Ben alırdım. Sonuçta bağımsız belli bir zaman harcıyorsun karşılığını istemek doğal hakkın ama oyun 250 TL gibi bir fiyatta olması 50 TL fazla 30 makul geliyor.
Yanlış anlamadıysam asıl tepki çeken abonelik sistemiyle birlikte fiyatın açıklanmasıydı. Tek seferlik alım yerine aylık 20 TL veriyorsun ve oyun 6 ayda bitiyorsa bir yerde oyun yaması daha fazla paraya denk geliyordu. Gelen tepkiler üzerine iptal ettiler zaten.
Bu arada 50 TL fazla bir yama için. Zaten çeviri programı ya da siteleri kullanılıyor. Eskisi kadar emek yok.
Abonelik sistemine döndüklerinde AAA oyun türlerinde yama vermeye devam edeceklerini anlamıştım ben. Çeviri ekibinin 50 kişi olduğundan ve çevirinin 7 ay sürdüğünden bahsetmiş Ne kadar doğru bilemiyorum. Bildiğimiz oyun çeviri siteleri sanırım bağış usuluyle para kazanıyordu. Beğendiyse çeviriyi kendi isteğinle para veriyosun. Böyle tek olarak çok az satarlardı. Elbet korsan sitelere düşecekti. Bağış yolu daha iyi bir seçenek gibi duruyor
2 gün girmedim ortalık fena karışmıştı. Çeviri grubu konuları kapatmış, açıklama yazmışlar ama kullanıcılar çoktan birbirine girmişken ne kadar doğrusu anladım bilmiyorum.
AAA türünde yama vermeye devam edeceğini söylediler, halihazırda bedava verdikleri çeviriler de vardı. Dediğin gibi ayda en az 1 AAA oyunun yamasını vereceklerini söylemişlerdi. (Her AAA oyununda ne kadar konuşma var o da karışık)
Fakat sıkıntı ben mesala bunlardan sadece RDR2 yaması istiyorum gerisi ilgilendirmiyor ve oyunu bitirmek 10 oy sürecekse toplamda bana 200 TL’ye denk geliyor. Oyun zaten o kadar. Bunu kullanan animusçeviri grubu da var ve Divinty 2 olayında bayağı tepki çektiler. Milletin ağzı bu abonelik işinden yandı öncesinde.
Ortada bir emek var tabi ama yaptıkları iş 50 kişiyi bırak 5 kişiyi bile finans edemez. Dediğim gibi translate kullanılıyor üstelik.
Şahsen bu işin gönüllü olarak ve bağış sistemi ile olmalı. Bağışla ne kadar para toplanır orası da muallak gerçi. Ayrıca yaptıkları işin illegal boyutu da var.
Ben Murat Sönmez’in tweetinde gördüm. Daha önce haberim yoktu bundan. Oyun fiyatına çevirinin alıcı elbette olmaz. Bağış yolu en iyisiydi. Onu da yaparlar mı artık bilmiyorum.
Çoğunluğu korsan oyun kullanan bir camiadan yama için para talep etmek biraz zor
zaten yama yayınlandıktan sonra oyunlar gibi kırılıyor.
Serinin hayranı değilim ama her oyundan da hikaye beklememek lazım bence. Evet yalandan bir hikaye olsun ama önemli olan oynanıştır. Far cry da biraz bu yöne saptı bence. Hikayeden çok bu sefer amerikadayız şimdi mağara dönemi. Bak bu oyunda da latin amerika olacak gibi yapıyor kendini. Yoksa önümüze çıkan adamı vuruyoruz yemişim hikayesini.
Hikayenin önemli olduğu oyunlar tabiki var ama artık bir kaç oyun dışında kimse çok umursamıyor hikayeyi gibi geliyor bana.
Oyun çeviri konusu da biraz abartılıyor bence. Türkçe oynamak keyifli olabilir ama ingilizxe hayatın her alanında lazım. Ne güzel pratik yapmış oluyoruz işte.
Bir de aklıma bir detay geldi. Bu oyundan önce Ubisoft anket yapmıştı. Bir sonraki Far Cry’ın nerede geçmesini istersiniz diye. Hatta seçenekler arasında uzay bile vardı. Yer seçiminde bu anketin etkisi oldu mu acaba.
Geç gelen edit : Far Cry 6'nın geçmesinin istediğiniz ülke hangisi olurdu?
2018 tarihli bir haber. Küba’da geçebileceği o zamanlar belirtilmiş.
Xbox etkinliği başlıyor. Yine mi fiyasko ile sonuçlanacak, microsoft yine mi düşerken master chief’in paçasına yapışacak göreceğiz…
Etkinlikte tanıtılan tüm oyunların gamepasse eklenecek olması müthiş oldu… Hatta oyunları aşıp, Destiny 2’nin geçmiş ve gelecek ek paketlerini gamepasse eklemek fevkaladenin fevkinde hamle 
Son 1 yılda oynamamış olsak da Destiny 2 ve bizim ev hakkında bir bilgi:
İzledim. Heyecanlandıran hiçbirşey olmadı kendi açımdan. Fan boy değilim ama Sony’nin bir tek God Of War veya Last Of Us tanıtımı bile bu lansmanın tamamını ezer geçer. Hatta şimdi Sony şu sıralar yeni konsol için sadece yeni bir God Of War tanıtımı bile patlatsa Xbox lansmanı unutulur gider. Yalnız Medium diye bir oyun vardı. Sadece o birazcık merak uyandırdı ama Quantum Break gibi birden parlayıp sönecek birşey de olabilir.
Şöyle ki, o boyutta bir değil iki tanıtım yapıldı aslında… Ama tarzları onlarla aynı değil… Halo ve Fable çok büyük isimler… Ve Fable gibi bir ismin Playground(forza horizon serisi) gibi bir firmaya bırakılması aslında büyük bir olay…
Halo konusunda da Banished’in gelmesi bekleniyordu zaten ama yeni bir halo ile gelmeleri? Yada yeni halo inşa etmeleri? Enteresan şeyler olacak… Sadece kanca atma olayını yakıştıramadım, hani bazı dinamikleri bazı oyunlara koymamak lazım sanki…
Rare’in oyunu da çok güzel görünüyordu bu arada… Nasıl bir şey olur bilemem ama Rare’e yakışır bir şey çıkacak gibi…
Edit ile ekleme: Avowed da Obsidian için özüne dönme konusunda çok büyük fırsat… Yardırsınlar Pillars gibi bir oyun da tadından yenmesin 
Bilemiyorum. Evde hem 360, hem Ps4 var. Haloya bi türlü ısınamadım. Yakın zamanda arkadaştan da Xbox one S alıp gamepass e dalacağım ama dediğim gibi Xbox beni hiçbir zaman Sony kadar heyecanlandırmıyor. Kinecti geliştirmelerini çok isterdim mesela. Ama hazır Sony optik algılayıcı konusunda sollamışlarken onda da sınıfta kaldı. Hala evde 360 kinect oyunları oynarım.
Obsidian’dan yeni bir Rpg, Fable, Everwild en beğendiklerimdi. Keşke Senua’dan oynanış görebilseydik.
Ben her konsolu alıyordum da ps4 ve ps4pro ile 2 ayrı şekilde üzdü sony beni… PS4’ü alınca oyun çıkmamasından delirdim(klasik soru: PS4 çıkışından itibaren 3 yıl boyunca çıkmış güzel oyun var mı?)… Ps4pro konusunda da, evdeki elektrik süpürgesiyle aynı seste bir aletle karşılaşmak üzdü… Bu sese göre bir performansı da yok… Nier Automata, ps4proda 1080p ve makineyi zorlayarak çalışırken, one x’de 4k çalışıyor, makineden fan sesi duyulmadan…
Evinde Ps3, Ps4pro olan biri olarak Ps5 almayacağım en az 1 yıl boyunca… Ha x360, x1s ve x1x sahibi biri olarak series x çıkınca alacağım muhtemelen 
Bu arada fan sesinden şikayet ettiğim konsolla mesafem 3 metre ve odada atmos(5.0.2) ses sistemi var… Lanet olsun öyle soğutmaya 
Bende biraz Halo fanlığı var. On tane Last Of Us’ı bir Halo 3’e değişmem
O yüzden açılışı gameplay ile yapmları çok hoşuma gitti. Fable 2 benim X360’da oynadığım açık ara en iyi oyunlardandı… 3. oyun iyi değildi, FablemLegends’ında private betasına katılmıştım. O hepten rezaletti, iptal edildi zaten. Serinin Reboot olması ve playground games’in elinde olması beni çok heyecanlandırdı. Stalker 2 ve Psychonauts 2 de bence sunumun bomba isimlerindendi. Önceki etkinliğe nazaran çok iyiydi bence.
Bence tüm etkinlikte vurgulanmak istenen 15 stüdyomuz var ve aylık neredeyse bedavaya oynayabilirsiniz. Büyük iş

Tüüh! O kadar kişi yazmış biri de malumu vermemiş:
Kusura bakmayın, S.T.A.L.K.E.R’ın S’sini duymak 2 saate bedeldi
.
Buradan Strugatski biraderlere sevgi ve saygılarımızı sunup, herkesi Uzayda Piknik’i okumaya davet ediyoruz… Sağa sola cıvata atmaya devam