Video Oyun Dünyası

Ben komple izledim, durumu iyi özetlemiş ama burada da konuştuklarımızın üstüne çok bir şey koymamış gibi geldi reyiz bana (biz bunları kitaplarımızda yazdık :sweat_smile:). Genişletme yoluna gitmiştim o yüzden şahsen.

Ha bir de belirteyim; korsan konusunda kendisine katılmıyorum, bence max 5-10 yıla korsan işi (VPN yasakları+kimlik yasalarıyla) pratikte bitirilir. Bu da fizikselin kaldırılması gibi bağıra bağıra gelen bir olay bence.

4 Beğeni

Ben de izleyerek yorumumu yazmıştım. Bizim açımızdan bakarak yapılmış bir video gibi geldiğinden öyle yazdım. Sadece GTA 6’nın yarattığı global heyecan bile şirketlerin esnemesine gerek olmadığını gösteriyor.

Umarım dediği gibi olur tabi. PC, konsol fark etmez. Oyun sektörüne hükmeden tüm büyük şirketlerin kullanıcı dostu olmak zorunda kalması hoşuma gider. :d

2 Beğeni

Burdaki yazıdan aldığım gazla bugün ortanca yeğenle arkadaşını güzelce azarladım. Sizin oynadığınız zibidi oyunlar yüzünden biz gelecekte kaliteli oyun göremeyeceğiz, biraz kaliteyi yükseltin dedim. Baktım şöyle oynadıkları oyunlara hepsi tırt. Bunlar ellerinden telefonu bırakıp konsol falan almaz ellerine büyüyünce gibime de geliyor.

1 Beğeni

Saman adamlar yapıp iğne falan batırmayı ben de çok severim, yanlış anlamayın. Yine de kullanıcı beklentilerinin çocuk yaştan itibaren sistematik bir şekilde şekillendirilmesine yönelik eleştirimi çok yanlış anlayıp gazınızı sabi subyandan çıkarmasaydınız keşke, yazık olmuş garibanlara.

2 Beğeni

1 Beğeni

Uf, Xbox’da ortalık kan gölüne dönmüş. 1600 kişiyi işten atmışlar, 1600 daha yoldaymış. Bir kaç stüdyoyu satmışlar, bir kaçıyla yolları ayırmışlar. Stüdyolar sağ kalabilir inşallah.

1 Beğeni

Aldıkları o kadar stüdyonun hangi biri iş yapmış?! Bence beklenen oldu ve dediğin gibi dahası da yolda. Kapağı Microsofta atan firmalar yan gelip yattı resmen.

3 Beğeni

Sektörün içinden insanlar diyor ki Microsoft bunları alınca demiş ki “kafanıza göre takılın award falan toplamaya bakın, kara odaklanmanıza gerek yok”.

O dönem Microsoft’un gamepass sevdası vardı ya, deniyor ki gamepass’e bol bol içerik olmasına odaklanmışlar o ara, tek tek oyunların karlı/başarılı olmasından ziyade ona odaklanın demişler. Artık bir geliştirme döngüsü 6-7 sene sürdüğü için şu an daha yeni yeni çıkan oyunlar bu kafayla yaptırıldı diyorlar. Stüdyolar baştan yanlış yönlendirildi diyorlar. Zaten milyarlar verip aldığı firmalara senelerce düzgün bir şey ürettiremiyorsa asıl problem Microsoft’dadır bence de. Günün sonunda sen istediğin gibi yönlendirmek için aldın firmayı. Ya yanlış yönlendirdin ya yönlendiremedin demek ki.

Diğer taraftan stüdyoların kar baskısı olmayınca sağa sola dağılıp senelerini vasat oyunlara gömmesi de ayrı bir problem. Güçlü vizyon eksikliği bunlar hep. Neresinden tutsan elinde kalıyor.

Hoş bir durum değil ama dediğin gibi milyarlar/seneler harcanıp elde edilen ürünler de ortada; işlerin buraya geleceği de belliydi bir yerde. Bakalım hayırlısı olur inşallah. Microsoft’un yeni stratejisi bir kaç iyi bilinen franchise’a abanmak olacak gibi anladım. Benim hoşuma gitmedi bir oyuncu olarak, ama finansal olarak ne kadar başarılı olacak göreceğiz sanırım, 5-7 yıla ömrümüz yeterse :sweat_smile:

3 Beğeni

Bu olaya da bir güncelleme vereyim yeri gelmişken.

2 VESA adaptörü ve 950’li vida/cıvata seti sonrasında, sonunda cihazı televizyona monte edebildim:

SteamOS çıkınca bir deneyeceğim onu da. Şimdilik sıfır parmak izli züğürt steam machine denemesi bence başarılı oldu sayılır. Aletin dayanıklılığını da zaman gösterecek :crossed_fingers:

5 Beğeni

Türkçe dil desteği istiyoruz diyen tarikat bir yerlerine kına yakabilir dümdüz çevirmişler oyunu tüm kelime oyunları espiriler yok olup gitmiştir.

https://x.com/poncikbruiser/status/2077691530672824689

1 Beğeni
3 Beğeni