Yarım Kalan Animeler

Forumda böyle bir başlık bulamadım ve ben açayım dedim.
Bazı animeler henüz bitmeden bazen maddi sebeplerle bazen de yapımcı stüdyonun kararıyla hikaye bitmeden öylece bırakılır, o beklediğimiz yeni sezon bir türlü çıkmaz. Böyle yarım kalıp bize dert olan animeleri yazalım istedim. Adet üzere ben başlayayım:

1-Btooom!


İlk izlediğim animelerden biriydi(2. olabilir). Yine izlediğim ilk oyunun içinde sıkışıp ölümüne mücadele temalı animeydi. Karakterlerin duyguları, bencillikleri çok iyi oturmuştu bence. Bombalarla savaş fikri de çok mantıklı gelmişti (Bomberman animesi yapmış adamlar,daha ne olsun :grinning:). Ben bu heyecanla izlerken ne oldu? Anime manganın belli bir bölümüne kadar yapılıp bırakılmış. Bitmemiş olması çok saçma gelmişti (hala öyle).

2-Akatsuki no Yona


Bu anime de manga ile bitirebileceğiniz bir anime. Karakterleri, dünyası ve Son(bir karakter) ile çok sevdiğim bu anime de yarım kalanlardan. Konusu da kısaca şöyle: Çok sevdiği kuzeni babasını öldürüp tahta geçen ve kendisini de öldürmek için peşine düşen prensesin korumasıyla kaçıp, kaçak bir yaşam sürmesi. Bu sırada ejderhaların ruhlarının enkarnasyonu olan(böyle bişi) ve kendisine yardımcı olacak arkadaşlar buluyorlar. Ateş,hava,l vb klanlar var. Yarım olmasına yarım ya siz yine de izleyin.

3 Beğeni

Yona 2. Sezonu çıkacak diye biliyorum.

1 Beğeni

Yarım kalma diyemeyiz belki ama ‘Another’ için origin bir sezon isterdim ben. Hikayenin en başını anlatan birkaç bölüm bile olabilir belki.

1 Beğeni

@GkiraraJ gerçekten mi ? :heart_eyes:

HunterxHunter o mangakanın ben…

4 Beğeni

ithaki’nin geçen sene başladığı ve uzun süredir devamı gelmeyen… Ha pardon yanlış başlık :sweat_smile:

1 Beğeni

Hala neden gelmediğini bilmiyorum ama ikinci sezonu gelecek diye biliyorum yıllardır.

1 Beğeni

Benimkiler çoğunlukla ilk izlediğim animelerden oluşuyor.


4 sene filan önce black lagoon mangası devam edecek denmişti ve biraz umutlanmıştım ama sonra ne oldu bilmiyorim.

Sana zaten sözüm yok, kanayan yaramsın. :smiley:
images (9)
Bir yaz sabahı sahura doğru bos bos otururken hadi artık animeye başlayayım diyerek actigim seri idi digimon savers. Küçükken favorim zaten digimon olduğu için aklıma o gelmişti ve bin tane digimon serisi olmasına rağmen keşke devam etseydi dediğim bir seri idi. Diğerlerine göre açık ara daha cok seviyorum ve son olarak bir son ilede bitti ama doyamamıştım.
Claymore
Mangası mükemmelmiş ama animesinim devamini izlemek isterdim.
images (8)
Densetsu yuusha no densetsu; o kadar kaliteli bir anime değildi ama karakterlerin gelişimi ve birbirleri ile olan şeyleri çok ilgi çekici ve güzeldi. Devamı gelmeyecek ve mangasını da okumadım lakin okuyacağım bir gün.

Haganai izlediğim ilk animelerden o yüzden yeri bende ayrı. Şimdi bakınca klasik ecchi komedi animelerinden birisi ama o zamanlar komedisi o kadar güzel geliyordu ki, şimdi izlesem aynı zevki alırım büyük ihtimalle. Gjden sonra başladığım komedi furyasının devam etmesinde payı baya büyüktür.

Ve haganai için yazdıklarımın hepsi bunun içinde geçerli. 3 koca sezonu var ama bitince burukluk kalmıştı.

Garip ama hoş bir anime idi. Karakterleri ilgi çekici olduğundan ve dürüm kızdan ötürü çok sevmiştim, en azından final gibi bir final versin isterdim tek sezon olsada.

Danshi koukou sei no nichijou; İzlediğim belki de en iyi komedi animesi :smiley: komedi diyince aklıma direkt gelen iki animeden birisi yani. 1000 bölüm olsa izlerdim kesin izleyin.

D-frag; Aynı şekilde aklıma gelen diğer animedir. Komedisinin danshi koukou sei gibi olduğunu düşünüyorum. Karakterleri, olayları seslendirmeleri filan her şeyi mükemmel. Neden devam etmediğini gram anlayamıyorum.

Gabriel dropout; komedisi yine mükemmeldir öneririm. Belki devamı gelir bi’ fikrim yok.

En sevdiğim romantik komedi animelerinden. Komedi kısmına yedirerek romantizm verdikleri için mükemmel ötesi olduğunu düşünüyorum. Bunun devamını getirmeyenin yatacak yeri yok yani. Hepsinden öte şu çizimlere bak ya yazık.

Son olarak kimi ni todoke atayım çünkü bitmez benim atacaklarım. :smiley: Bununla ilgili ise diyecek tek bir cümlem var. Yetmedi be iki sezon…

2 Beğeni

images (1)

Flowers of Evil

images

Alien Nine

Yarım kalmış demek doğru olur mu, bilmiyorum. Mangalarını tam olarak animelerinde işleyememiş animeler. Özellikle Alien Nine. Okumak isterseniz mangalarını okumanızda fayda var.

2 Beğeni

Naruto Hunter X Hunter’dan 1 sene sonra çıkmaya başlamış. Şu an 700 sayısı çıkmış. Hunter X Hunter’ın 391 sayısı çıkmış. Bu arada Kişimoto Naruto’yu yazarken Hunter X Hunter’dan etkilendiğini söylemiş. Yani Sasuke aslında Kurapika’dan alınmış. O dönemde başlayan 4 popüler shounen manga serisi var. One Piece, Naruto, Bleach, Hunter X Hunter. Diğer üçü üç büyük shounen seri oldu. Hunter X Hunter ise çıkması gereken sürenin neredeyse yarısında çıkmadığı için diğerleri kadar popüler olamadı.
Tam emin değilim ama sanırım 2019’da bir sayı bile çıkmadı.

6 Beğeni

Aoki Ryuusei SPT Layzner (Blue Comet SPT Layzner)

52 bölüm tasarlanmış, ancak oyuncak üretiminde yaşanan büyük bir hata sonucu seri sponsorluğunu kaybetmiş ve 38. bölümünde apar topar bitirilmiş. Ana karakterin hikâyesi tamamlansın niyetiyle, yıllar sonra tv serisindeki bölümler tekrar kurgulanıp, ek sahneler eşiliğinde üç bölümlük OVAsı çıkartılmış.

Elbette, 52 bölüm tasarlanmış yapımı, ana karakterin macerasına indirgeyerek özetlenmesi yeterli değil. Çünkü ilk sezon ile ikinci sezon arasında, odaklanılan konular sebebiyle büyük farklar var.

İlk sezon, klasik uzaylı işgali temasına farklı bir açıdan yaklaşmıştı. Ana hikâye, yarı Dünyalı pilotun, işgal altındaki Mars kolonisinden kaçmaya çalışan çocuklara yardım etmesi üzerineydi. İkinci sezonda büyük bir zaman atlaması yapılmış, hikâye işgal altındaki Dünya’da yaşanan mücadeleye odaklanmıştı.

Soğuk Savaş dönemi, işgalcilik ve yaptırımları, ideolojik asimilasyon, otoriteyle olan ilişki, idealler çatışması, ideolojileri takip etme gerekçeleri, yarar ve zarar/doğru ve yanlış eksenine göre bulunulan eylemlerin çatışmasıyla çıkan sonuçlar, vs. bakımından oldukça dolu dolu bir senaryoya sahipti.

Mecha serisi olarak savaşlar gerilimliydi. Pilotun güvenliğini gözeten yapay zekaya sahip mechalar vardı, mechaların zayıf noktası kokpit olduğundan çatışma taktikleri de ona göre şekillenmekteydi, vs. Mecha türüne yaklaşımıyla bile dikkate değer bir seriydi.

Yönetmen ve senarist Takahashi Ryousuke’nin önceki çalışmalarının harika bir senteziydi. Dougram’ın politik irdeleyiciliği ile Votoms serisindeki saf macera ve kahraman anlatısı, Layzner’da birleşmişti.

Dizi dünyasında, hayranları için Firefly neyse, anime dünyasında hayranları nazarında SPT Layzner’da o gibi bir şey yani. Tabii, bazı yönlerden Layzner daha şanslı gibi. Ama bu, serinin apar topar noktalandığı gerçeğini değiştirmiyor.

Bu talihsiz yapım hakkında İngilizce kaleme alınmış yazının linki.

Ne iç döktüm be :sweat_smile:

4 Beğeni

Koskoca Deadman Wonderland stüdyo battı diye yarım kaldı. Kanlarında silah yapabilen mahkumların hapishaneden kaçma çabası…
Bir ara mangasına başlayam.

1 Beğeni

Mangaka tembelin teki. Anca oyun oynasın. Madem öyle neden manga yazdın/çizdin? Aklıma geldikçe sinirleniyorum. Sürekli ara verdiği için bitmedi mangası bile yarım yamalak kaldı. Animesindeki o meşhur böcekli arclardan sonra bozmuştu zaten zorla izlemiştim o arcı. Sasuke Kurapika’dan mı alınmış? Bilmiyordum Kurapika’yı severim ama Sasuke’den nefret ediyorum bence karakterleri pek uymuyor sanki. O mis gibi kötüleri harcadı Togashi ah Hisoka ah Chrollo…

2 Beğeni

Claymore için bir sezon daha yapsalardı ne güzel olurdu…Seri yıllar önce bitti zaten…

2 Beğeni

Bleach de animesi yarım kaldı ama mangası bitti.Manganın sonunu beğenmediğim için hepsini okumadım ama animesini izlemek isterdim.O kadar filler olmadan tabii…:grin:

2 Beğeni

Animesi yeniden başlayacak diyorlar. :thinking:

1 Beğeni

Öyle mi duymamıştım.Bir süredir çok takip etmiyorum.Çıkarsa güzel olur😁

1 Beğeni

Sasuke’nin de Kurapika’nın da klanları katledilmiş. İkisi de klanlarını öldürenlerden intikam almaya çalışıyor. İki klanın üyelerinin de ayırt edici özelliği kırmızı gözlü olmaları.

Ben animeyi ilk izlediğimde çok benzetmiştim. Bu arada mangaka seriyi yazamamasının sebebi olarak genelde sırt ağrılarını gösteriyor. Karısı(Sailor Moon’un yazarı) da aynısını söylüyor. Yazmayıp Dragon Quest oynaması sadece söylenti. Bir yerlerde karısına seriyi tamamlamadan ölürsem sen tamamla dediğini okumuştum.

Burada son arca mı yoksa kimera karıncası arcına mı kötü dediniz anlayamadım.

1 Beğeni

Karakter bazından benzemiyorlar bence ama yaşadıkları bakımından evet haklısınız. Yine de animesinde çok fazla Kurapika’nın geçmişi yoktu biraz mangasını okumuştum animeden sonra gerçi ama eski etkisini kaybetmişti bence
Karısının Sailor Moon’un yazarı olduğunu biliyordum keşke ona verse de o yazıp tamamlasa diye düşünüyorum ölmeden önce de olabilir bu eşi daha çalışkan :smiley: Ben sırt ağrılarını fazla oyun oynamasına bağlamıştım. Çünkü çizmeninde oyun oynamanın da aşırısı boyun rahatsızlığı yapıp ağrılara sebep olabiliyor.

Kimera Arcından bahsediyorum. Gereksiz uzun ve saçma bir arctı. O arctan sonra ki arc da beni tatmin etmemişti gerçi. Chrollo vs Hisoka göremedikten sonra. Mangasından okumuştum orayı ama resmen aman çok istediler yazayım da bitsin gibi bir dövüş yazmıştı kendisi güzel ama arka planı boş kalmış gibime gelmişti :smiley:

1 Beğeni

Karısının daha çalışkan olduğu doğru ama senaryo yazımı daha kötü. Ben eskisine kıyasla zayıf bir senaryoyla devam etmesi yerine hiç devam etmemesini tercih ederim. Çizimleri ise daha iyi. Gerçi neredeyse her mangakanın çizimleri Togaşi’den daha iyi. Togaşi manga değil roman yazsa daha başarılı olabilir gibi geliyor bana.
Kimera karınca arcı bence en güzel arctı. Hatta shounen tarihindeki en güzel arclardan biri. Özellikle arcın bitişine hayran kalmıştım. Aynı arc başka bir shounen animede olsa ya Netero’nun dövüşü kazanıp kralı yenmesiyle ya da yetişkin Gon’un kralı yenmesiyle biterdi. Meruem’in Komugi ile son sahneleri başka hiç bir Shounen animede bulamayacağınız sahneler. Sadece Meruem, Pouf ve Gon’un yaşadığı karakter gelişimi bile en güzel arc olmasına yeter. Tabi bazı sıkıntıları da vardı. En büyük iki sıkıntı saray baskınının gereksiz yere uzatılması ve anlatıcının seyircinin zaten bildiği şeyleri tekrar tekrar hatırlatması. Ben Meruem ve Pouf karakterlerini Hsoka’dan da Chrollo’dan da daha çok sevdiğim için beğenmiş de olabilirim tabi.

2 Beğeni