Bilemedim hocam, eğer bu piyasaya göre çok düşük ve komik bir miktarsa şayet; iş daha çok profesyonellikten pek nasibini almamış birisinin “senle çalışmaktan vazgeçtik başkasına seslendirteceğiz” demektense “bütçemiz 3,5 kuruş. işine gelirse” çekmesi olabilir gibi geliyor bana. Freelance çalışan arkadaşlardan benzerlerini bir kaç kez duyduğum bir olay, o sektörde ne kadar yaygındır bilemedim.
Tabi her türlü hoş bir hareket değil, baya baya şark kurnazlığı, ucuz ayak oyunları vs. ama oyuna komple boykot istemenin doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum yine de
Bu EA games çalışanlarına az para verdi boykot edelim, Amazon çalışanlarına tuvalet izni vermedi övmeyelim, bunlar kapitalist mapitalist şirketler vs. safsataları kadar uyuz olduğum bir muhabbet daha yok. O boykot mesajlarını attıkları telefonların parçalarını üreten Shenzendeki fabrikaların dışına kadın, erkek, çocuk işçiler intihar ettiğinde tutsun diye ağ geriyorlar. Bu lafa gelince über antikapitalist takılanların aklına neden kulağındaki kulaklığı, ayağındaki spor ayakkabıyı, baktığı lcd ekranı, yazı yazdığı klavyeyi vs. üreten fabrikalarda 2-3 dolara günde 18 saat çalışırken ölen kadın ve çocuk işçiler gelmiyor çok merak ediyorum. Hepsi almaya gelince çatır çatır alıp, kullanıp, sağda solda şöyle güzel, böyle tavsiye ederim diye çarşaf çarşaf övüyor bunları. Bir yandan ortamlarda şov yapıp bilinçli gözükmek için boykot moykot söylemleri ile antikapitalist takıl, bi yandan işine geleni görmemezlikten gelip sessiz kal. Mide bulandıracak derecede iki yüzlü bir tutum.
Gotham Knights’ın sistem gereksinimleri açıklandı. Rtx 2070 ile 8 çekidekli işlemci istiyor. Bu oyunda optimizasyon sıkıntı büyük ihtimalle. Sanırım Nvidia firmalara para yedirmiş oyunları böyle çıkarmak için. Yeni nesil konsolarda 30 fps çalışacak olması ve performans moduna sahip olmayacak olması tüm durumu özetliyor aslında.
Nvidia bu para yedirme olayını senelerdir yapıyor zaten. Ama bazen oyun firmaları ters köşede kalıyor bunun sonuncunda. Oyunları rtx platformlarında daha iyi çalışacak şekilde yapıp, gtx ve amd tarafında çuvallıyorlar. Sonuç olarak inanılmaz optimizasyon sorunları çıkıyor. En iyi örneklerinden biri de Cyberpunk galiba…
Capcom elindeki markayı çok çabuk sömürdü gibime geliyor. Bana kalırsa RE 3 daha yeni çıkmış filan olmalıydı. Adamlar 4 yılda kaç tane RE oyunu satışa çıkardılar.
Capcom uzun süredir kötü oyun çıkarıyordu sonunda RE 7 ile toparladılar ama ellerindeki kozu çok çabuk tükettiler. RE 2 Remake ile RE 3 Remake neredeyse anı yıl içerisinde çıktılar. Daha uzun zamana yayabilirlerdi. 4 yılda 4 tane RE oyunu çıktı. Onun yerine Dragons Dogma 2 filan çıkarabilirlerdi. zaten Capcom’un elinde adam akılı 4 tane marka(RE, DMC, Dragon Dogma, Monster Hunter) var.
7 saat oynadım genel olarak ingilizce bırakılan bir yer veya saçma bir bozukluk görmedim. Tümünü Türkçeleştirmişler diyebilirim. Bazıları resmen yarısını çevirip sonra anlamını bozmayalım diye çermedik dememişler. Tek sorun resmen bir yıllık bir süre çevirinin gelmesini beklemek oldu.
Teşekkürler. İndirime girince satın alıp yaklaşık 1 saat oynadım. “L” tuşuyla anlık olarak İngilizce-Türkçe arasında geçiş yapabilme özelliği sayesinde çeviriyi orijinaliyle anlık olarak karşılaştırabilmek benim gibi az İngilizce bilen birisi için faydalı oldu.
Bu nedenle İngilizce seviyesi oyunu hakkıyla oynamaya yetmeyenler ama çevirinin törpülediği anlamı da ucundan anlamak isteyenler için oyunun mevcut halini tavsiye ederim.
Pıt bir damla yaş geldi gözümden. Hey gidi… Aeo4 xbox ve mobil platformada geliyormuş. Alçak Microsoft insanların gençliğine ve çocukluğuna mal olmuş seriyi ps konsollarıa neden çıkarmaz ki. Bu saatten sonra Aeo4 için xbox yada pc mi almalıyım.