Üfff siyah fonda krem rengi karmaşık harflerle yazar ismi ve kitap ismi yazmak mı? Müthiş fikir.
Bu gayet iyi duruyor hoşuma gitti ama Hayvan Çiftliği bayağı kötüymüş. Windows 98 WordArt ile yapılmış gibi.
Bazı yazarlarda Can böyle kapaklar yapıyor ama iyi kapakları açık ara çoğunlukta
Bu baskı Delta dizisinden çıkan baskısı. İyi bir baskı ama sevmeyeni de ebat,punto ve ince kağıt nedeniyle çok.
Bu baskılarda kutsal kitaplar, dini kitaplar ya da özel baskılarda kullanılan şamua kağıt kullanılıyor, galiba ebat nedeniyle çok ağır olmasın diye düşük gramaj kağıt kullanılmakta. Kağıt ince ama bu kağıtların şöyle bir artısı var normal kitap kağıdına göre daha uzun ömürlü. Ebat küçük haliyle punto da küçük. Cilt malzemesi sert mukavva üzeri sentetik deri ve şeffaf şömizli ve tüm dizinin kitapları kutulu.
Dizinin sloğanı bilgiye tek elden ulaşma ve dizide toplu baskılar yapılıyor. Benim baskısıyla ve konseptiyle beğendiğim bir dizi.
Doğrusu cevabı sizden bekliyordum zaten. Teşekkürler.
Punto çok mu küçük mesela yky tarafından basılan bernhard- kireç ocağı puntosu kadar var mı? Demir özlü kitapları puntosu bernhard kitaplarından daha büyük. Eğer elinde varsa karşılaştırmalı bir fotoğraf atabilir misin?
Şu başlıkta eklemiştim.
Teşekkür ederim hocam
Hakikaten çok kötü. Verilen emeği yok saymıyorum ama emek verilen her iş de takdiri hak etmiyor ne yazık ki. YKY bir şey deniyor da sonu pek iyiye gitmiyor gibi. Can’ın kendi içinde başlattığı başarılı kapak reformunun ucuz birer taklidi bu diziden çıkan pek çok kitabın kapağı.
Listeye yeni eklenenler
- Tolstoy’un Yaşamı (Romain Rolland)
- Gece Yarısından Sonra Bir Saat - Novalis (Hermann Hesse)
- Sorular, Sorular, Sorular (Max Frisch)
- Abşalom, Abşalom! (William Faulkner)
- Ucuzayiyenler (Thomas Bernhard)
- Ungenach (Thomas Bernhard)
- Amras - Watten (Thomas Bernhard)