https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/gorunurde-hicbir-sey-yok.aspx
Evet gerçekten hiçbir şey yok.
Kitap ismiyle kapak tasarımı yapmak bana çok sıkıcı ve gereksiz geliyor. Okunmaz diye bir kere daha yazmışlar ayrıca. Hiç mi değerlendirmeden geçmiyor bu kapaklar.
Demekki adamların bir bildkleri var. Burada o kadar yerden yere vurduk ki (Haklı olarak). Herhalde en kötü kapak tasarımlı seri ödülü için uğraşıyorlar.
Abşalom, Abşalom! kötü kapaklı halinin bile fiyatı uçmuş. İkinci el bakayım dedim, o da sırf eski kapak diye yine uçuk fiyatlar
Kör oldum.
Resmen beleş lazer ameliyatı. Neyse ki artık bağışıklık kazandık.
Ya da şöyle de olabilirmiş:
şöyle olsa daha güzel olurdu sanki
ahahaahha teşekkürler bunu yapmak istemiştim, elinize sağlık
Yapı Kredi Yayınları Modern Klasikler dizisinden çıkan ve tasarımcı Davut Yücel tarafından tasarlanan “Üç Damla Kan” kitabının kapağı, Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu 40. Grafik Tasarım Sergisi kapsamındaki yarışmada Kitap Kapağı Tasarımı Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Georges Perec’in “Doğdum” kitabının kapak tasarımı da aynı tasarımcıya ait.
Paket lastiği ile kitabın ne alakası var, nasıl ödül almış aklım almıyor.
Şu kapaklarda bizim göremediğimiz bir şey var sanırım . Tasarımcının diğer çalışmalarına da baktım, belki de ben “tasarımdan” anlamıyorum
.
Subliminal bir mesaj var da biz mi akıl erdiremiyoruz acaba diyeceğim de bayağı paket lastiği işte.
Zevkler ve renkler tartışılmaz tabii ki, verilen emeğe de saygım var ama YKY Modern Klasikler serisinin yeni kapaklarını gerçekten hiç ama hiç beğenmedim. Neden bu şekilde bir tercihte bulundular anlam veremedim açıkçası. Tamam, siyah kenarlı kapaklar da çok iyi değildi ama bunlar da değil sanki.
Ben siyah kapakları beğeniyordum aslında. Eskiydi, çirkindi ama güzeldi de. Şimdikiler sadece çirkin. Alışamadım.
Yky’den ulaşabileceğimiz yetkili biri yok mu topluca yazsak falan? Böyle bir yayınevine yakışmayacak kadar leş bu serinin kapakları. 3. sınıf yayınevi kapakları gibi.
Annem zamanında YapıKredi Galatasaray şubesinde çalışıyordu ve orada biliyorsunuz ki YKY’nin İstanbuldaki en büyük şubesi var orada tam görevini bilmesem de yıllardır her gittiğimde istediğin kadar depodan ne istersen al diyebilecek bir pozisyonda olduğuna göre yayınevinde sözü geçen bir arkadaşı var,annem izin verir mi ona ulaşmama bilemiyorum ama isterseniz onun iletişim bilgilerini isteyebilirim.