Yakın gelecekte, insan şarkıcılara ihtiyacımız kalmayacak. Hem yeni şarkılar, yeni besteler hem de eskiler.
Geçenlerde denk gelmiştim, “Gözlerim Yaşlı” için yapmışlar, Burhan Bayar’dan iyi beste yaparlar mı bilmiyorum ama İbo 'dan daha iyi söylüyor yapay zeka.
Valla abi ben ipleri tamamen YZ’ye bırakmıyorum. Çaldığım bestelere destek olarak kullanıyorum. Tabii bir de vokal konusu var. Sadece yazıp gerisini yapay zekaya bırakmayı da denedim öyle de çok robotik ve benzer oluyor birbirine melodiler.
Ve evet, eski şarkılar özellikle de telifsizse çokça coverlanıyor. Bakalım bu iş nerede engel yiyecek. YouTube kafayı yemiştir herhalde artık
Geçen biraz da oyun müziklerini Türkçe coverlayayım dedim. Hazır Clair Obscur Expedition 33 ödüllere ambargo koymuşken şöyle bir iki minik deneme gelsin o halde. : )
Bir süre önce 2.5 senedir 7 oyuncuyla oynadığımız masasüstü rol yapma oyunu senaryosu Curse of Strahd oyunumuzu bitirmiştik. Oyun esnasında hem karakterler için hem de Ravenloft temalı olarak yapay zeka destekli birkaç şarkı yaptırmıştım.
Son kertede oyun bittikten sonra bunları remasterla toparlayıp bir albüm haline getirmeye karar verdim. Çıkan sonuç beklediğimden daha iyi olunca da Spotify’da ve diğer platformlarda paylaşayım dedim.
Ravenloft temalı bir oyunun atmosferini hissettiren bir müzik albümü oldu ve neredeyse şarkıların tamamı Türkçe. Buradan da paylaşıyorum ilham olarak kullanmak isteyen olursa diye.
Albümün adı “Kuzgunların Senfonisi” ve içerisinde Ireena, Strahd, Rudolph van Richten, Ezmeralda d’Avenir gibi Curse of Strahd’ın bilindik karakterlerinden esinlenmiş parçalar da mevcut.