Video Oyun Dünyası

Yaşlı hali diyebiliriz :grin:

2 Beğeni

Farcry oyununda yine harita açmak için kuleye çıkılıyorsa, her saniye başı bir yerlerden adamlar fırlarsa artık seriyi bırakma zamanı geliyor benim için.

5 Beğeni

Olaylar bu sefer de Küba çakması bir coğrafyada geçiyor sanırım. Değişik birşey göreceğimizi sanmıyorum. Artık cüzdan yapmak için porsuk peşinde koşma işi kabak tadı verdi.

3 Beğeni

Posterden çıkarım yapmak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama, bir uyuşturucu baronu baş düşmanımız olacak gibi? Öyle bir hava sezdim :man_shrugging:

Harita açmak için kuleye çıkma dördüncü oyunla bitti hocam. Hatta beşinci oyunun başlarında sizi kuleye çıkartarak bununla kendiyle dalga geçiyordu oyun :slight_smile:.

3 Beğeni

Son oyuna ancak 1saat dayanabildiğim için farketmemişim.

1 Beğeni

Yaklaşık 15 senedir oyun oynarım. 11-12 senedir de oyun gündemi takip ederim. nedense hep “sızıyor” bu görüntüler. Hala bu şekilde kamuoyunu yokluyorlar.

1 Beğeni

2000lerde gerçek sızdırma haberleri var ama artık gerçekten öte reklam olarak kullanılıyor. Oyun çıkmadan sosyal medyada konuşulmaya başslansın. Oyuna karşı bir hype oluşsun gibi gibi

1 Beğeni

Şöyle bir görsel dolaşıyor ortalıkta. Görsel fake olsa dahi büyük ihtimalle bu fiyattan gelicek.

Başlayalı biraz oldu.

2 Beğeni

Açık ara gelmiş geçmiş en iyi sunum Devolver’dan gelmiş… Özellikle Ubisoft’un da sunumunu görünce haklı buluyor insan… Her vidyoda “gerçek oyun değildir” yazıları, sırf duyurmuş olma duyuruları vs…

Devolver sunumu:

Beklentilerinizi şu görsele göre ayarlayın:

4 Beğeni

Trailer güzel, umarım oyun toparlanmıştır artık.

Cyberpunk ile aynı zamanda çıkıyor :smiley: Ertelenme ihtimali yüksek bence.

2 Beğeni

Liseliler bilmez.

Özellikle kafasız olupta deli gibi bağıran kamikaze adamlar. Hey gidi.

2 Beğeni

Far Cry 6 fragmanını beğendim ama malum ubisoft bu.New Dawn rezaletinden sonra bu adamlardan her şey beklenir o yüzden beklentiye girilmeden oynanırsa beğenilir bence

1 Beğeni

Ben de beğendim fragmanı, güzel hazırlıyorlar haklarını vermek lazım ama oyuna o beklentiyle girince düşüş kötü oluyor. 5. oyunda artık nasıl bıktıysam New Dawn denemeyi bile canım istemedi.

1 Beğeni

Açıkacası Far Cry 6 serinin bir hayranı olarak beni çok heyecanlandırdı. Sözüm buradaki meclisten dışarı. Diğer platformlarda yorumları okuyorum ve çoğu eleştiriye hak veremiyorum. Oyunun sürekli kendini tekrarladığı yönünde eleştiriler var. Açıkcası ben Far Cry 4’den sonra çıkan Far Cry Primal ile aralarında benzerlikler kuramıyorum. Misal firma oyunda çok özelliği serinin bir sonraki oyunlarında atıp yeni özellikler kattı. Cüzdanı veya silah kılıflarını uzun süredir hayvan postlarından yapmıyoruz. Yada bir arkadaşın da dediği gibi harita açabilmek için radyo kulesine tırmanmak seride sadece 2 oyunda vardı.
Merlinin Kazanı , Oyungezer vs gibi platformlarda bir çok oyuncu “serinin artık açık harita üzerinde bölgeleri ele geçirmek ve diktatörleri devirmek konusu gerçekten çok baydı” yazmışlar. Ama yapılabilecek yeniliklere dair en ufak bir önerileri bile yok. Şöyle düşünelim, Fifa serisinde yıllardır gol atmaya çalışıyor, Need For Speed’de ise sürekli modifiyeli araba yarıştırmaya çalışıyoruz. Şimdi Fifa’da Old Trafford haritasında death match yapmayı hayal edebilir miyiz? Yada Command and Conquer serisinde Sims vari bir kasaba kurmak düşünülebilir mi?
Far Cry serisinin de olayı bu bence. Açık bir dünyada senaryo bazında bazı hedeflere ulaşmak, silah geliştirmek vs toplamak. Serinin bütün oyunlarını (New Dawn) hariç suyunu çıkara çıkara birden fazla kez bitirmeyi seven biri olduğum için kendi görüşüme göre firmanın yanlış bir yolda olduğunu düşünmüyorum. Ama bir yandan da cidden oyunu eleştiren arkadaşların yapılacak yenilikler konusunda önerilerini merak ediyorum. Yanlış anlaşılmasın bunu ukalalık veya fanboy’luk maksadı ile yazmadım. Dediğim gibi serinin cidden hayranıyım. Bu oyunla ilgili değişik fikirler, benim aklıma gelmeyen geliştirmeleri duymak, haberlerini takip etmek bana cidden keyif veriyor.

1 Beğeni

Serinin ben de hayranıyım, 3-4 ve Primal oyunlarını uzun uzun oynadım, elimden geldiğince her görevi bitirmeye çalıştım. Belki Assassin’s oyunlarıyla birlikte en fazla vakit geçirdiğim seri bu.

Bahsettiğiniz craft olayları benim de hoşuma giden şeyler, ana görev öncesi bunlarla zaman geçiriyorum.

Neyse kısaca 5. oyunda sevmediğim kısımlar Primal den itibaren her yerde sürekli düşmanın çıkması, metrekareye 50 adamın düşmesi. Neredeyse nefes aldırmadan çatışmaya sokması. 5. Oyunda arabaya bindiğim dakika başlıyor çatışma ve inene kadar farklı farklı düşman gruplarına denk gelmem. Açıkcası bu beni bunalttı. Oyuna yenilik adı altında Farcry’da zamana karşı araba yarışı getirmek bir yenilik değil.

Kuleye tırmanıp harita açma olayını evet Farcry’ın 2 oyununda kullandı ama Ubisoft bunu Assassin’s Creed oyununda da çok fazla kullandığı için artık beni bu oyun dinamiği baydı. Farklı oyunlar olabilir ama aynı firmanın oyunu sonuçta.

İlla yenilik isterim değil oyunun ruhunu bozmasınlar yeter.

1 Beğeni

İlk fragman şey değil mi ya, Just Cause :smiley:. Bir de hayali Küba inşa edip faşist pankartları sallamaları…

@Erdo Aşağı yukarı Far Cry 6’nın nasıl olacağı belli, hype’lanmamız için hiçbir sebep yok. Bizim derdimiz yenilik yapmamaları değil, işlenişi. Hakkını yemeyelim Far Cry 5’in Amerika’da geçmesi olsun, Güney Ameirka manzaraları, Jonestown benzeri bir kültle mücadele etmemiz, country tarzı müzikleri ilgimi çekmişti. Ama ne oldu? Aynı formülatik Ubisoft oyun tasarımı burada da kendini gösterdi. Bölgeye gir =) outpostları aç=) bitki, hayvan topla=) karakteri geliştir=) bölgenin başını indir=) sonraki bölgeye ilerle. Sadece ubisoft değil çoğu AAA geliştirici benzer formülatik oyunları her sene çıkarıyor. Seveni hala çok ama artık kabak tadı alanların sayısının da giderek arttığı bir gerçek.

4 Beğeni

Anlatmaya çalıştığım biraz da buydu aslında.
Fifa =) takım kur =) lig oluştur =) karakterinin kariyerini geliştir =) gol at
NFS =) sokaklarda en külüstürden başla =) yarışlara gir =) kariyerini geliştir =) arabanı modifiye et

Çoğu seri sizin de dediğiniz gibi aynı mantıklar üzerine kurulu. Ben yine de yeni nesil konsolların da gelecek olmasından dolayı serinin bu oyununda farklı bir ışık da bekliyorum. Ayrıca bir sitede okuduğuma göre bu zamana kadar geliştirilmiş en büyük harita olacağı yönünde söylentiler var.

3 Beğeni

Bir ekip RDR2’nin Türkçe yamasını yapmış ve 50 TL bir fiyattan satışa konmuş. Çok tepki gelince 30 TL ye çekmişler. Sizce fiyatı nasıl, alır mısınız bu fiyata Türkçe çeviri ?