Sea of Thieves bu oyuna başlamayı düşünüyorum baya güzel gibi duruyor 2018 de çıkmış nasıl denk gelmemişim şaşırdım, oynayan var mı?
Bence birçok gezegen varsa ve boyutları büyükse normal. Birde sistem gereksinimleri duyrulduğu gün açıklanmıştı zaten. Ekip oyunlarına güveniyor gibi.
2 güne indiririz artık. :d EA Play Pro ile oynanıyordu sanırım bu oyun. Umarım değişmemiştir.
Eğer arkadaşların varsa çok keyifli bir oyun ama yalnızsan biraz sıkılabilirsin hem gemi kullan hem top ateşle hem gemini yama çıkartmayı savuştur özellikle karşında 4 kişilik gemi varsa işin çok artar. Ayrıca hazine kovalarken de boş denizde gidiyorsun yalnızken birazcık sıkıcı oluyor. Ama arkadaşlarla inanılmaz keyifli ve game pass oyunu.
Tebrikler. Ben hiç bir zaman bu kadar azimli bir oyuncu olamadım. :d
Ben beğendiğim oyunları tamamlamazsam rahat edemiyorum. Ne kadar zor olursa o kadar çok keyif alıyorum. Bu o kadar zor değildi. Ben çektim bunu da.
İkinci oyunda da varmış kendileri. Bakalım neler göreceğiz.
Sohbet kısmında bol mesajlı Diablo IV muhabbetinizi gördüm. Alasım geldi. 91 doğumluyum. İlginç bir şekilde önceden hiç Diablo oyunu oynamadım :d Fikrim var biliyorum ama karşılaşmadık oyunla hiç. Hoşuma gitti oynanışı, görselleri vs. Tek hoşuma gitmeyen kısmı fiyatı :dd
Ben seriye Diablo 2 ile 2000 yılında başladım. Dışkapı’da korsan oyun, film satan yerler vardı. Ben tabii o zamanlar orijinal ne korsan ne bilmiyorum. Parayı veriyorum alıyorum. Kuzenimden Diablo markasını duydum. Dedim bende oynayacağım hemen Dışkapıya gittik. O zamanlar VCD’nin vasat modelleri falan yeni yeni çıkıyor. Hem film alıyoruz hem de oyun bakıyorum ben. Satıcı bana 3-4 kutu oyun getirdi ben baktım hepsine dedim bunları istemiyorum istediğim oyunu bulamadım dedim. Güldü bana.
dedi sen ne istiyorsun söyle bakalım… Dedim ki Diablo istiyorum ben. Gözleri kocaman oldu sen oynayabilir misin onu dedi. Dedim tabii ki oynarım.
Özel zulasından Diablo 2 verdi 3 CD kapağında cd-key var içinde kitapçık var. Hangi bölgede hangi moblar var onların hikayeleri ne falan bunların yazılı olduğu bir kitapçık var. CD’ler Diablo 2 temalı baskılı vs. Orijinali neyse bire bir aynısı.
Uzunca yıllar ben onu Orijinal sanmıştım… Böyle başladı bizim Diablo 2 hikayemiz.
Sen 9 yaşındayken ben oynuyormuşum oyunu.
O zamanlardaki oyunlardan aldığım hazzı hiç unutmam. :d
Bu arada Diablo IV için P2W muhabbeti çok dillendiriliyor. PVP işine girmeden oyunun kalan kısmı ne kadar zevkli olur orasını kestiremedim. Single playerdan da zevk alacağımı düşünüyorum ama oyunun asıl olayı multiplayer kısmı ise oyunu erkenden almaya kalkışmayabilirim.
Diablo 4 serinin en büyük oyunu ve bence zamanında Diablo 2’nin yaptığı başarıyı yapacak. İnanılmaz dolu bir oyun. Pay to win nasıl olabilir onu anlayamadım ben. Çünkü level satın alma ya da eşya satın alma gibi bir şey yok. Trade de küvette var o şekilde sarıl yaparlarsa bilmiyorum ama bu pvp’de işr yarar. Oyunu bitirmek için zaten eşya astın almazsın diye düşünüyorum. Oyunda direkt diğer oyuncular sana saldıramıyor. Eventlere denk gelirsin ama pvp için alan var orada yapılıyor.
Oynamadan önce internetten hikayeyisini oku asıl hikaye detayı 3. Oyunda derinleşiyor. 4. Oyunda Lilith var, İnarius var kim bunlar diye afallama. Tabii bir sürü daha karakter var ama spoiler olmasın şimdi.
Oyunu alırsam ki büyük ihtimal alacağım, hikayeyi öğrenmek için içerikleri kontrol edeceğim.
Ben demoyu oynarken bir sahnede duygulandım mesela. Bu Diablo oyunlarında daha önce pek karşılaştığım bir şey değil. Hikaye anlatımı da çok gelişmiş bir sürü oyun motoruyla yapılmış ara sahne var. İmmerse işini çözmüşler.
Son bir soru daha sorayım. Klavye mi gamepad mi? :d
Gamepad ile oynanırı var gibi. Klavye’de artık uzun süreleri çıkaramıyorum jsdsjd
İkisi de olur. Gamepad’e alışıksan onunla da rahatça oynayabilirsin. Beta da rahatça oynanıyordu. Ben klavye mouse ikilisi ile devam edeceğim.
Arkadaşlarım 30 yaşında oyun mu oyanır kafasında, tek çarem kardeşime sormak
2000’de evet özellikle Diablo 1 benzeri bir oyun beklerken nasıl yenilikler eklediklerini görünce oldukça heyecanlanmıştım