Video Oyun Dünyası

Yazılım sektöründe filan çalışan bir adam için pc tek çare. Birde konsol bana çok kısıtlayıcı hissetiriyor. Bir oyun alıyorsun sadece o konsolda çalışıyor. Yeni konsola geçsen oyunu bir daha almak zorundasın. Bir sürü iş… pc öyle mi? Al bir oyunu sonsuza kadar oyna. Tabii pc’ninde donanım problemi var. Sürekli yeni ekran kartı filan almak gerekiyor. Ama bence pc daha avsntajlı oyun için(optimizasyon problemi olmadığı sürece)

1 Beğeni

Konsolda da sonsuza kadar oynarsın ki. :slight_smile:

Hocam Windows’ta geliştirme yapmaktan Allah’a sığınırım. Macos/linux tek yol. :roll_eyes:

Şaka bir yana, bu ortamlarda da sıkıntılar yok değil. Yani mesela şöyle bir kaç durum vereyim örnek olarak:

• Unity’nin linux versiyonu yok, hobi olarak oyun yarım bırakmak istiyorsan windows ya da macos şart. Ya da alternatiflerine yönelmen lazım ama oralarda community küçük.

• Maclerde ekran kartı yok, oyunlar kafadan eleniyor. Yapay zeka işleri için teorik olarak apple silicon kullanabilirsin ama pratikte iyi şanslar. Unity falan macosa var ama ekran kartsız nereye kadar.

• Ekran kartın AMD ise yaygın yapay zeka kütüphanelerinin çoğunu windows’ta kullanamıyorsun. Çünkü Rocm sadece linuxa var. :roll_eyes: Nvidia ekran kartları zaten en üst segmente çıkmadıkça daha pahalı ve daha kötü genel olarak. Ben cimri insanım, bana ters.

• Linuxta oyun konusu -eskisine göre çok daha iyi bir noktada olsa da- hala kanser. Okey steam’deki en popüler oyunlar oynanır tabi de, ötesinde bir şeylerin ters gitmesi muhtemel, bir şeyler ters gittğinde kansere yol açmaya çok müsait.

• Her gelen update ile windows kansere bir adım daha yaklaşıyor. Benzer bir durum Macos için de iddia edilebilir ama o kadar bariz değil.

• Windowsta geliştiricilik baya çileli bir şey bu arada. Windowsa ürün yapmayan ya da kurumsal işverene/müşteriye çalışmayan birisinin ortam olarak windows kullanması kendisine yazık etmektir gibi geliyor, nerd kavgası başlatmak gibi olmasın :roll_eyes:

Pc güzel falan da dürüst olalım orada da her şeyi yapamıyoruz gönlümüzce. :roll_eyes: Benim emektar 2015 model macbook air ve double bootta ubuntu olmasa hep bir yanı eksik olacak :roll_eyes: Bunlar da işte ekstra para/emek demek hep.

Pazar günü 23:00 da PC Gaming Show varmış. Ona da bakacağım. Seçim zamanı çok stres yaptım, stresi üzerimden atmam lazım.

1 Beğeni

Oyun oynayam bir insan olmasam asla Windowsa bulaşmam, resmen çile… Sadece windows değil diğer ürünler içinde geçerli, saçma sapan yazılımsal problemler yaşanabiliyor.

Hazır pc konusu dönmüşken bir konuda tavsiye istiyorum. Monster almayı düşünüyordum ne zamandır tam uygun fiyatlı bir tane bulmuşken ne hikmetse almayın, bulaşmayın türü haberlere denk geldim ve içime kurt düştü.

Monster kullanan varsa hangisi iyidir, ne gibi sıkıntıları ile karşılaşıyorlar? Ben şunu almak istiyordum. Abra A5 V17.3.4 15,6"

Genel olarak pcden oyun oynayan arkadaşlar bütçesi 20 bin olan bana ne tavsiye edebilirler? Yaklaşık 10 yıldır iş güç nedeniyle (bir de pcnin üzerine yanlışlıkla koltuk koyduğum günden beri) pc yüzüne bakmamış biri olarak soruyorum bu soruyu. Windows 7 zamanından kalmayım.

Malum Euro artıyorken daha da zam gelmeden Diablo 4 alayım diyorum. Ultimate ve Standart edition arasında fiyat farkına değecek kadar avantaj var mı? İnternet sitesinden karşılaştırmaya baktım, kozmetikler beni ilgilendirmiyor ama mesala “Premium Seasonal Battle Pass​ Unlock” çok elzem mi?

Hatırlatma: Yarın saat 22:00 da, Summer Game Fest var. Aşağıdaki linkten izlenebilir olacak.

5 Beğeni

Niye son yıllarda e3 organizasyonu yapılmıyor ? Bir açıklama filan yapıldı ben kaçırdım sanırım.

Katılan firma sayısı az diye iptal edildi.

1 Beğeni

2017 de aldım 2 yıl boyunca 7 kez garantiye verdim 4 defa parça değişimi gerekti. Sonurunu garantisi bittikten sonra çözdüler. Geri iade için uraştım tüketici heyetine gidecektim en son firma beni hayata küstürdü. Şikayetvar.com’a yazdım. Şikayetimi geri çekmezsem garanti bittikten sonra bana hizmet vermeyi keseceklerini söyleyip tehtit ettiler. Çok uraştırdılar beni. Kimseye tavsiye etmiyorum o yüzden.

3 Beğeni

look-how-they-massacred-my-boy-meme

4 Beğeni

Gene bir hayal kırıklığı oldu benim için, Xbox showcase güzel olur umarım.

1 Beğeni

cyber punk sonrası hiç bir oyun tatmin etmiyor ya :frowning:

1 Beğeni

Diablo 4 çok fena akıyor.

1 Beğeni

3 OS u da gündelik hayatta kullanıyorum. Windows sadece oyun icin. Macos şirket laptobu. Linux vaz geçilmez zaten mesleki şart benim icin sunucularımız vs. Eskiden desktop arch linux kullanıcısıydım zaten kurcalamak her zaman zevkli :laughing:
3 os arasinda kesinlikle Windows oyun avantaji olmadikca yuzune dahi bakmayacagim bir os. 1-2 sene sonra sistemi satıp zaten hayatimdan komple çıkarmayı düşünüyorum.

Bunun dışında ps5 sahibiyim pcden kat ve kat gucsuz olmasina rağmen hala ps5te koltuga yayilip keyifle oynamanin hazzini pc vermiyor. Pcyi Sadece izometrik rpg vs pcde oynanacak oyunlar icin tutuyorum(divinity original sin2, pillars of ethernity1-2, spellforce3, tyranny vb…) bunlari konsolda oynamak eziyet olacaktır. Insanlar neden konsollara karşı on yargi yapiyor onu da anlamadim 400tlye 1 yillik 100lerce oyunu barindan ve surekli guncellenen oyun kutuphanesi sunuyor. Önümüzdeki 2-3 sene icerisinde konsol altin cagina girecektir hep boyle oldu. Ömrünün ikinci yarisinda daha iyi oluyor.

Arkadaşlar sormak için doğru konu mu bilmiyorum. Değil ise yetkililer doğru yere taşırsa çok mutlu olurum.

Oyun çok sık oynayan birisiyim. Kablosuz beyaz renk gaming kulaklık alacağım. Bütçem en fazla 4.000 TL. Şu ana kadar

• SteelSeries Arctis 7 Plus
  • Logitech G733
  • Razer Blackshark V2 Pro

Bu kulakları buldum ve inceledim. Fakat karar veremedim. Bunlara ek öneriniz var ise alabilirim yok ise bu üçünden hangisini f/p tavsiye edersiniz?

Dikkat çeken oyunlar:

6 Beğeni

Paylaşım için sağolun. Fable, Clockwork, Star Wars ve adını unuttum ama Bethesta’nın uzaylı oyunu çok dikkatimi çekti bakalım. Bir an önce gelseler de oynasak artık.

1 Beğeni

Star Wars oyunu hariç hepsi ilk günden Gamepass servis sistemine geliyor. Ekstra kütüphanenize eklemek gibi bir düşünceniz yoksa oraya abone olarak (şu anda fiyatı 45 TL servis sisteminin. Bu yıl zamlanmayacak söylentisi var ama belli olmaz son zamlardan sonra) oynamak daha uyguna geliyor.

1 Beğeni