Wardstone Günlükleri

ÜLKENİN EN YÜKSEK NOKTASI
ESRARENGİZLİĞİ İLE TANINIR
DERLER Kİ, ORADA BİR ADAM
KORKUNÇ BİR FIRTINA SIRASINDA
DÜNYAYI TEHDİT EDEN BİR ŞEYTANI
BAĞLARKEN ÖLMÜŞ. BUNDAN SONRA
TEKRAR BUZULLARIN HÜKMÜ BAŞLAMIŞ VE
BUZLAR ÇEKİLDİĞİNDE, TEPELERİN ŞEKLİ
VE KASABALARIN İSİMLERİ BİLE DEĞİŞMİŞ.
ŞİMDİ, BU TERK EDİLMİŞ DİYARIN EN YÜKSEK
NOKTASINDA UZUN ZAMAN ÖNCE OLMUŞ
OLANLARIN HİÇBİR İZİ KALMAMIŞ OLSA DA
ADI HİÇ UNUTULMADI.

WARDSTONE

“Hayalet, birçok kişiyi eğitmeye çalıştı. Ama çok azı sonuna kadar dayanabildi,” dedi annem. “Ve tamamlayanlar da onu yerini doldurabilecek özelliklere sahip değil. Dikkatsiz, zayıf ya da korkaktılar. Şimdi geriye tek sen kaldın evlat. Son şans sensin, son umut… Birinin bunu yapması gerek. Birinin, karanlığa karşı dimdik ayakta durması gerek. Ve bunu yapabilecek tek kişi sensin.”

Thomas Ward, yedinci oğlun yedinci oğlu ve Hayalet’e çırak olarak verildi. İş ürkütücü ve zor, Hayalet mesafeli ve birçok çırak, onun gözünde başarısızlığa uğradı. Thomas’ın bir şekilde ruh çıkarmayı, cadıları denetim altında tutmayı ve hortlakları yakalamayı öğrenmesi gerekiyor. Ama oyuna getirilip civardaki en şeytani cadının serbest kalmasına neden olduğunda dehşet başlıyor…

Serinin Kitapları:
1- Hayaletin Çırağı
2- Hayaletin Laneti
3- Hayaletin Sırrı
4- Hayaletin Savaşı
5- Hayaletin Hatası
6- Hayaletin Kurbanı
7- Hayaletin Kabusu
8- Hayaletin Kaderi
9- Hayalet Benim Adım Grimalkin
10- Hayaletin Kanı
11- Hayalet Benim Adım Slither
12- Hayalet Benim Adım Alice
13- Hayaletin İntikamı
-Hayaletin Cadıları
-Hayaletin Yaratıkları

DİKKAT:
KARANLIK
BASTIKTAN SONRA
OKUNMAMALI

Tavsiyem Karanlık bastıktan sonra okumanız.

16 Beğeni

İlk 4 kitap bende var bir ara okumayı planlıyorum, ama sıra gelir mi bilemem.

1 Beğeni

Sıra gelmezse ayıp olur :smiley:. Tavsiyem her ne okuyorsanız bittikten sonra bu seriye başlamanız.

1 Beğeni

Malloryon okuyorum da sırada centilmen piçler var ondan sonra elric var.Tani araya klasik ve yerli eserleri de ekleyince heralde 2020 bahar aylarına kadar anca sıra gelir.

1 Beğeni

Biraz hafiften ucundan spoiler vererek insanları gazlamanızı öneriyorum . Ben Kral Katili Güncesini anlatırken yapıyorum . Epey de işe yarıyor :obey:

1 Beğeni

Önce seriyi tanıtalım, sonra spoilerını da veririz :wink: :smiley:

Ben okumadım mesela , kitapları da şimdi senden gördüm neden almalıyım ? :smile:

1 Beğeni

Evet, güzel soru :smiley: Neden almalıyım? Çünkü çok güzel :rofl:

1 Beğeni

Korku seviyorsanız, espri seviyorsanız, işinizi ciddiye alıyorsanız, tuhaf güçleri olan tuhaf fantastik yaratıklar seviyorsanız özellikle “gece” sessizliğinde okumalısınız. Genç fantastik bir seri olan Wardstone Günlükleri içinizdeki çocuğun korkularını yeniden gün yüzüne çıkartacak. Bastırılmış olan duygularınızı gecenin karanlığındaki o ölüm sessizliğinde, yatağınızın altından size uzanarak yakalayacak ve size ışığı açmanızı fısıldayacak. Akşam yemekleri ne kadar kötü olsa da size iltifat etmenin önemini gösterecek. Eğer iltifat ederseniz ertesi gün daha güzel bir yemek yeme şansına sahip olabilirsiniz. Ve bir çukura gömülmüş bile olsalar cadıları hafife almamanızı öğretecek. :smirk:

8 Beğeni

Anlatım için teşekkürler ama bizde elimiz boş gelmedik .

5 Beğeni

Kitabı okurken bunu bir de Hayalet’e gösterin. :sweat_smile: O size cevap verir. Yüzlerce kez çukur kazın da görün… :sweat_smile:

Reklamlar…

Wardstone Günlükleri… Derinize işleyip tüylerinizi tekinsiz bir rüzgârla okşayacak…

Raklamlar bitti.

4 Beğeni

Ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi :smiley:

: ) (Yirmi Karakter)

1 Beğeni

15 kitabın tamamını okudum. Geçmişime renk veren bir seri oldu. İlk kitabı çocukken okumuştum ve zaman zaman ürperdiğimi hatırlıyorum. Son kitapta her ne kadar Joseph amcaya kızmış olsam da genel olarak bu seriyi çok beğendim. Ayrıca hâlâ Slither’in hikayesine devam edileceğini umuyorum. Onun hikayesi de başka bir seriye konu olabilecek kadar genişti. Başlamayı düşünen varsa ilk kitabın 2-3 bölümünü okuması yeterli olur. Hangi kitabına başladıysam hemen bitiverdi :smile: Hatta arkadaşım bir günde iki kitabını bitirmişti.

2 Beğeni

Joseph Amca orada Starblade Chronicles için bize bir açık kapı bırakmış :slight_smile: Ama ne yazık ki Starblade Chronicles da Türkçeye çevrilmiyor :confused:

2 Beğeni

Böyle bir akıcılığı var gerçekten. Biraz bakayım derken bitmişti. Ayrıca puntosu da büyük olduğundan okunuşu rahat.

Aynı şeyi defalarca gördüğüm için düzeltme ihtiyacı duydum. Serinin adı Centilmen Piçler değil Centilmen Piç.

2 Beğeni

Bu serinin akıbeti nedir acaba? Tekrar baskıya girme ihtimali filan var mı? Yoksa ikinci ele talip miyiz? :roll_eyes: Almayı düşünüyorum ama erteliyorum hep. <- Sadece fakir.

Bence ikinci el uygun bularak alın. Yazım ve imla biraz kötü. Baskısı var ayrıca hepsi bulunuyor.

1 Beğeni

Tudem için indirim büyüsü rica edebilir miyim sayın baş cadı :buyucu:

2 Beğeni

Seriye ortaokuldayken başlamıştım,lisede bitirmiştim.Forumda baya övüldüğünü görünce,çok fazla hatırlamadığım yer olduğunu fark ettim ve bir haftada tüm seriyi tekrar okudum.Serinin iyi yanlarına çokça değinilir zaten,ben kötü yanlarına değineyim:

-Hak ettiği halde o rezil film yüzünden muhtemelen çok uzun bir süre(belki asla) dizisini/yeni filmlerini göremeyeceğiz
-Son iki kitabın %80’i boş,atlaya atlaya okuyarak bir saatte bitirebilirsiniz.Paragraf paragraf seriden kopyalanmış kitapların çoğunluğu.
-Bazı farklı yaratıkları ya çevirmenler aynı isimle çevirmiş ya da yazarımız bir kitapta x yapamaz dediği yaratığa diğer kitapta x yapabilme yeteneği eklemiş.(Umarım çevirmen hatasıdır)
-Bazı özel kelimelerin çevirisi kitaptan kitaba değişiyor.İlk kitapta öcülerin hareket ettiği yapılara çayır denirken daha sonra fey hattı tarzı bir şey oluyor(tam hatırlayamadım),daha ileri kitaplarda güç hattına dönüşüyor.
-Serinin basılmayan kitapları yüzünden büyük olaylardan üçünü öğrenemiyoruz.(Alice,yeniden doğan tanrı,kız hayalet çırağı)

Ayrıca serinin hakkının Tudemden düştüğünü okumuştum,umarım başka bir yayınevi devam kitaplarını basar.

Edit: Eklemeyi unutmuşum, maalesef devam kitapları gelmediği için her kitabın başında yazan o ülkenin en yüksek noktası ile ilgili kısım da yarım kaldı.

3 Beğeni