Optimizasyon ile hiç uğraşmamışlar gibi görünüyor. 32 GB ram kullanan çok az bir oyuncu kitlesi vardır bence.
Bence optimizasyonu sorunlu çıkacak.
@Snitch @Estranged ben optimizasyon konusunda o kadar emin konuşmazdım. Returnal ps 4 çıkmayan sadece ps 5 çıkan ilk yeni nesil oyunlardan. Yeni nesilin standartı bu olabilir diye düşünüyorum.
Umarım last of us remake GoW gibi özel optimizasyon yaparlar.
Benim tahminim grafikleri hızlı yükleyebilmek için RAM’de tuttukları yönünde. PS5’deki oyunlar ssd hızından faydalanacak şeklilde tasarlanıyor, aynı şekilde çalışmasını garanti etmenin tek yolu grafikleri RAM’de tutup ordan gerektikçe çekmektir diye tahmin ediyorum.
Bence de konunun optimizasyonla alakası yok, PS5 için yapılan oyunların PC versiyonlarında böyle gereksinimler görmeye alışmalıyız bence.
Ya da pc versiyonunda özel loading yerleri ya da belki bölge geçişlerine koridorlar falan eklerler ama sanmam kimsenin bununla uğraşacağını.
Birde Returnal yapısı gereği çok hızlı oynanan bir oyun onuda unutmamak gerek.
- Hogwarts Legacy
- Atomic Hearts
- Last of us 1 pc
- Forspoken
0 oylayanlar
Kafam çok karıştı, senenin ilk çeyreğinde çok güzel oyunlar çıkıyor ama hepsinin iyi olup olmayacağı şüpheli mesela Hogwarts Legacy çok güzel görnüyor ama oyunun hikayesi ve combatı tırt olacak diyor herkes Forspoken desen demosunu kimse beğenmedi. Atomic Hearts ise daha önce hiç oyun yapmamış bir firmadan geliyor o da şupheli. Geriye bir Last of us kalıyor onun da sistem gereksinimleri açıklanmamış hangi oyunu alacağıma kararsiz kaldım. Yılbaşında zam gelecek diyorlar o yüzden en azından birini kütüphaneye eklemek istiyorum.
Birde ön sipariş verdikten 1 ay sonra filan oyunun çıkmasına yakın bir zamanda siparişi iptal edebilir miyim? Bu konuda bilgisi olan var mı?
Atomic Hearts ilk günden Game Pass’e geliyor diye biliyorum. İlla hesabımda olsun demiyorsanız o şekilde oynayabilirsiniz.
Resident evil 4e ver bence. İçlerinde kalite olacağı en garanti oyun.
Bence hiçbiri.Forspoken PS5 demosu var youtube’da oynayan birileri vardır mutlaka. Oyun çok çok ruhsuz görünüyor. Hogwarts konusunda tam emin değilim ama hayran söğüşleme oyunu bence. Last of Us ise 10 yıllık oyun. Atomic Heart ise ne kadar iyi görünse de hem GamePass’de olacak hem de hepimizin 92 liraya aldığı Callisto Protocol gibi bir örnek var. Ha bu oyunlar da 92 lira olmuş olsa al kütüphanende dursun. Bozuk çıksa bile 6 aya düzelir derdim ama 700 liraya çıkmış zaten Daha da fiyatı artmaz yakın zamanda.
Özetle indirim bekle ille para harcayacağım AAA oyun oynayacağım diyorsan 1 ay gamepass al Atomic Heart oyna. Oyun iyi çıkarsa şahane. İndirimde istersen satın da alırsın. Kötü çıkarsa paran boşa gitmemiş olur. 1 ay boyunca 1-2 oyun oynarsın fazladan.
En mantıklısı last of us gibi görünüyor. Game pass kütüphanesinde bulunan çoğu oyun benim steam kütüphanem de var, o yüzden pek sıcak bakmıyorum.
@Buyifix bende Re 4’ün orjinali var o yüzden Remake sonraya bırakabilirim. O yüzden ismini ankete yazmadım.
Bizim çocuğa bu retro oyun konsolunu almayı düşünüyorum. Forumda bunu alıp deneyimlemiş olan var mı?
Bunlar scart girişi ile bağlanmıyor muydu ? Kaldı mı artik öyle TV?
Hdmi ile smart tv lere bağlanabiliyormuş.
Oha şaka mı bu Epic games’in sitesi ölmüş kontrol edemedim ama öldüğüne göre şaka değil hahah.
Gerçek. Yürüme simülasyonunun en dolu paketini vermişler. Şey kargoculuk.
Yarım saattir oyunu almak için uğraşıyorum pes ettim şu an, ben böyle leş bir arayüz görmedim.
Düzeldi Epic store. Almak isteyenler kaçırmasın
Hocam arayüzlük bir durum yok, daha çok, bu işlerde tahmin ettiğinizden yüzde 5-10 daha fazla talep gelse sisteminizin patlayacağı gerçeği var gibi. Benzer işler yaptığımızdan reislerin acısını hissediyorum şahsen.
Hata olmuş Directors Cut’ı vermişler. Şimdi bunu normal sürüme çevirdiler ve sorunlar devam ediyor kimse oyunu alamıyor. Ben biraz hızlı davranıp DC sürümünü alabildim. Eve geçince indireyim ne olur ne olmaz.