Volker Kutscher Kitaplığı (Gereon Rath Serisi)

image

BİYOGRAFİ (Kaynak: https://1000kitap.com/yazar/volker-kutscher)

Adı: Volker Kutscher

Unvan: Alman gazeteci ve yazar

Doğum: Lindlar, Almanya, 26 Aralık 1962

Volker Kutscher, Yukarı Berg’deki Wipperfürth’de büyüdü. Wuppertal ve Köln’teki üniversitelerde Alman filoloji, felsefe ve tarih okuduktan sonra Wipperfürth’de yerel bir editör olarak çalıştı.

1995 yılında “Bullenmord” adlı ilk romanı yayınlandı. 2008’de, Kahramanı, Köln Cezai Komiseri Gereon Rath olan sekiz kitaplık tarihsel suç romanı serisinin ilk cildi olan “Der nasse Fisch” yayınlandı. Bu serinin ikinci cildi olan, “Der stumme Tod” ile yazar 2010 Burgdorf Suç Ödülü’nü aldı. 2011’de Gereon Rath dizisine Berlin Crime Fox ödülü verildi. 2012’de Kriminalliteratur Webportals Krimi-Couch.de web sitesi tarafından verilen Krimi-Blitz ödülünü aldı. Almanya’nın Köln şehrinde yaşayan Kutscher, yine Köln yayınevlerinden Kiepenheuer & Witsch ile çalışıyor.

ESERLERİ

Gereon Rath Serisi

  1. Islak Balık (Gereon Rath’ın İlk Vakası)
  2. Sessiz Ölüm (Gereon Rath’ın İkinci Vakası)
  3. Goldstein (Gereon Rath’ın Üçüncü Vakası)
  4. Vaterland Dosyası (Gereon Rath’ın Dördüncü Vakası)
  5. Mart Şehitleri (Gereon Rath’ın Beşinci Vakası)
  6. Lunapark (Gereon Rath’ın Altıncı Vakası)
  7. Marlow (Gereon Rath’ın Yedinci Vakası)

Not: Babylon Berlin dizisinin uyarlandığı kitap serisidir.

11 Beğeni

Merhaba elinize sağlık. Ben yine İletişim Yayınlarından çıkma Wolfgang Schorlau kitaplarını edindim. 2. Dünya Savaşı ve sonrası dönemi anlatan Alman polisiyelerini merak ediyorum. Philip Kerr yine benzer kategoride.
İşlerden ve aileden zaman kalırsa hızlı bir şekilde bahsettiğimiz 3 yazara giriş yapmak istiyorum.

  1. kitap Marlow, 8. kitap Olmpyia adını taşıyor. Çok geciktirmeden bunları da yayınlayacaktır İletişim diye umut ediyorum.

Marlow, Nazi döneminde gündelik hayatın ve taşranın alabildiğine canlı bir resmini çiziyor. Volker Kutscher’in bu romanı da, sürükleyici olay akışı yanında, güçlü dönem panoramasıyla cezbedici. Nazilerin iktidarının ikinci yılında, Berlin’de sıradan görünen bir trafik kazasının arkasından, karanlık işler çıkar. Cinayet Masası’ndan, siyasetle hiç işi olmayan Başkomiser Gereon Rath, bizzat Meclis Başkanı ve Prusya Başbakanı Hermann Göring’e kadar inen bu vakanın izini sürerken, Nazi iktidarı içindeki güç çekişmelerine tanık olacaktır. Romandaki “kötü adam”ın ve aynı zamanda karanlık olay yerinin bulunduğu kasabanın adı olan Marlow, polisiye edebiyatın unutulmaz bir figürüne, Raymond Chandler’in özel detektifi Philip Marlowe’a bir anıştırma… “Volker Kutscher’in romanları kocaman bir sinema perdesi…” Tageszeitung “Kutscher’in Gereon Rath serisinde Marlow, ancak sonuçta birleşen, kıvrım kıvrım birbirine dolanmış çok sayıda olay akışıyla, bir zirve oluşturuyor.” Deutschlandfunk

2 Beğeni