Gerçek olduğu için yazdım zaten. Tost makinaları kullanırsa bir gün ona da çakacaktır.

Gerçek olduğu için yazdım zaten. Tost makinaları kullanırsa bir gün ona da çakacaktır.
Hocam ben de vaktiyle sırf Demons Souls için ps3 almıştım hahah. Bir iki alan haricinde bem aslında o kadar sorun yaşamamıştım. Ama evet bir iki bölge kanser etmişti. Duyduğuma göre remake olarak da gayet iyiymiş, onu beeelki bir ihtimal istisna sayabilirim.
Ama dürüst olalım, arguably en beklenen ve en beğenilen exclusive oyununun iki nesil öncesinden bir remake olması da bambaşka bir garabet. PS5 almayı düşünüyorum ama vallahi kendime justify etmekte zorlanıyorum. 10 yıl önce oynadığım oyunu (üstelik emülasyon fps problemlerini de çözmüşken) tekrar oynamak için servet ödemem gerekicek resmen.
Palyaço gibi giydirilmiş zenciler ve pembe mor ışık kanseri oyun dünyasına yayılmaya devam ediyor. Watch Dogs gibi NFS’ye de bulaştı. Ben herşeye rağmen Cell Shaded grafik tercihini beğendim. Eskiden Capcom’ın Auto Modellista diye bir oyunu vardı.
Xbox’da hala tüplü tv’de açıp oynadığım birkaç oyundan biridir. Ondan beri doğru düzgün Cell Shaded bir araba yarışı gelmemişti, değişiklik oldu, bence iyi oldu.
Demons Souls’da yanlış hatırlamıyorsun bataklık bölgesinde ölüyordu makine. İlginçtir Dark Soul’sun Blighttown kısmı da yine makineyi öldürüyordu. Dark Souls 3 ile bataklık işini çözdü Miyazaki. Demons Souls Remake müthiş yahu keşke biraz inisiyatif alıp yayımlanmamış karlı bölgeyi de oyuna dahil etselermiş. O zaman baş yapıt olabilirdi.
Ben kendimi dürüst buluyorum hocam. Zamanında kıt kaynaklarla yapılmış oyunların günümüz teknolojisi ile daha oynanabilir olmalarına sıcak bakıyorum her zaman. Oynamak zorunda değilsin beğenmiyorsan almazsın. Misal Tlou’ya yapılan tam bir garabet… Şimdi 4k 60 fps bir Bloodborne olsa fena mı olur? Yaptık ettik derken 8-9 yılı bulur. Ha oynarken rahatsız oldum mu? Hiç olmadım ama isterim yani PS5’de Demons Souls gibi gözüken bir BB. Örnekleri çoğaltabilirim.
Emu işine karşıyım ben. İçim rahat etmez benim. Platforma sahibimdir ücretini ödemişimdir oyunun ama istediğim gibi çalışmıyordur o zaman beeelki bakabilirim. Şİmdiye kadar hiçbir platformun emulatörünü kullanmadım.
Kullandıkları motorla alakalı bir problemleri mi vardı acaba
Bu bence sadece teoride kalan bir şey ya. Oynanabilirliği etkileyecek ölçüde değiştiren çok az remake var. Çoğunlukla remake’ler
taktiği uyguluyor. Rezalet.
Tabi, almıyorum zaten ve ötesinde de yapabileceğim hiç bir şey yok. Ama bu trendin hepimizin zararına olduğunu düşünüyorum. Birincisi bu remake’ler piyasadan ciddi kaynak çekiyor. Yeni bir nesille beraber yeni bir serimiz olabilirdi mesela, ama yok onun yerine halihazırda var olan bir oyunun tekrarı var elimizde. İkincisi kötü örnek oluyor. Demons souls’un başarısını gören TLOU da remake eder RDR2 de.
Ben değilim ya, şirketlerin haklarını çoğunu kendilerinin yazdığı yasal sistemden daha fazla korumak gibi bir görevim yok sonuçta hahah.
Büyük ihtimalle bundan kaynaklı.
Günümüzdeki remakeler aslında cilalanmış remastered gibi bir şey oldu. Dead Space’in remake’i ile birlikte bazı şeylere oyuncular daha iyi karar verecek bence. Fragmandan anladığım kadarıyla boss fight kısımları bile aynı kalmış. Keşke el atmışken o kısımları da elden geçirselermiş diyor insan. Yalnız şöyle bir şey var. Remake yapmak için harcadıkları iş gücü ve para sanırım çok az ve projenin hayata geçip para döngüsünü başlatması karlı bir işlem oluyor ki diğer büyük firmalarda bu tirene binmiş durumda.
Aslında bu cümleyi hiç sevmem ama gerçek maalesef. Çok üzücü.
Buna çok güldüm. Hayaller ve gerçekler hocam. Yine hüsranla karşılaştık.
Benim vicdanım el vermiyor hahhaha. Çocukken bilmeden korsan oynadığım oyunları bile gidip satın alıyorum ben. Parasını verdim içim rahat diyorum.
Hak eden oyunlara Remake yapılmasına varım ama bundan yine para kazanırız projelerine yokum. Misal WarCraft 3 Reforged çok bir ders olmuştur Blizzard’a diye düşünüyorum. StarCraft 3’ü geliştiriyorlardır umarım.
Hocam ortamlarda böyle konuşup konuşup birbirimizi fiştekleyip remake aldırmazsak non-zero etkimiz olur bence.
Benim vicdanım el vermiyor hahhaha. Çocukken bilmeden korsan oynadığım oyunları bile gidip satın alıyorum ben. Parasını verdim içim rahat diyorum.
Bunu ben de yapıyorum. Ama mesela diyelim emulatorün deneyimi daha iyi (bkz: Zelda: BotW, Demons Souls) yapıştırıyorum emülatörü. Ya da diyelim oyuna legal ulaşım yolları tıkanmış (bkz: NFS eskileri, SNES’ler NES’ler), affetmiyorum. Zaten şuan paradan ziyade zaman benim için bottleneck, para vermeye erinmem de paramı almak istemeyene de zorla verecek ya da deneyimimi kasten kötüleştirecek değilim hahah.
Misal WarCraft 3 Reforged çok bir ders olmuştur Blizzard’a diye düşünüyorum. StarCraft 3’ü geliştiriyorlardır umarım.
Blizzard’ın bir daha iflah olacağını sanmıyorum hocam ben. Microsoft beeelki dışardan dayakla adam eder ama o firmada ders alacak bir mekanizmanın kaldığını sanmıyorum artık.
Hocam ortamlarda böyle konuşup konuşup birbirimizi fiştekleyip remake aldırmazsak non-zero etkimiz olur bence.
Kaliteliyse ve yeterince geliştirme varsa alabiliriz ya hahha.
Bunu ben de yapıyorum. Ama mesela diyelim emulatorün deneyimi daha iyi (bkz: Zelda: BotW, Demons Souls) yapıştırıyorum emülatörü. Ya da diyelim oyuna legal ulaşım yolları tıkanmış (bkz: NFS eskileri, SNES’ler NES’ler), affetmiyorum. Zaten şuan paradan ziyade zaman benim için bottleneck, para vermeye erinmem de paramı almak istemeyene de zorla verecek ya da deneyimimi kasten kötüleştirecek değilim hahah.
Abondoned oyunlar için de ben bunu kullanıyorum. Bu açıdan bakarsak olabilir gibi. SNES’i ne oynardım çocukken. Ahh anılar.
Blizzard’ın bir daha iflah olacağını sanmıyorum hocam ben. Microsoft beeelki dışardan dayakla adam eder ama o firmada ders alacak bir mekanizmanın kaldığını sanmıyorum artık.
Blizzard’dan ne çıksa yerimden nerelere geldik. Son çıkan taciz olaylarından sonra acayip soğudum. Gönlümü almaları için Diablo 4’ün D2 seviyesinde olması ve StarCraft 3’ün geliştiriyor olması lazım. Sonuçta iş güzelse işin hakkını vermek lazım.
Abondoned oyunlar için de ben bunu kullanıyorum. Bu açıdan bakarsak olabilir gibi. SNES’i ne oynardım çocukken. Ahh anılar.
Teknik olarak SNES oyunları abandoned değil, nintendo baya aktif kovalıyor yasal olarak. Yasal oynama yolu olarak da nintendo online’a üye olursanız yaklaşık 20 tanesini switchinizde oynayabiliyorsunuz. Ben denedim hatta, ama oynadığım ilk oyunda çöküp save kaybetti alet. Dedim lanet olsun sizin yapacağınız işe, üyeliği iptal edip emülatöre döndüm hahah. Diğer oyunlar için sanırım 30 küsur yaşında düzgün çalışan konsol bulup koleksiyonculardan oyun toplamamızı bekliyor nintendo. Safi deha gerçekten.
Gönlümü almaları için Diablo 4’ün D2 seviyesinde olması ve StarCraft 3’ün geliştiriyor olması lazım. Sonuçta iş güzelse işin hakkını vermek lazım.
Teknik olarak SNES oyunları abandoned değil, nintendo baya aktif kovalıyor
Hocam aramızda kalsın. Malazandaki tazılar gibi kovalıyorlar. Allah affetsin onları. Ben switch’i az biraz kullanıp elden çıkarttım. Oled versiyonunu tekrardan alabilirim. Zelda’nın yeni oyununa bağlı.
Hayaller hayatlar hocam.
Gerçekten de öyle. Bilmeyenler için John Romero’nun oyunu için yaptığı reklam çalışması.
Hocam aramızda kalsın. Malazandaki tazılar gibi kovalıyorlar.
Tabi for the record, tabii ki emüle ettiğim oyunların hepsi benim ve kendim ripledim. Aksi halde yasal olmazdı; ben öyle bir insan mıyım?
Zelda’nın yeni oyununa bağlı.
Valla onu ben de heyecanla bekliyorum, çıkaa da oynasak
Tabi for the record, tabii ki emüle ettiğim oyunların hepsi benim ve kendim ripledim. Aksi halde yasal olmazdı; ben öyle bir insan mıyım?
Valla onu ben de heyecanla bekliyorum, çıkaa da oynasak
Evet performansı iyi olmazsa senden bir şeyler isteyebilirim.
Bilmiyorum var mıydı ama Persona 5 steamde gözüküyor ve çıkış tarihi 21 Ekim. Üzücü kısım fiyatı girmeenişler. Bir umut yanlış girerler bir saatliğine diye bekliyorum.
gamepasse gelicek ilk günden
Ben hala uncharted’ın ilk 3 oyununu pc bekliyorum.
İyi fikir, gideyim de maaşta anlaşmadığımız firmalara boykot kampanyası başlatayım twitterdan .
Ek: tabi işi piyasasını bilmiyorum, belki komik bir rakammıştır da; bilemedim bu yaklaşım ne kadar doğru. “Patrona 4m kazandırdım kendim 4k aldım, eat the rich” dese aynı sınıf kiniyle kinleniriz ya da ne bileyim anlaşılan meblağ verilmese 3 5 tweet biz de atarız da, “parada anlaşamadık o yüzden projeden çıktım, boykot edin” demek her türlü sıkıntılı bence.
Adam herkesi engellemiş.
“parada anlaşamadık o yüzden projeden çıktım, boykot edin”
Bayonetta milyonlarca satan bir oyun çoğu platformdaki satış istatistiklerini bilmiyoruz bile. Seslendirmenin değişim sebebinin bu kadar düşük bir ücret teklifi olması ve iki oyundur bu seriye emek verip birçok platformda deliler gibi satan bir markanın sesi olmasına bu değer biçilmemeli. Eğer ikinci oyun yarın PC’ye gelse satış rekorları kırar. Sadece üçüncü oyunu almak için switch alıyor millet. Adamlar seslendirmene, bu serinin seslendirmenine 4000 teklif ediyor… Bu saygısızlıktır. Millet Kamiya’nın derisini yüzecek.