Voldemort iyi biri olabilir miydi?

Soru gayet açık, eğer Tom Riddle jr. anne-baba sevgisi görmüş bir çocuk olsaydı iyi biri olur muydu?
Şimdi burda bir soru oluşuyor, Harry de anne-baba sevgisi görmüş olsa bile hatırlamıyordu, hatta Dursley’lerden sadece nefret görmüşdü, ama o iyi biriydi. Ne olursa olsun, bence Merope Amortentia’yı kullanmasaydı Tom Riddle’ı Voldemort olarak çağırmak zorunda olmayacaktık. Ama belki de Salazar Slytherin’in soyundan geldiği için muggle-doğumluları aşağılaya bilirdi.
Neyse, sizlerin de fikirlerini bekliyorum.

12 Beğeni

Basit bir cevap olarak bence bazı şeyler genetik. Ailesel geçiş olduğunu da düşünmüyorum Yani ailesi kötü diye otomatikmen çocuğu da kötü olacağına inanmıyorum. Tabi idol olarak alıyorsa başka. Ki bu bile içinde kötülük yoksa etrafı karanlık tarafı destekleyenlerle dolu olsun kötü olamayacağını düşünüyorum. o yüzden bence Voldemort iyi biri olamazdı. Tamamen benim düşünceme göre. :))

Voldemortun seçimlerini ailesine yoramayız gibi geliyor. Ancak bazı hastalıklarda bile geçmişe gidip olaylar inceleniyor bunun etkileri hayatlarını şekillendirdiği için ancak bana ters geliyor. Tıpla çelişiyorum resmen… :smile:

5 Beğeni

Aklıma love, death & robots’un alternatif tarih bölümü geldi. Doğrusu bu soruyu Rowling’in kendisi bile cevaplayamaz bana kalırsa. Her şey mümkün. ://

7 Beğeni

Soruya soruyla cevap vereyim; Salazar Slytherin kötü birisi miydi? Çok güçlü bir büyücü ve bildiğimiz en güçlü büyücü ailesi olan Peverell soyundan gelen birisi. Arkadaşları ile anlaşamamasına rağmen yaptığı en kötü şey Hogwarts’a bir basilisk saklamak olmuş. Bunu kullanmayı ise varisine bırakmış, istese kimseye sırlar odasından bahsetmez ve gizli gizli muggle doğumluları öldürebilirdi. Peki Voldemort ne yaptı? Kendisini iyiye yönlendirmeye çalışan kim varsa karşısında durdu. O kadar övündüğü ailesinden gelen dayısını bile isteye suçsuzken suçlu hissettirerek Azkaban’a gönderdi. Bunlar sadece bir çocuğun anne babasının olmaması ile açıklanabilecek kötülükler değil.

7 Beğeni

Ben hiç zannetmiyorum. Aklı fesatlığa, sinsiliğe ve kötülüğe çalışan birisi. Zor. Voldemort iflah olmaz bir adamdı.

4 Beğeni

Belki ama emin değilim. Voldemort’u bu hale getiren sırf aşk iksiri olamaz bence çünkü aşk iksiri ile doğan daha başka çocukların da olduğunu düşünüyorum ama bilmiyorum. Aşk iksiri ile doğan herkes Voldemort gibi olmadı yani olsaydı bilirdik herhalde. Bilir miydik? :woman_shrugging::upside_down_face:

4 Beğeni

Anne baba sevgisi görmesi değil de Aşk ikisiryle doğmuş olmasaydı sevgiyi hissedebilirdi. Malum aşk iksiriyle olan çocuklar sevgiyi hissedemiyorlar. kötü bile olsa bu kadar acımasız olmazdı.

2 Beğeni

Aşk iksiri olayı ne? uzun bir olaysa nereden öğrenebilirim?

1 Beğeni

Kitapları okumayanlar için spoiler

Birini kendine aşık etmek için kullanılan bir iksir. Bu iksirle aşık edilip birlikte olunan bir birliktelikten oluşan çocuk sevgiyi hissedemiyor. Çünkü birliktelik sevgiyle kurulmuyor. (Aslında bir yerde tecavüz, çünkü zorla kendine aşık ediliyor.) Voldemort’un annesi de babasını aşk iksiriyle kendine aşık edip birlikte oluyor ve Tom böyle doğuyor.

4 Beğeni

Salazar Slytherin kötü biriydi. Elinden gelse yapardı zaten. Diğer kurucular da tulumbacı başı değil, onlar da çok güçlü büyücüler. Böyle bir şey yapsalar onlar engellerlerdi onu. Bu yüzden Hogwarts’ın saflaştırılmasını gelecek nesillere bırakmış.

1 Beğeni

Bu konu yine en iyi şekilde kitapta geçiyor bence. Herkes pişman olup yaptığı kötülükleri telafi etmeye çalışabilir. Hayatına tekrar sıfırdan başlayabilir. Ama gerçekten pişman olup bunu istemesi lazım. Voldemort bunu hiçbir zaman istemedi.

“Kendini tekrar tek bir parça halinde birleştirmenin bir yolu yok mu?” diye sordu Ron.
“Evet,” dedi Hermione boş bir gülümsemeyle, “ama bu çok kötü bir şekilde acı verici olmalıymış.”
“Neden? Nasıl yapılıyormuş?” diye sordu Harry.
“Vicdan azabı,” dedi Hermione. “Yaptığın şeyleri gerçekten hissetmen gerekiyor. Bir dipnot var. Görünüşe göre onun acısı seni yok edebiliyormuş. Yine de Voldemort‘un vicdan azabı çekeceğini sanmıyorum, ya sen?”
“Hayır,” dedi Ron, Harry‘den önce.

4 Beğeni

Bu yazıya katılıyorum fakat yazar jk. Rowling serinin başından beri hiç bir karakteri, olayın gizemini arttırmak maksadıyla olsa gerek, çok çok kötü veya çok çok iyi yapmadı. Bu yüzden Tom Riddle yazarın son anda bir U dönüşü yapmasıyla iyi biri olabilirdi.

Gözlemlerim bu yönde🙂

4 Beğeni

O zaman bir az klişe olmaz mıydı? :grin:

2 Beğeni

Olurdu belki ama nihayetinde olasılıklardan bahsediyoruz.

2 Beğeni

Bence ebeveyn sevgisi her çocuk için önemlidir. Voldemort aile sevgisini görmedi. Salazar Slytherin’in soyundan geldiği için muggle-doğumluları aşağılaya bilerdi. Ama belli değil. Belki aile sevgisi olsaydı yapmazdı. Voldemort’un hiç arkadaşı yoktu.

3 Beğeni

Tom Riddle güç düşkünü birisidir. Anne baba sevgisi görmüş olsaydı dahi yolundan dönmezdi. Ayrıca böyle karakterdekilerin “dönmezliği” vardır. Ne olursa olsun asla vazgeçmezler bildikleri yoldan.

3 Beğeni

Bence konunun arkadaşlıkla alakası yok çünkü 2. kitaptaydı galiba Harry Dumbledor a bir soru sorduğunda ( soruyu hatırlamıyorum) Dumbledor Tom Riddle ın Voldemort ismini sadece en yakın arkadaşlarının bildiğini söylemişti. Arkadaşları vardı yani.

1 Beğeni

Melez Prens kitabında geçen şu yer açıklamak için yeterli sanırım. :+1:

6 Beğeni

Yanlış anlaşılma olmasın ben Dumbledore Tom Riddle in (Harry e) öğrencilik hayatın dan bahsederken söylediklerini kast ediyorum.

2 Beğeni

Aynı kişilerden bahsediyoruz. Öğrencilik hayatında “arkadaşlarım” dedikleri kişiler ilk ölüm yiyenler oldu.

3 Beğeni