Wesley Chu - Kehanet Sanatı Okuma Etkinliği

Merhaba arkadaşlar. 20 Haziran’da bu kitabı okuyalım dedik @Pyrewrath ile birlikte. Sizlerde etkinliğe katılırsanız tadından yenmez :slight_smile:

Kehanet Sanatı

KİTABIN KONUSU:

Kehanet açıktı. Bir çocuk, zalim ve ölümsüz tanrı-kral Ebedi Han’ı yenmek ve krallığı kurtarmak için yükselecekti. O seçilmiş çocuk Jian’dı; doğduğundan beri ihtişam içinde büyütülmüş ve tek bir savaş bile kazanmadan kutsanmış bir kahraman. Ama kehanet yanlıştı. Çağının en büyük savaş sanatçısı Taishi, kehanet edilen kahramanı değerlendirmek için geldiğinde, kaderiyle yüzleşmeye hazır olmayan şımarık bir veletle karşılaştı. Ancak demir iradeli, keskin dilli ama beklenmedik şekilde yumuşak kalpli Taishi’nin vazgeçmeye niyeti yoktu. Efsaneyi gerçek kılmak adına Jian’ı eğitmeye ve kehanette sözü edilen kahramanı ortaya çıkarmaya karar verdi. Artık usta ile çırağını, herhangi bir kehanetin öngörebileceğinden çok daha büyüleyici bir yolculuk bekliyordu. Savaş Sanatları Destanı’nın birinci kitabı Kehanet Sanatı, Wesley Chu’dan dövüş sanatlarına ve büyüye övgü niteliğinde epik bir fantezi.

2 Beğeni

Yine seri kitap seçmişsin. Tüm seri yayınlanmamış sanırım.

Biraz bu alanda alternatif bir yayınevini desteklemek biraz da merak ettiğimiz yeni yazarlarla tanışmak olarak düşün. Seri tamamlanmadan başlamayacak olursak asla tamamlanmayabilir ufak yayınevleri söz konusu olunca.

4 Beğeni

Bu @Pyrewrath ile 1 ay önceden konuşup karar verdiğimiz bir etkinlik aslında. Bilimkurgu ve Fantastik bizim biraz zayıf noktamız. O yüzden öncelik biraz onlara kayıyor. Geçen ay denemelik 2 etkinlik yaptık ama Rıhtım’a biraz ağır geldi. O yüzden ikinci bi etkinliği Haziran için düşünmüyorum ama geri dönüşler bi etkinlik daha açalım yönünde olursa açarız, hiç sıkıntı değil.

2 Beğeni

Her ay için birlikte kitap okuyalım etkinliği var. Orası için bir tane daha açman lazım. Bence talep toplamaya başla. Bayramdan sonra temin edip başlanabilir.

Sayfa 50’lere geldim. Bu kez Eksikparça özenli iş çıkarmış bence. Çeviri doğru - yanlış kıyaslaması yapamam elbet ama okurken gözüme batan bir şey olmadı. Birde bana mı öyle geldi bilmiyorum ama okurken sayfalar daha ferahlamış gibi geldi bana. Sanki sayfa düzenini de daha kaliteli hâle getirmiş gibi geldi bana.

3 Beğeni

İşte bu güzel haber. Ben de Cennetin Kapıları’nı okuyorum. Devler’e kıyasla daha rahat okunan bir çevirisi var sanki. Bazı yerler sorunlu gibi ama takılmadan ilerliyorum. Yazım ve noktalama yanlışları da az nispeten. Ayrıca Tchaikovsky harika bir yazar. Umarım daha güzel çeviri ve edisyonlarla bütün kitaplarını çevirirler.

3 Beğeni

Sayfa 117’ye geldim. Kitap şimdi güzelleşmeye başladı. Aşk meşkte yok. Şimdilik beğendiğimi söyleyebilirim.

3 Beğeni

Yavaş okuyabildiğim için ben de başladım, şimdilik fena gitmiyor. Çeviri maalesef pek iyi değil, yazarın anlatımıyla kıyaslamadım henüz ama aksayan yerler var. Hikaye eğlenceli başladı, seçilmiş kişinin kim olduğunun baştan belli olması farklı olmuş. :slight_smile:

3 Beğeni

Çeviri olarak bir şey diyemem, okurken gözüme pek batan bir şey olmadı ama editörlükle ilgili birkaç cümle söylemeden geçemeyeceğim ki son okuma yapıldığı halde görmemişler ve pek çok yerde sorunlar gördüm. Cümle yarım kalıp devamı satır başından devam ediyor. Çoğu yerde bu böyle ilk hatalı baskı sandım sonra çözdüm olayı :smiley:

Kitaba gelecek olursam da ben oldukça beğendim. Devamlı tempo yüksekti, hiç sıkmadan okuttu.

2 Beğeni

Söylemen iyi oldu hocam bende sipariş etmiştim ona göre okurum artık. Sektörde milyon tane yayınevi olunca durum bu oluyor. Herkes bende kitap basayım rekabete gireyim diyip özeni sıfıra kadar indirmiş durumda. Kim bilir hangi kitaplarda neler var şuan.

2 Beğeni

Etkinliğe katılacaktım ama Kitapyurdu sağolsun aldığım kitapları çok güzel jelatinleyip paket yapıp göndermiş bu yüzden jelatini açmaya kıyamadım. En son Saramago’nun Körlük kitabı böyle jelatinde gelmişti ve bu yüzden yeğenin kitabını alıp katılmıştım etkinliğe :slightly_smiling_face::slightly_smiling_face:.

2 Beğeni

Aç jelatinini oku. İBB kitabı alsan okumayacan mı? Hepsi jelatinli :joy:

3 Beğeni

Gel gel, su çok güzel :slight_smile: Yarıyı devirdim ben de. Şu ana kadar ki kısım tatmin edici, tekil kitap olmadığı için dünya yaratımına ve karakter tanıtımına da önem veriyor ama aksiyonla güzel bir denge kurmuş. karakterler başlarda biraz çiğ duruyordu ama derinleşmeye başladılar, anlatım da akıcı.

3 Beğeni

Elime almışken ilk bölümü okudum. Ling Taishi reis feyzli bir ablaya benziyor, sanırım onun için okuyacağız ve seçilmiş velet Jian’a sürekli elimizin tersi ile çakasımız gelecekmiş gibi hissediyorum :joy:.

Siz etkinlikte yalnız kaldınız diye aldım ve etkinliğe geldim valla, radarımda olan bir kitap ya da yazar değil. Konusunu bile okumadan daldım ama pek umutlu değilim. Bu da fazla Çin kültürü olacak sanırım.

Taishi fısıltılarını esintiye verip kulaklara taşıtıyor, rüzgar/cereyan falan bulup kendini oradan buraya taşıyor aksiyona dalıyor falan. Crouching Tiger, Hidden Dragon tadında aksiyon ve dövüş sahneleri hayal etmek lazım sanırım :smile: .

3 Beğeni

Taishi’nin karakteri tahmin ettiğin gibi çıkmayabilir :smiley: Jian ile ilgili de peşin hüküm vermemek lazım. Kitap ilerledikçe ilginçleşmeye başlıyor. Çin kültürü de fazla değil. :slight_smile: Baştaki beklentilerin tersini veriyor insana, ufak da olsa plot twistler ve bilgiler geliyor, 370lerdeyim ben.

3 Beğeni

80 e geldim, beklediğim gibi çıktılar :smile: Ama illa ki değişip olgunlaşacak süreç, o belli oluyor zaten. Bakalım, çok fazla okuyacak vakit bulamadım henüz.

2 Beğeni

Bitirdim. Çeviri konusunda zaman zaman saçmalanmasını hesaba katmazsak oldukça beğendim. Tipik bir kahraman hikayesi gibi başlayıp biraz ters köşe yapıp yine rayına oturan bir kitap olmuş. Yazarın anlatımı keyifle okutuyor kitabı. Karakterlerin motivasyonları konusunda çok bilgi sahibi olamadık henüz ama serinin ilk kitabı olması açısından biraz da beklenen bir durum. Daha fazla uzak doğu teması bekliyordum açıkçası ama fazla derine dalmayıp sadece sos olarak kullanmış yazar. Çimen Denizi ve çöl denizi konseptlerini ilginç buldum, daha detaylı bir açıklamaya hayır demem. Devamını merakla bekliyorum, wuxia soslu kahraman yolculuğu okumak isteyenler için birebir.

8.5/10

6 Beğeni

130 a geldim bende, düklerin gelmesi ve meclisi kurması ile işler biraz daha ilginçleşmeye başladı.

Bir anda bütün kehaneti ve seçilmişi falan çöpe atmaları şok edici ama garip de oldu. Bu ölümsüz Han madem ölebiliyordu, bu çocuğa ve kehanete niye bu kadar yatırım yaptınız? Bu Han reis de bir çeşit reenkarne ile tekrar geliyor belli ki, komşu ülkenin ve en büyük düşmanınızın işleyişini bilmiyor musunuz? Bir sonraki reenkarne ile gelecek Han’ı indirmesi için yine bu seçilmişe ihtiyaç olur diye düşünen yok mu olm ne biçim ülke yönetiyorsunuz :joy: .

Sali’nin gözünden okuduğumuz Katuia kısımları aslında daha ilginç; çimen denizidir, hareketli şehirlerdir, icatlardır vs ama o kısımlara da bir türlü giremedim açıkçası. Belki biraz daha betimleme lazımdı, belki de daha çok chapter lazımdı. Bilemedim.

2 Beğeni

Yazarın bilerek detay vermeyip devam kitaplarına sakladığına inanmak istiyorum ben de.

Reenkarne olayını bilmemeleri garip gelmişti bana da, Moğollar Katuiler hakkındaki bilgileri az. Az daha ilerle bakalım başka bilgiler de çıkacak açığa ama beğenir misin bilemedim. :slight_smile:

2 Beğeni