam edecek belli ki. Sonradan görünen Seldon etkisi de başlardaki kadar olmadı. Anlatılan hikayelerin Emperor kısımları Lee Pace hariç tatmin eden kısımları yok maalesef pek.
Kaynak materyali de okumadığım için prodüksiyon uğruna buralara kadar geldik, bakalım 2. sezonda duruma göre karar vericem. Kitapları okumuş olsam izlemesi daha kolay olurdu belki ama okuyanlar da çok değişiklik olmuş diyor. Maalesef rahat rahat oturun izleyin önerisi yapabileceğim bir dizi olmadı vakıf.
Atlaya atlaya bitirebildim.
Kitaplardan bağımsız: 6.5-7/10
Kitaplarla birlikte değerlendirirsek: 1/10
Kitapları yıllar önce okuduğum ve çok fazla hatırlamadığım için izleyebiliyorum ancak kitapları net şekilde hatırlayan arkadaşlara geçmiş olsun.
Kitapları okumuş olsanız buraya kadar gelmezdiniz emin olun.
Bana da öyle geliyor kenarda duruyorlar, bir arala sıraları gelecek umarım güzel bir boşluk bulursam.
İkinci sezon bitecek neredeyse ama kimseden ses seda yorum bile yok. Ben de Lee Pace’in kara kaşlarının hatrına izliyorum zaten. Aynı dönemde çıkan zaman çarkına o yüzden pozitif yaklaşıyorum. Beterin beteri vardır, bakınız foundation.
Hahah tek ben izliyorum diye ses çıkarmıyordum ben Kitapları okumadığım için benim adıma hala izlenir seviyede ya. Bu büyük bütçenin hakkını prodüksiyon olarak verseler de anlatı olarak veremiyorlar hala.
Artılar-eksiler üç aşağı beş yukarı ilk sezonla aynı paralelde.
İkinci sezon finali ile beraber son 2-3 bölümde epey toparladıklarını düşünüyorum bu sezonu. Hem bazı konulara açıklık geldi hem tempo arttı. Görsellik ve akıtılan bütçe son bölümlere doğru daha da artmış sanki.
Buralara bir yerlere kadar gelip yarıda kalanlar varsa sonunu getirebilirler, baştan bırakanlar için tekrar girmeye gerek yok gibi Okumadığım için emin olamıyorum ama tahminimce kitaptan da epey çıkıyorlar gibi geliyor bana
Yazar grevidir, büyük bütçesidir falan 3. sezonu ne ara gelir hatta devam edebilir mi onu bile tam kestirmek güç. 2025 ten önce gelmez muhtemelen. Apple değil de başka birinin dizisi olsa maliyet kaynaklı kesiği yese şaşırmazdım ama Apple dizi devam oranları çok yüksek. Geç de olsa 3. sezon onayının geleceğini düşünüyorum.
Apple’da yayınlanan Severance dizisi devam etmeyecek sanırım ya. O kadar üzülüyorum ki o diziye. Muhteşem bir ilk sezonla acayip orjinal bir iş yapmışlardı.
Severance hem genel izleyicide ve izlenme sayılarında, hem ödül sezonunda, hem de eleştirmenler nezdinde tuttu ve tatmin etti hocam. Bana göre çıktığı yılın en iyi yapımıydı. Onun gelmeme ihtimali yok bence ama onun sıkıntısı başka Tepelerde kreatif kadroda anlaşmazlıklar vardı diye hatırlıyorum.
Stüdyo herkesi kovar başkalarını işe alır gerekirse ama devamını getirir onun Sıkıntı aynı adamlar yapmaz ise devamı aynı kalitede olur mu? Korkutan tarafı bu.
Senarist krizleri falan aşıldıktan sonra belli olur Severance’ın da yol haritası.