Wesley Chu - Kehanet Sanatı Okuma Etkinliği

Bölüm 35 i okudum, sayfa 448 e geldim. Maalesef pek beğenmeden devam ediyorum ben.

Aslında Taishi ve Jian’ın yolları ayrıldıktan sonra biraz daha güzelleşiyor gibi geldi ilk başta. Ancak canımı sıkan çok basit oldu/bitti ler var. Hikayenin oluşup bağlanması için verilen çook büyük bir efor var ancak hep bir eğretilik var. Rastlantı faktörü çok fazla.

• Adını bile hatırlamadığı eski tanıdık bir savaş okulu ustasının Jian’ı alması ( önce iyileştiririm, sonra teslim eder ödülü alır geçerim :smiley: )
  • Kehanet’i çözmek için yola çıkan Taishi’nin yolunun ne hikmetse en önemli tapınakların birinin başrahibi olan eski sevgilisine çıkması
  • Taishi’nin Sanba da direk haritacıya yönlendirilmesi
  • Haritacıyı hatırlayınca sinirlendim bak :joy: Çöl solucanını geçecek yolu kalmamışken ölen haritacının kızı bir anda onu geçirebilecek kızak sahibi çıkıyor ve kullanıp en zor engeli hemen aştırıyor :joy:
  • Sanba’yı hatırlamışken; 5 dük ten birinin Elçisi olarak saraya giden, sayısız savaşa katılan koca savaş ustası Taishi ülkesindeki bir şehrin yüzlerce yıldır yeraltında oluştuğunu falan bilmiyor, görünce şok oluyor fln :joy:
  • Ormanda çakallara yem olacak iken bir anda Hansoo kardeşler dalıp kurtarıyor ( hadi bunu yedim, adamların izole bölgesi falan diyelim )
  • Sali’nin rastlantılar say say bitmez :joy: herkes bir eski tanıdık, hepsinin bir şekil yardımı dokunacak bir şeyi var falan amaaa yolda yürürken de bir anda Kehanet Seçilmişine rastlayıp, onun kolunu tutup, sonra da herkesin öldü kabul ettiği çocuğu vay anasını yaşıyormuş buldum onu diyerekten tanımak nedir abi :joy: Zaten bu sahneden sonra takılmayı bıraktım, belli ki yazarın sunabileceği olay örgüsü derinliği bu kadar ( derken bir anda fellik fellik aradığı kız kardeşinin de bir anda karşısına çıkması geldi aklıma :joy: )

Bu nedenle artık biraz daha salarak okudum dün, bitsin tadında devam ediyorum. Hiçbir hikaye kolu aşırı ilgimi çekmiyorken bir de kitabın yarısında giren suikastçi Quisami POV leri okumaya başladık :man_facepalming: Evet ablacım, bilgiye ihtiyacın varken en büyük istihbaratçı kuzenin çıksın :smile: Böyle bir karakteri POV okuyacaksak kitabın yarısında tanımamak lazım, ya da bu kitapta tanıyıp devam kitabında onun gözünden okumak lazım.

Tam bıraktığım yerde Sali ve Quisami nin Longxhin akademinin dışında yolları kesişti. Buradan Jian’a bir operasyon gelecek ve akademideki savaşçılarla beraber potansiyelli bir büyük aksiyon okuyup ordan kitabın sonuna gideceğiz gibi duruyor. Kalan 100 küsür sayfası bu akşama bıraktım, umarım son kısımlarda beni şaşırtır.

2 Beğeni

Bitirdim, son düzlük tahmin ettiğim gibi güzel bir aksiyona sahne oldu. Yine de kitabı kurtaramadı, devam etmem muhtemelen bu seriye ben :upside_down_face: .

1 Beğeni

Bu arada kitabın 2. yarısından sonra birkaç tane devam eden satırdan paragrafa atlama hatası vardı. Ne diyorlar buna, mizanpaj hatası mı? Aynı şekil kelime hataları da artmıştı. Herhalde kitabın yarısından sonra okumayı bırakmış editör :joy: .

Eksikparça’dan okuduğum 3.-4. kitap falan oldu, hep böyle gibiler :man_facepalming: Çok beğenip, istediğim bir kitap olmadıkça kendilerini fazla tercih etmeyesim var artık.

1 Beğeni

Okuduğum yedi sekiz bölüm sonucunda zihnimde canlanan: :smiley:

2 Beğeni

Oldu bittiye getirme konusunda doktora yapmış Wesley abi. :smiley:

Şu eski hoca da Taishi’nin eski manitlerinden biri diye kalmış aklımda ama bakamadım. İsim hatırlayamama Taishi’nin kişisel özelliği ama, kendi adını hatırlamasa şaşırmam.

Tiandi tarikatının başrahibini tanıyorsan yardım istemek için ona gitmek mantıklı geldiydi bana.

Sali en fenaları cidden, şu reankarne olayı bir şekilde ikisini bağlıyormuş diye çıkacak ileride diye düşünüyorum ama kalan tesadüflere ayıp diyorum. :slight_smile:

Qisami’yi net harcadı yazar.

Ben YA olarak düşünüp beklentiye de girmeden okuyarak keyif alabildim, böyle fantastiğe giriş için falan gideri var. Senin yorumunu okuduktan sonra benim puan gözüme fazla bile geldi ama, toleransım yüksekmiş, Eksikparça fanboyluğuna doğru evrilmemden olabilir. :joy:

Maalesef Alfa’yı rakip bellemiş durumdalar, daha beterini yapmaya çalışıyorlar.

@Pardus Bu sahne benim de aklıma gelmişti oralarda. :slight_smile:

3 Beğeni

Ya ilk bakışta öyle gibi, dinin merkezindeki kehanetin detaylı bilgisini almaya başrahibe gidiyorsun. Ama tanıdıklığın gençlikteki sevgililikten, sonra adam dini seçmiş rahip olmuş. Yükselmiş, yükselmiş en büyük ve zengin tapınakların birinde kaymaklı koltuğa oturmuş :smile: Üzerinden geçmiş 40-50 sene, sıfır kontak. Taishi de aranan bir kaçak vs.

Kadını gönderirim bi şekil hayatta kalırım, sonra anında ispiyonlarım dük lere :joy: Yıllardır alıştığım konforlu koltuk onu gerektirir yani :joy: .

Sali kısımları çok daha iyi olabilirdi ya, en büyük potansiyel oralardaydı sanki. Qisami yi de sanki kitabın bir yerinden sonra durgunluk/tekdüzelik hissetmiş ve egzantrik karakter sokayım demiş gibi geldi bana. Farklılık yaratıp rutini kırmak için hamle gibiydi, oysa ki daha az ve dozunda kullanıp karakterin setup ını doğru kursa 2. kitapla daha merkezi bir rolü çok güzel yedirebilirdi.

Aklında çok şey olan ama aktarımı sıkıntı olan bir yazar Chu :smile: Belki acemiliktir, belki o kadardır kumaşı. Bilemiyorum artık.

Son olarak da şunu diyeyim, kitap her zaman akılda düşünülen görselin kelimelere aktarımı ile edebiyat olamıyor. Mesela bu hikaye belki bir film senaryosu olsa ( ki öyle bir güdü ile yazıldığına dair şüphelerim de var ama ispatlayamam :smile: ) belki çok daha iyi olacaktır. Daha derli toplu ve yerinde hissettirecektir.

2 Beğeni

Burdaki yorumlardan sonra kitabı iade ettim. Dediğiniz yerlere baktım full hata içeriyor. Eksik parça yine baştan savma bir ürün ortaya koymuş.
Adrian Tchaikovsky kitapları doğru düzgün tamamlansaydı yeterdi bana.

Elimizde olmayan bir şey olduğu için çok da takılmamak lazım ama gördüklerimizi belirtmeyecek kadar da umursamaz olmamak lazım :smile: Yani demek istediğim çok okumak istediğiniz bir kitapsa aşırı bir engel teşkil etmiyor bu hatalar. Tabi kitaba dair yorumlarım fazla negatif oldu ve onlar da soğuttuysa bişi diyemem :joy: .

1 Beğeni

Zaten çoğu okuyan kişiler bu şikayeti dile getirmişti. Burda da çoğu kez görünce anladım bende. Ayriyeten bilmediğim bir seri ve yazardı, kapak tasarımı ve fantastik olması dikkatimi çekince alayım demiştim. Pek matah bir konusu ve anlatımı da yokmuş meğersem. Bu yüzden gerek yok artık ondan önce okumak istediğim bir sürü eser var. Boşuna durmasın kitap.

1 Beğeni